Ο Werner Herzog εξερευνά μετεωρίτες στο νέο ντοκιμαντέρ της Apple TV +
Το Fireball: Visitors from Darker Worlds έχει νέο trailer.
Ένα νέο τρέιλερ του πιο πρόσφατου ντοκιμαντέρ του Βέρνερ Χέρτζογκ "Fireball: Visitors from Darker Worlds" μόλις κυκλοφόρησε. Η ταινία, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο Apple TV + στις 13 Νοεμβρίου, διερευνά τη βαθιά επίδραση που έχουν τα ουράνια σώματα, οι διάττοντες αστέρες, οι μετεωρίτες στην ανθρώπινη φαντασία.
"Κάθε μία από αυτές τις πέτρες από σκοτεινότερους κόσμους έχει τη δική της ιστορία και οι μεγαλύτερες έχουν αλλάξει ολόκληρα τοπία" αφηγείται ο Βέρνερ Χέρτζογκ στο τρέιλερ. "Δεν γνωρίζουμε τι έρχεται στο μέλλον για εμάς, αλλά αμέτρητοι αριθμοί αυτών των ταξιδευτών από μακριά είναι ακόμη καθ’ οδόν".
Στο ντοκιμαντέρ "Fireball: Visitors from Darker Worlds" ο Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός συνεργάζεται και πάλι με τον Βρετανό ηφαιστειολόγο, Κλάιβ Οπενχάιμερ, ο οποίος στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Βέρνερ Χέρτζογκ στα "Encounters at the End of the World" και "Into the Inferno".
Ο Κλάιβ Οπενχάιμερ συμμετέχοντας σε συζήτηση στο Deadline series είπε ότι η ιδέα για το ντοκιμαντέρ γεννήθηκε όταν επισκέφθηκε ένα εργαστήριο στη Νότια Κορέα, στο οποίο εκτίθενται μετεωρίτες.
"Μου ήρθε στο μυαλό ο Μαύρος Λίθος που είναι τοποθετημένος στο Ιερό Τέμενoς" είπε ο Οπενχάιμερ και το σκέφτηκα ως ένα θέμα που θα ακολουθούσε κατά κάποιο τρόπο, ένα θέμα γεωεπιστήμης που συνδυάζει πολιτιστικά στοιχεία και τη φύση και τις επιστήμες αυτών των φαινομένων… Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του σεβασμού που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και με την πάροδο του χρόνου τηρούν για τα ουράνια φαινόμενα: κομήτες, μετεωρίτες " ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Και ο Baxter Dury στο Release Athens 2026
Την απόλυτα σωστή στιγμή, με νέο, εξαιρετικό άλμπουμ στις αποσκευές του, ο Baxter Dury προστίθεται στο line up του Nick Cave, μαζί με την Anna von Hausswolff στις 24 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.
Στο θρίλερ 'To Kαταφύγιο' ο Jason Statham 'σαπίζει' τους πάντες στο ξύλο- και όχι μόνο (video)
Για να είμαστε πιο ακριβείς είτε τους σαπίζει είτε τους αποτελειώνει με μία σφαίρα, και όλα αυτά για χάρη ενός κοριτσιού που κινδυνεύει. Κλασσικός Jason δηλαδή, με το σύνδρομο του αιώνιου προστάτη. Ναι, καθόλου δε μας χάλασε.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤα 10 sequels ταινιών που περιμένουμε το 2026
Κάτι μας λέει ότι αυτή θα είναι μία χρονιά γεμάτη από "τίμιες" ταινίες. Από sequels και prequels, μέχρι reboots και remakes, εντός βρίσκεις 10 τίτλους που σίγουρα θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη5 υποψηφιότητες για τον Γιώργο Λάνθιμο στα βραβεία BAFTA 2026
Με μία περισσότερη από αυτές της Αμερικανικής Ακαδημίας, της οποίας οι "αγαπημένοι" των κατηγοριών ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές για τα βρετανικά "Oscars".
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Sivert Hoyem έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Μετά την κυκλοφορία των δύο τελευταίων άλμπουμ του, On an Island (2024) και του ολοκαίνουργιου Dancing Headlights (2025), ο Høyem επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τη θέση του στο πάνθεον των πιο ξεχωριστών φωνών της σκανδιναβικής μουσικής.
Γιατί ο James Bond πίνει το Martini του κουνημένο και όχι ανακατεμένο
Το "shaken, not stirred" δεν είναι απλώς ατάκα. Από τον Ian Fleming μέχρι τη στρατηγική του πράκτορα 007, αποκαλύπτουμε γιατί ο James Bond πίνει το μαρτίνι του με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο.
Γραφει Τιμος Σαλαμες