Τα dating reality shows που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα με τις επιλογές σου

Αποκλείεται η ερωτική σου ζωή -και γενικότερα η ζωή σου- να είναι τόσο χάλια.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 05 Φεβρουαρίου 2021

Η αρχή των dating reality shows στην Ελλάδα έγινε πολλά χρόνια πριν αλλά ήταν η άφιξη του δημοφιλούς The Bachelor στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα, το 2020, που αποτέλεσε το turning point ώστε να ασχοληθούμε τόσο με αυτό το είδος τηλεόρασης. Το εν λόγω ριάλιτι, σχολιάστηκε αρκετά, ειδικά με όρους που αφορούν τη βαθιά ριζωμένη μέσα μας πατριαρχική κουλτούρα αλλά και σε πιο ανάλαφρο ύφος. Η πανδημία από την πλευρά της κατάφερε παράλληλα να εκμηδενίσει σχεδόν τις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές, με το φλερτ να μην υφίσταται παρά μόνο διαδικτυακά. Πολλά εν δυνάμει ζευγάρια δεν μπορούσαν να συναντηθούν και πιθανότατα δεν δημιουργήθηκαν ποτέ. Άλλα απλά χώρισαν. Συμβαίνουν αυτά, προχωράμε.

Αν οι παραπάνω συνθήκες έφτασαν την ερωτική σου ζωή στα Τάρταρα, μπορείς να παρακολουθήσεις ελεύθερα και απενεχοποιημένα κάποιο από τα παρακάτω ριάλιτι, που πιθανότατα θα σε κάνουν να αισθανθείς αμέσως καλύτερα με τον εαυτό σου, την ερωτική σου ζωή και, ίσως, την αξιοπρέπειά σου.

Love is Blind (2020)

Τριάντα εργένηδες-σες που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, περνούν 10 ημέρες κάνοντας γρήγορα ραντεβού στα τυφλά, σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους που διαχωρίζονται από γυάλινο τοίχο. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και χωρίς να έχουν δει ο ένας τον άλλον, πρέπει είτε να αρραβωνιαστούν είτε να εγκαταλείψουν το σόου.

Σε περίπτωση που επιλέξουν το πρώτο ενδεχόμενο, συναντιούνται για πρώτη φορά, πηγαίνουν ταξίδι του μέλιτος και περνούν τρεις εβδομάδες μαζί μέχρι να παντρευτούν. Τι μέλλει γενέσθαι -αν όντως θα αποφασίσουν να παντρευτούν δηλαδή- γίνεται γνωστό επί τόπου, στην εκκλησία μπροστά από την οικογένεια και τους φίλους τους. 

Dating Around

Εδώ σε κάθε επεισόδιο, ένας συμμετέχων πηγαίνει σε πέντε ραντεβού στα τυφλά. Αφού τα ολοκληρώσει, επιλέγει ένα άτομο για να βγει και δεύτερη φορά. Κάπως πιο τίμιο ακούγεται αυτό. 

Love Island

Εργένηδες και εργένισσες που ψάχνουν την αγάπη προσγειώνονται στο Love Island, επιλέγουν σύντροφο και προσπαθούν να ξεπεράσουν "προκλήσεις" - εμπόδια που τους βάζει η παραγωγή. Κάθε σεζόν ξεπερνά τα 50 επεισόδια (προβάλλονται κάθε βράδυ), ενώ το νικητήριο ζευγάρι κερδίζει 65.000 δολάρια. Οι υπόλοιποι απλώς κλαίνε τις ώρες που έχασαν από τη ζωή τους.  

Too Hot To Handle

Πρόκειται για τo Love Island α λα Netflix.  Δεκαπέντε γοητευτικοί συμμετέχοντες μπαίνουν σε μία βίλα, αλλά δεν τους επιτρέπεται να αγγίζονται. Αν το κάνουν, μειώνεται το έπαθλο που διεκδικούν με αφετηρία τις 100.000 δολάρια. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Από ό,τι φαίνεται τα βρίσκουν σκούρα.

Married at First Sight

Η στοιχειώδης γνωριμία του ζευγαριού είναι μάλλον ξεπερασμένη σύμφωνα με αυτό το reality show του Hulu. Δεν προηγείται κανένα ραντεβού· δυο παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους που έχουν επιλεχθεί από ειδικούς (!) συναντιούνται για να παντρευτούν επί τόπου. Μετά από λίγο έγγαμο βίο, το κάθε ζευγάρι πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει παντρεμένο ή θα πάρει διαζύγιο. 

90 Day Fiancé

Όνομα και πράγμα, το 90 Day Fiancé ακολουθεί νέα ζευγάρια, εκ των οποίων ο ένας δεν πρέπει να είναι Αμερικανός πολίτης, που αρραβωνιάζονται για 90 ημέρες ώστε εξασφαλιστεί η Visa που χρειάζεται για την παραμονή του/της στη χώρα. Αν δεν προχωρήσουν σε γάμο μέχρι την προθεσμία των τριών μηνών, ο αλλοδαπός επιστρέφει στη χώρα καταγωγής του. 

The Bachelorette - The Bachelor

Εμείς φέτος γνωρίσαμε την αντρική εκδοχή του εν λόγω reality μέσα από την προσπάθεια του Bachelor Παναγιώτη Βασιλάκου να βρει τη γυναίκα της ζωής του, ανάμεσα σε 20 υποψήφιες. Εκείνος φαίνεται να βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Νικολέτας Τσομπανίδου. Στο αντίστοιχο The Bachelorette, 30 άντρες διεκδικούν την καρδιά της εργένισσας που ανά βδομάδα απορρίπτει έναν φιναλίστ, χωρίς να του δώσει τριαντάφυλλο στην περιβόητη πια "Τελετή των Ρόδων". Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Bachelorette είναι το μακροβιότερο όλων των dating reality show με 16 (!) σεζόν μέχρι στιγμής. 

Bachelor in Paradise

Πού πάνε εκείνοι που απορρίφθηκαν στις σεζόν που προαναφέραμε; Οι πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενοι χαρακτήρες επιστρέφουν στο σόου και συγκεκριμένα σε ένα τροπικό παράδεισο για μία δεύτερη ευκαιρία να βρουν το ταίρι της ζωής τους.  

Joe Millionaire

Θυμίζει πολύ το Bachelor, μόνο που οι γυναίκες που μάχονται για να κερδίσουν την καρδιά του πολύφερνου γαμπρού έχουν πληροφορηθεί ότι είναι πολυεκατομμυριούχος. Οπότε το reality στοιχείο στηρίζεται (και) στην ανατροπή της τελευταίας στιγμής όταν η υποψήφια που έχει επιλέξει ο Joe πληροφορείται ότι δεν είναι πάμπλουτος και πρέπει να αποφασίσει αν τον θέλει ακόμα, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.