Πώς Apple TV+ και Disney+ επηρέασαν την πορεία του Netflix

Ένα γράφημα, 1000 λέξεις για τον αυξημένο ανταγωνισμό που επικρατεί.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν το τηλεοπτικό μέλλον να ανήκει αποκλειστικά και μόνο στις πλατφόρμες streaming (βλ. Netflix), η εξέλιξη των τελευταίων χρόνων όπως την παρακολουθούμε, λειτουργεί σίγουρα υπέρ της πεποίθησης αυτής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ο εν λόγω τομέας ολοένα και διευρύνεται, με τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό να οδηγεί την κούρσα μεταξύ των διεκδικητών της μερίδας του λέοντος στην τηλεθέαση.

Η έρευνα και οι ανακατατάξεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η JustWatch, υπήρξαν διάφορες ανακατατάξεις στην παγκόσμια αγορά από τότε που Apple TV+ και Disney+ μπήκαν και επισήμως στο 'παιχνίδι'. 

Πώς Apple TV+ και Disney+ επηρέασαν την πορεία του Netflix JustWatch
Πηγή: JustWatch


Έτσι, αν ρίξουμε μία ματιά στα παραπάνω στοιχεία, το λανσάρισμα των Disney+ και Apple TV+ τον Νοέμβριο του 2019 οδήγησε σε άμεση πτώση του μεριδίου αγοράς που αντιστοιχούσε στο Netflix και το Prime Video, με αποτέλεσμα οι δύο κολοσσοί να παραμείνουν στη θέση τους (χωρίς τις πολυπόθητες αυξήσεις) από τον Φεβρουάριο του 2020 και μετά. Καθώς η Disney+ συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέες αγορές, το δικό της μερίδιο δείχνει να εξακολουθεί να αναπτύσσεται απρόσκοπτα. Βέβαια, η λογική υπαγορεύει ότι πρόκειται για μία εύλογη προοπτική, αφού ως νέο προϊόν δεν έχει προλάβει να επέλθει ο κορεσμός, ενώ υπάρχει πολύ περισσότερο ελεύθερο πεδίο εισχώρησης από ό,τι διαθέτουν οι παλαιότεροι 'παίκτες'. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.