Αξίζει να δεις το Capitani στο Netflix;

Η επόμενη μεγάλη σειρά μυστηρίου της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming ή ένα αδιάφορο crime story;

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στην εποχή της επέλασης των υπηρεσιών streaming είναι πως έχεις πρόσβαση σε σειρές από όλο τον πλανήτη. Δεδομένου του ότι πρόκειται για 195 χώρες, εκ των οποίων κάποιες είναι υπερ-παραγωγικές, η προσφορά περιεχομένου έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σημείο να καταλήγουμε να κοιμόμαστε ενόσω προσπαθούμε να αποφασίσουμε τι θα δούμε. Μιας και ο χρόνος και ο ύπνος είναι πολύτιμα αγαθά, κανείς δε θέλει να ξεκινήσει να παρακολουθεί κάτι που στην πορεία δε θα του αρέσει. Το Capitani του Netflix πάντως, υπόσχεται πως αξίζει την προσοχή μας. 

Η υπόθεση

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή από το Λουξεμβούργο που "φιλοξενεί" η δημοφιλής πλατφόρμα streaming και βασίζεται σε μία αρκετά δοκιμασμένη συνταγή. Ο μουντρούχος και κάπως επηρμένος επιθεωρητής ονόματι Luc Capitani καταφθάνει στο χωριό Manscheid (παρότι έχει ρεπό και κατόπιν οδηγιών του προϊσταμένου του) για να ερευνήσει την υπόθεση ενός 15χρονου κοριτσιού που βρέθηκε στο δάσος. 

Αξίζει να δεις το Capitani στο Netflix;

Προς απογοήτευσή του, συνειδητοποιεί πως το επίπεδο των συναδέλφων του εκεί είναι χαμηλό και προσπαθεί να συνεννοηθεί με τη φαινομενικά πιο ικανή Elsa Ley (Sophie Mousel). Προτού μάθουμε ότι το πτώμα ανήκει στην Jenny Engel (Jil Devresse), γνωρίζουμε τη μητέρα της, Tessy Kinch (Claude De Demo) και το σύζυγό της Rob Berens (Raoul Schlechter) που ανησυχούν γιατί εκείνη και η δίδυμη αδερφή της, Tanja (Devresse) δεν επέστρεψαν το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι.

Τα κορίτσια δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο τους, και η μητέρα τους επικοινωνεί με τον πατέρα τους Mick (Jules Werner) για να τσεκάρει μήπως είναι μαζί του. Όταν εν τέλει ανακαλύπτει ότι η κόρη της έχει πεθάνει, καταλήγει στο νοσοκομείο, ενώ ο Capitani αποφασίζει να παραμείνει στο χωριό για να εξιχνιάσει το φόνο της Jenny και την εξαφάνιση της δίδυμης αδερφής της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Capitani (@capitaninetflix)

Το παρασύνθημα

Η πλοκή έχει κάτι από Boradchurch, ίσως και Twin Peaks στη λιγότερο στιλιζαρισμένη εκδοχή του. Το τοπίο αλλά και η γλώσσα του Λουξεμβούργου σίγουρα προσδίδουν περισσότερο χαρακτήρα σε μία ακόμη σειρά μυστηρίου του Netflix, που ευτυχώς ποντάρει στη γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων.

Τα μισάωρα επεισόδια ευτυχώς είναι γεμάτα πληροφορία και δικαιολογούν τη διάρκειά τους, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα δύο πρώτα. Την ίδια αίσθηση μάλλον έχει και το Netflix, καθώς ήδη έχει δώσει τα χέρια με το δημιουργό του Capitani, Thierry Faber για τη 2η σεζόν. 

Στα ατού της σειράς, συγκαταλέγονται οπωσδήποτε το σενάριο που δεν κραυγάζει ότι τα φαινόμενα απατούν, η σκηνοθεσία του Christophe Wagner που δίνει στοιχεία μέσω της δραματουργίας που ευτυχώς όμως δεν αγγίζει τα όρια του ψυχαναγκασμού του "πρέπει οπωσδήποτε να περάσω το μήνυμα πλαγίως". Στο μενού επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι ανατροπές, η μάχη του Capitani με τους δικούς του δαίμονες και η σχέση που χτίζει με τη Ley για να συνεννοηθεί με τους ντόπιους. 

Ναι ή όχι;

Από εμάς είναι ναι, ειδικά αν αγαπάς τους βλοσυρούς αστυνομικούς και την εξιχνίαση μυστηρίων. Τουλάχιστον, δε θα σε "σκάσει" όπως το Valhalla Murders μέχρι να αποκτήσει πιο γρήγορους ρυθμούς. Κάτι είναι κι αυτό. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.