Οι ανακρίβειες και οι αλήθειες για τον πρίγκιπα Φίλιππο στο The Crown

Η σειρά του Netflix δεν τον παρουσιάζει πάντα συμπαθή.

Γράφει: Esquire Editors 20 Νοεμβρίου 2020

Η Ελισάβετ μπορεί να είναι η Βασίλισσα, όμως ο Πρίγκιπας Φίλιππος παραμένει ο αρχηγός της οικογένειας. Και τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν έχει αναδείξει τον ρόλο του περισσότερο από τη σειρά The Crown. Ο Matt Smith υποδύθηκε τον Φίλιππο στις πρώτες δυο σεζόν, μετά ο Tobias Menzies για την τρίτη και την τέταρτη, ενώ ο Jonathan Pryce θα εμφανιστεί στους δυο τελευταίους κύκλους της σειράς.

Ας δούμε τις αλήθειες και τις ανακρίβειες που έδειξε το The Crown για τον πατριάρχη της βασιλικής οικογένειας.

Δεν ήθελε να γονατίσει μπροστά στην Ελισάβετ

Παρόλο που πρόκειται για μια δραματική σκηνή στη σειρά, καθώς ο ίδιος ο Φίλιππος προέρχεται από βασιλική οικογένεια, πρόκειται μάλλον για ανακρίβεια, καθώς πρόκειται για πρωτόκολλο και ένδειξη σεβασμού προς τον μονάρχη.

Είχε δύσκολη παιδική ηλικία

Η δεύτερη και η τρίτη σεζόν δείχνουν την δύσκολη- ίσως και τραυματική- παιδική του ηλικία. Όταν ήταν μικρός, η οικογένειά του εκδιώχθηκε από την Ελλάδα. Ο Φίλιππος χρειάστηκε να κρυφτεί σε ένα πορτοκαλί κουτί προκειμένου να φύγει από τη χώρα, ενώ η μητέρα του έπαθε νευρικό κλονισμό και ο πατέρας του έφυγε για τη Γαλλία. Ο Φίλιππος μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία με συγγενείς.

Ξαναβρέθηκε με τη μητέρα του, την Πριγκίπισσα Αλίκη

Στην τρίτη σεζόν, η πριγκίπισσα Αλίκη η οποία νοσηλευόταν και ήταν απούσα από τη ζωή του, επιστρέφει από την Ελλάδα με εντολή της Βασίλισσας λόγω των πολιτικών αναταραχών. Η Αλίκη φτάνει στο Buckingham όπου ο Φίλιππος την αποφεύγει. H Αλίκη δίνει μια συνέντευξη στη Guardian σε μια περίοδο που η βασιλική οικογένεια δέχεται αρνητικές κριτικές από τα media. Η Αλίκη καταφέρνει να δείξει την ανθρώπινη πλευρά τους και ο Φίλιππος επιτέλους την επισκέπτεται.

Ο γονείς του τον κατηγόρησαν για τον θάνατο της αδερφής του

Στη δεύτερη σεζόν αφήνεται να εννοηθεί πως για το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή της αδερφής του, Cecile, είχε κάποια ευθύνη ο Φίλιππος. Λάθος. Το The Crown δείχνει πως η Cecile δεν σκόπευε να πάει στο γάμο αλλά άλλαξε τα σχέδια της όταν ο Φίλιππος έμπλεξε στο σχολείο. "Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν σκόπευε ποτέ να πάει στη Γερμανία, ενώ η Cecile θα παρευρισκόταν. Δεν υπήρξε κανένας τσακωμός ή ένταση”, εξήγησε ο ιστορικός Hugo Vickers.

Η σχέση του Φίλιππου με την Diana

Υπάρχει μια τρυφερή στιγμή στην τέταρτη σεζόν, όπου ο Φίλιππος παίρνει τη νεαρή Diana υπό την προστασία του κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακο στο σπίτι της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία. Η πρόταση γάμου από τον Κάρολο συμβαίνει μετά από μία προσωπική συζήτηση με τον πατέρα του.

Παρόλο που η Diana δεν πρέπει να είδε καθόλου τον Φίλιππο όσο βρισκόταν στο Balmoral, οι δυο τους είχαν δημιουργήσει μια στενή σχέση από την αρχή. "Όταν η Diana έγινε μέλος της οικογένειας, ο Φίλιππος ήταν εκείνος που την βοηθούσε, που της μιλούσε στα επίσημα δείπνα και καθόταν δίπλα της”, γράφει στη βιογραφία Prince Philip Revealed, η Ingreid Seward.

Η φιλία τους κράτησε, αφού έχουν βρεθεί γράμματα όπου ο Πρίγκιπας Φίλιππος δείχνει ανοιχτά την στήριξη του στην Diana από τη στιγμή που μαθεύτηκε η σχέση του γιου του με την Camilla Parker- Bowles.

Από: harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.