Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα σειρά 42°C

Τα στοιχεία που μας έδωσαν οι συντελεστές της σειράς λίγο πριν από την πρεμιέρα της στις 14 Μαΐου στην Cosmote TV.

Είτε διαβάζεις Esquire είτε τσεκάρεις social media είτε βλέπεις διαφημίσεις στην τηλεόραση, σίγουρα από κάπου έχεις ήδη ενημερωθεί για τη νέα και πολλά υποσχόμενη σειρά της Cosmote Tv, "42°C". Το νέο ερωτικό - ψυχολογικό θρίλερ με ατμόσφαιρα nordic noir, όπως ανέφερε στη χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τη σειρά ο Executive Director της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, αποτελεί την ιδανική συνέχεια της πορείας της πλατφόρμας στη μυθοπλασία "στην οποία ο κόσμος έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε premium παραγωγές, υψηλής ποιότητας, αντάξιες των προσδοκιών κι απαιτήσεων του ελληνικού κοινού". 

Εμείς παρακολουθώντας την εκδήλωση και θέτοντας μερικές ερωτήσεις στους συντελεστές, μπορέσαμε να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα και πληροφόρηση για το τι πρέπει να περιμένεις από την εν λόγω φιλόδοξη παραγωγή. 

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα σειρά 42°C

Η πλοκή και το cast

Η πλοκή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΤ έχει ως εξής: "Ένα έγκλημα που συντελείται κάτω από τον ελληνικό ήλιο, "ανοίγει" τον κύκλο των 8 επεισοδίων της σειράς. Μία οικογένεια και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού κλονίζονται από τον απροσδόκητο θάνατο μιας έφηβης κοπέλας. Η ημέρα του θανάτου της είναι η ημέρα επιστροφής της αδελφής της, Λένας (Ναταλία Swift), η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τραγικό συμβάν: η αδερφή της νεκρή στην ίδια τοποθεσία που είχε εντοπιστεί η σωρός της μητέρας της, έξι χρόνια πριν. Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, η Λένα θα βρει ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της, με μυστικά και μνήμες να επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν.

42°C

Ο Χρήστος Λούλης στον ρόλο του αστυνομικού, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια ιστορία θανάτου, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, η Κατερίνα Λέχου και η Έμιλυ Κολιανδρή στους ρόλους των θείων της Λένας που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας, ο Theo Alexander, o θείος της, κρύβει καλά ένα σκοτεινό μυστικό, αλλά και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που υποδύεται τον πατριό της Λένας, ανακαλύπτει το βάθος της υποκρισίας μιας οικογένειας που νόμιζε ότι γνώριζε."

Η Κατερίνα Λέχου -η οποία πραγματοποιεί το ντεμπούτο της σε σειρά που δημιουργήθηκε για λογαριασμό πλατφόρμας streaming- από την πλευρά της σε ερώτηση του Esquire σχετικά με το κίνητρο της συμμετοχής της, μας εξήγησε πως παραμένει επιλεκτική σε ό,τι κάνει και πως η ποιότητα των συντελεστών και της παραγωγής ήταν εκείνη που την έκανε να πάρει μέρος στη σειρά στην προκειμένη περίπτωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρανταχτά ονόματα του cast (Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης, Theo Alexander, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Έμιλυ Κολιανδρή) πλαισιώνουν πολλοί νέοι και φερέλπιδες ηθοποιοί (Κώστας Νικούλι, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου κα). Αρκετοί από αυτούς στο μεταξύ, πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση, όπως η Ναταλία Swift και η Σεμίραμις Αμπατζόγλου και ο ενθουσιασμός τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν εμφανής. 

42°C

Η ταυτότητα της σειράς και η σκηνοθεσία 

Το κόνσεπτ περιστρέφεται γύρω από την πεποίθηση πως "όλοι είναι ένοχοι". Όπως διευκρίνισε ο σκηνοθέτης της σειράς Γιώργος Παπαβασιλείου, οι ρόλοι, όπως και οι κανονικοί άνθρωποι, είναι πολυδιάστατοι, είναι "και καλοί και κακοί" δεδομένων των εκάστοτε συνθηκών. Η σειρά σύμφωνα με τα λεγόμενά του, "δημιουργήθηκε με κινηματογραφική ποιότητα, διεθνές look και ελληνική ταυτότητα": "Οι 42°C αποπνέουν μια κινηματογραφική ποιότητα διεθνών προδιαγραφών που περιέχει έντονα το ελληνικό στοιχείο. Αυτό που καταφέραμε, είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά που θα ανταποκρίνεται στα υψηλά standards των τηλεθεατών της Cosmote TV"

Σε τριπλή ερώτηση του Esquire για το πώς ορίζονται τα παραπάνω, αποκρίθηκε πως προφανώς ήθελε να γίνει μία αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας και της τυπικής ελληνικής οικογένειας μέσα από την αποδόμησή της, με τρόπο όμως ελκυστικό προς το διεθνές κοινό που ενδέχεται στη συνέχεια να παρακολουθήσει τη σειρά. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε ότι το σκεπτικό του όσον αφορά στη σκηνοθετική επιμέλεια βασίστηκε σε μία back to zero θεωρία: Για να μπορέσουν όλοι οι ηθοποιοί να δείχνουν ένοχοι εξαρχής, έπρεπε η ερμηνεία τους να ξεκινά από το σημείο μηδέν και να μην επηρεάζονται από όσα είχαν διαβάσει στο σενάριο. 

Όσο για τον τίτλο της σειράς, το μόνο στοιχείο που αρκέστηκε στο να μας δώσει για να μην υπάρξει spoiler είναι ότι σε αυτή τη θερμοκρασία οι χαρακτήρες της σειράς "καίγονται, ιδρώνουν, φτάνουν στα όριά τους και βγαίνουν από τα ρούχα τους".

H πρεμιέρα και το τρέιλερ

Τα συνολικά οκτώ επεισόδια της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα back to back την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00, αποκλειστικά στην Cosmote TV και συγκεκριμένα στο κανάλι COSMOTE SERIES MARATHON HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Σύμφωνα με τον Executive Director της Cosmote TV, Δημήτρη Μιχαλάκη, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συμφωνία με τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας από τη συχνότητα του οποίου η σειρά θα προβληθεί το 2022, ωστόσο ακόμα δε μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την πρώτη σεζόν του εξαιρετικά δημοφιλούς "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τσαφούλια που σε δεύτερο χρόνο προβλήθηκε στο Star Channel. 

Το ενδεχόμενο μιας 2ης σεζόν

Από όσα ειπώθηκαν από τους συντελεστές και τον executive director της Cosmote TV, καταλήξαμε στο ότι τα 8 επεισόδια φτάνουν σε ένα τέλος, δηλαδή δε μας αφήνουν σε cliffhanger για να συνεχιστεί η πλοκή σε 2η σεζόν. Ωστόσο, δεν αποκλείται να υπάρξουν spin offs π.χ με τον Χρήστο Λούλη να διερευνά κάποια άλλη υπόθεση μυστηρίου. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.