Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Netflix αυτή τη στιγμή

Πρόκειται για 4 σειρές και μία ταινία κατά τη βαθμολογία του IMDB.

Λίγο το lockdown και οι άπειρες ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο και τις πλατφόρμες streaming, λίγο η ανερχόμενη πορεία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα ντοκιμαντέρ και δη τα λεγόμενα biopics (βιογραφίες, αληθινές ιστορίες) τελευταία ζουν στιγμές δόξας. Το δε Netflix φροντίζει όσο μπορεί να ανανεώνει συνεχώς το υλικό του στην εν λόγω κατηγορία, ίσως και ως αποστομωτική απάντηση σε όσους του χρεώνουν έλλειψη ποιότητας στο περιεχόμενό του. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το μόνο σίγουρο είναι ότι καλό μας κάνει και για να μην ψάχνεις με τις ώρες τι να παρακολουθήσεις, ξεχωρίσαμε τα πέντε καλύτερα ντοκιμαντέρ (σειρές και ταινίες) βάσει της βαθμολογίας του IMDB. Enjoy!

5. Tales By Light (2015-Present): 8.3

Όσοι αγαπούν τις σειρές ντοκιμαντέρ και τη φύση, δεν πρέπει να χάσουν το Tales by Light, μία πραγματικά καθηλωτική παραγωγή που εστιάζει στις ζωές των φωτογράφων του National Geographic στην Αυστραλία. Απαράμιλλης ομορφιάς εικόνες και "μηνύματα" ωφέλιμα για να ακουστούν. 

4. My Octopus Teacher (2020): 8.4

Εδώ έχουμε ένα ντοκιμαντέρ που φέτος διεκδικεί όσκαρ στη σχετική κατηγορία. Ο Craig Foster επισκέφθηκε την έρημο Namib και κάπου εκεί, στα κρύα νερά της Νότιας Αφρικής έγινε φίλος με ένα πανέξυπνο χταπόδι.

3. Last Chance U (2016-2020): 8.5

Το Last Chance U "αγκαλιάζει" νέους άντρες που σχεδόν από το περιθώριο, κατάφεραν να ανεξαρτητοποιηθούν και να πάνε μπροστά χάρη στο ποδόσφαιρο. Καταδεικνύει επίσης, πόσο ελλιπές είναι το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

2. Making A Murderer (2015-): 8.6

Ο Steven Avery είδε τη ζωή του να καταστρέφεται όταν (κατά πάσα πιθανότητα) κατηγορήθηκε άδικα για φόνο και καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση. Εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα άλυτα μέχρι στιγμής ζητήματα του αμερικανικού δικαστικού συστήματος που κατά καιρούς ισοπεδώνει ζωές χωρίς να υπάρχει ισχυρός αντίλογος.

1. The Last Dance (2020): 9.2

Για να είμαι ειλικρινής, δε με ξαφνιάζει καθόλου η βαθμολογία. Αφενός την αξίζει αφετέρου ο Michael Jordan ανέκαθεν, με ό,τι κι αν καταπιανόταν, στόχευε στην κορυφή. Υποθέτω πως το έχεις δει, αλλά αν είχες βαρεθεί όταν κυκλοφόρησε, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το "χειρότερο" που μπορείς να πάθεις, είναι να εμπνευστείς από το success story του superstar.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.