Οι καλύτερες κορεάτικες ταινίες και σειρές του Netflix

5+1 παραγωγές που αξίζει να προσθέσεις στη λίστα σου, μετά το Παιχνίδι του Καλαμαριού.

Μπρος στο δρόμο που χάραξε το Parasite του Bong Joon-ho. Μετά την περσινή άλωση των Oscars από την κορεάτικη παραγωγή, η βιομηχανία του κινηματογράφου της δύσης άρχισε αμέσως να αναζητά περισσότερες ιστορίες made in Άπω Ανατολή. Καταπληκτική συγκυρία θα έλεγε κανείς καθώς πράγματι, η Νότια Κορέα παρουσιάζει εντυπωσιακή άνθιση στον τομέα του κινηματογράφου. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιτυχία που σημειώνει το Παιχνίδι του Καλαμαριού στο Netflix. Ακολουθούν 5+1 αξιόλογες κορεάτικες ταινίες και σειρές -κατά βάση θρίλερ και περιπέτειες- σε περίπτωση που θέλεις να εμπλουτίσεις τη λίστα σου προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Crash Landing on You (8.7 IMDb)

Όταν η κληρονόμος ενός νοτιοκορεάτη χονδρέμπορου βρίσκεται αναγκαστικά στη Βόρεια Κορέα, ερωτεύεται έναν τοπικό αξιωματικό, ο οποίος στη συνέχεια την κρύβει από το ολοκληρωτικό καθεστώς για να μπορέσουν να μείνουν μαζί. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχει αναπαραχθεί με αμέτρητους τρόπους ανά τους αιώνες και πρώτη φορά βλέπουμε (εμείς τουλάχιστον) να οριοθετείται μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς.

Kingdom (8.4 IMDb)

Βασισμένο σε ένα δημοφιλές διαδικτυακό κόμικ, το Kingdom αφηγείται την ιστορία ενός ύποπτου πρίγκιπα που πρέπει να σώσει την αυτοκρατορία του από τους πολιτικούς του αντιπάλους και μία μυστηριώδη ασθένεια που μετατρέπει τους υπηκόους και τους συγγενείς του σε αιμοβόρα ζόμπι. Όπως το Game of Thrones και το The Walking Dead, το Kingdom δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος. Κάποιες φορές είναι ένα συναρπαστικό δράμα, κάποιες άλλες σειρά τρόμου. Όπως και να έχει καταφέρνει να ισορροπήσει γρηγορότερα από ό,τι οι αντίστοιχες "δυτικές" παραγωγές.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί αξίζει να δεις Το Παιχνίδι του Καλαμαριού στο Netflix

Squid Game (8.3 IMDb)

Το περιβόητο "Παιχνίδι του Καλαμαριού" ελληνιστί σαρώνει στις θεάσεις, προφανώς όχι τυχαία. Η σειρά αφηγείται τη "διαδρομή" ενός τζογαδόρου που συμμετέχει σε ένα θανατηφόρο κυριολεκτικά, παιχνίδι για να διαγράψει μια και καλή την ενοχή του. Η τρελή ιστορία, που καταλήγει σε ένα απρόσμενο λουτρό αίματος, θεωρείται μάλλον δικαίως από πολλούς ως ο πραγματικός διάδοχος του Parasite.

Forgotten (7.5 IMDb)

Δύο αδέρφια μετακομίζουν σε μία νέα πόλη. Σχεδόν μόλις έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται, ο ένας από τους δύο πέφτει θύμα απαγωγής. Λίγες μέρες αργότερα εμφανίζεται ξανά, αλλά χωρίς τη μνήμη του. Είναι άραγε ο ίδιος ή κάποιος απατεώνας που πήρε τη θέση του; Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανός κριτικός που δεν καταλαβαίνει γρι κορεάτικα αποφάσισε να παρακολουθήσει την ταινία χωρίς υπότιτλους και παραδόξως δήλωσε ότι τα κατάλαβε όλα, τόσο αποτελεσματική είναι η σκηνοθεσία της.

Okja (7.3 IMDb)

Αν κάποια σημεία του Parasite σου φάνηκαν πέρα από κάθε λογική, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις και το Okja. Εδώ ο Bong Joon-ho ασχολείται με ένα κορίτσι που προσπαθεί να προστατεύσει το κατασκευασμένο σε εργαστήριο κατοικίδιό της από άπληστους και αδίστακτους επιχειρηματίες. Μπορεί σαν πρότζεκτ να σου φανεί αρχικά κάπως παιδικό, ωστόσο το θέμα και τα συναισθήματα που προκαλεί δεν αφήνουν ασυγκίνητη καμία ηλικία. Η ταινία άλλωστε, επιβεβαιώνει με το δικό της αλλόκοτο τρόπο κάτι που ήδη πολλοί υποψιάζονται, ότι τα ζώα είναι πολύ πιο "ανθρώπινα" από ό,τι περνάει από το μυαλό μας.

Steel Rain (7.1 IMDb)

Σε περίπτωση που σου άρεσε το The Interview, ρίξε μια ματιά και στο Steel Rain. Όταν ένα πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα αποτυγχάνει παταγωδώς, δύο στρατιώτες από τις αντίπαλες πλευρές των συνόρων πρέπει να συνεργαστούν για να αποτρέψουν τον πυρηνικό πόλεμο. Η πλοκή δεν είναι ακριβώς ρεαλιστική, αλλά όταν και αν σταματήσεις να το σκέφτεσαι, θα την εκτιμήσεις δεόντως. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.