Γιατί βλέπουν όλοι το Bridgerton

Για όλα υπάρχει λόγος. Aκόμη και για ένα ρομάντζο εποχής που κάνει ρεκόρ θεάσεων στο Netflix.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 29 Ιανουαρίου 2021

Λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει: Δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι ένα ρομάντζο εποχής με στοιχεία σαπουνόπερας -ναι, μιλάμε φυσικά για το Bridgerton- θα αναδεικνυόταν σύμφωνα με το Netflix ως η δημοφιλέστερη σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας. Κι όμως, τα στοιχεία είναι σαρωτικά: Από την πρεμιέρα του ανήμερα των Χριστουγέννων μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη τη σειρά παρακολούθησαν πάνω από 63 εκατ. λογαριασμοί, ενώ μέσα στις πρώτες 28 ημέρες ο αριθμός ανήλθε στα 82 εκατ. παγκοσμίως.

Παράλληλα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών σόου ανάμεσα σε 83 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, της Γαλλίας και της Βραζιλίας και όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του για 2η σεζόν.

Πριν ξεκινήσουμε να λέμε όμως τα κλισέ - όπως δηλαδή ότι τίποτα δε συμβαίνει τυχαία και πως στην περίπτωση του Bridgerton πήγαν όλα όντως κατ᾽ευχήν των δημιουργών του, ας δούμε αρχικά περί τίνος πρόκειται.

Η πλοκή

Καταρχάς, δεν πρέπει να το μπερδεύεις με το πιο "καθωσπρέπει" Downton Abbey. Εδώ έχουμε ένα σόου που βασίζεται στην πολυβραβευμένη best seller σειρά της διάσημης συγγραφέως ρομαντικών μυθιστορημάτων Julia Quinn που κυκλοφόρησε μεταξύ 2000 και 2013 και αφηγείται τις προσπάθειες μιας οικογένειας της καλής κοινωνίας να "τακτοποιήσει" -aka να καλοπαντρέψει- τα βλαστάρια της στην εποχή της περίφημης Αντιβασιλείας στο αριστοκρατικό Λονδίνο. Εν ολίγοις, η πολύφερνη νύφη Daphne Bridgerton προσπαθεί να επιλέξει τον κατάλληλο μνηστήρα χωρίς να την πιάσει στο στόμα η Lady Whistledown, η οποία α λα Gossip Girl βγάζει τα άπλυτα της καλής κοινωνίας στη φόρα μέσα από την ανώνυμη κοσμική της στήλη.  Η πρώτη σεζόν λοιπόν, αντιστοιχεί στο πρώτο βιβλίο που τιτλοφορείται "Ο Δούκας κι Εκείνη".

Το μεγάλο "μυαλό"

Το όνομα Shonda Rhimes μπορεί να μη σου λέει κάτι, η δουλειά της ωστόσο, είναι γνωστή και άκρως επιτυχημένη. Όταν η παραγωγός των Grey’s Anatomy και How to Get Away with Murder υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων, ήξερε ότι έπρεπε να αποδείξει ότι αξίζει το υπέρογκο ποσό που επένδυσε η πλατφόρμα streaming σε εκείνη και την εταιρεία παραγωγής της Shondaland.

Αποφάσισε λοιπόν να ποντάρει στο Bridgerton με το σκεπτικό ότι το υλικό 8 βιβλίων αντιστοιχεί εύκολα σε 8 σεζόν and the rest is history. Εντάξει, δεν τα πήγε κι άσχημα.

Το γιατί και πώς

Ήδη από τα παραπάνω εύκολα απορρέουν αρκετοί από τους λόγους που κατέστησαν τόσο δημοφιλή τη σειρά. Βασίζεται σε best seller άρα οι αναγνώστες εύκολα μεταφράζονται σε θεατές, η Shonda Rhimes ξέρει πολύ καλά τι κάνει και φυσικά οι ρομαντικές ιστορίες σπάνια δεν έχουν πέραση. 

Στα παραπάνω όμως, πρόσθεσε ότι:

  1. πρόκειται για μία εξαιρετικά προσεγμένη και πλούσια παραγωγή 7.500 κοστούμια, ευφάνταστες μουσικές διασκευές σε διεθνείς επιτυχίες)
  2. προσφέρει αρκετό γυμνό με άφθονες ερωτικές σκηνές,
  3. προάγει το λεγόμενο diversity με ένα καστ που εμφανώς προσπερνά τις φυλετικές διακρίσεις,
  4. η πανδημία ευνοεί το binge watching. 

Κάτι τελευταίο: Φήμες θέλουν τον Regé-Jean Page να έχει ήδη θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για το ρόλο του νέου James Bond, ανάμεσα στους ήδη δημοφιλείς Tom Ηardy και James Norton. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.