Τι μάθαμε από το φινάλε του La Casa de Papel

Καλό θα ήταν να διαβάσεις αυτό το κείμενο, αφού δεις το τελευταίο επεισόδιο.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 06 Δεκεμβρίου 2021

Πάει και το La Casa de Papel. Πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο 10ο επεισόδιο της 5ης σεζόν και σχεδόν πιστεύεις ότι θα υπάρξει κάποια υπόνοια α λα Lupin για την επιστροφή των ιδεολόγων ληστών, αλλά ευτυχώς ο δημιουργός του, Alex Pina έχει ήδη διευκρινίσει ότι το τέλος είναι οριστικό. Μεταξύ μας, ούτε ο ίδιος δε φανταζόταν τέτοια εξέλιξη. Η σειρά που μέχρι να εμφανιστεί το Squid Game ήταν η πιο επιτυχημένη (συνολικά) στα χρονικά του Netflix, είχε κάνει πρεμιέρα το 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 και τότε -αν εξαιρέσουμε το πρώτο επεισόδιό της- είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Η πλατφόρμα streaming ωστόσο, είχε εντελώς διαφορετική άποψη και "υιοθετώντας" την, γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως που οδήγησε στη δημιουργία μίας υπερπαραγωγής 5 σεζόν με γυρίσματα σε πάνω από 300 τοποθεσίες σε 7 χώρες εκτός της Ισπανίας (Δανία, Ταϋλάνδη, Ιταλία, Παναμάς, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο). Not bad at all. 

Εμείς, είδαμε τα 5 τελευταία επεισόδια της σειράς και καταλήξαμε στα εξής 5 πράγματα, που υπενθυμίζουμε ότι είναι καλύτερο να τα διαβάσεις αφού δεις κι εσύ το τέλος της σειράς. Ναι, ακολουθούν άπειρα spoilers:

O Alex Pina έπρεπε να σφυρίξει τη λήξη νωρίτερα

"Δημιουργήσαμε περισσότερα από 2.000 λεπτά μυθοπλασίας με τις δύο ληστείες. Νομίζω ότι εξαντλήσαμε κάποιους από τους χαρακτήρες. Είπαμε πάρα πολλά και νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσουμε. Καλύτερα να φεύγεις νωρίτερα παρά αργότερα", δήλωσε πρόσφατα. Να μας συγχωρείς φίλε Alex, αλλά το 5 σεζόν μετά, μόνο "νωρίτερα" δεν είναι και δεν το μαθαίνεις από εμάς.

Οι περισσότεροι fans της σειράς, απογοητευτήκαμε κάπου στη 2η σεζόν, απλώς είτε διακατεχόμαστε από τον ψυχαναγκασμό που υπαγορεύει οπωσδήποτε να ολοκληρώσουμε την παρακολούθηση της σειράς είτε το βλέπαμε από περιέργεια και λιγότερο ενθουσιασμό για να δούμε πού θα καταλήξει. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στη γη και ύδωρ που έδινε το Netflix για τη συνέχισή του, ενδεχομένως το ίδιο να κάναμε κι εμείς στη θέση του. 

>Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του 2021

Τι μάθαμε από το φινάλε του La Casa de PapelNetflix

Ο Professor είναι ο MacGyver

Ενδεχομένως, καλύτερος κιόλας γιατί ο MacGyver αποκλείεται να έβγαλε τόσα λεφτά. Νομίζω πως τη σκηνή που καταφέρνει από δεμένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της Sierra να βρεθεί στο μπροστινό κάθισμα, την είδα τουλάχιστον 3 φορές (παρεμπιπτόντως, από πότε είναι κούφια τα πορτμπαγκάζ; Τι μας κρύβουν;).

Επίσης, ο Professor μία βλέπει χωρίς τα γυαλιά του και μία όχι και χωράει κυριολεκτικά παντού, όπως για παράδειγμα στον αποθηκευτικό χώρο ενός καναπέ μαζί με τη Sierra και την κόρη της. Eγώ από την άλλη, δε μπορώ να χωρέσω oύτε τα χαλιά μου. Απίθανα πράγματα!

la casa de papelNetflix

Ανταλλάζαμε όσο όσο τη Nairobi με την Tokyo

Πόσο καλύτερη θα ήταν η σειρά αν βλέπαμε περισσότερη Nairobi -που δε μάθαμε ποτέ τι απέγινε ο γιος της- αντί για την Tokyo και τις αψυχολόγητες βλακείες της. Μάλλον το πιο σωστό πράγμα που έκανε σε όλη τη σειρά είναι ότι ανατινάχτηκε μαζί με τον Gandia.

Εντωμεταξύ, εκ των υστέρων μάθαμε ότι η ομοιότητα της Tokyo με την Mathilda της ταινίας Léon: The Professional προέκυψε από την εμμονή της Ursula Corberó με τον συγκεκριμένο ρόλο. 

la casa de papelNetflix

Ο Berlin θύμισε ολίγον από cartoon

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε λέγοντας το εξής: Οι φήμες ολοένα και φουντώνουν για το ενδεχόμενο ενός spin off με κεντρικό χαρακτήρα τον Berlin. O δε Pina, έχει παραδεχτεί πως συνειδητοποίησε ότι ο ήρωας του Pedro Alonso ήταν τόσο πανίσχυρος, που έπρεπε να πεθάνει για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι υπόλοιποι που τους έκλεβε τη δόξα. Μετά τις αντιδράσεις του κόσμου, αναγκάστηκε να τον επαναφέρει με τα flashbacks και σε κάποια στιγμή μάλλον το "έχασε".

Ειδικά στο σημείο που τα κάνει όλα λαμπόγυαλο έχοντας αντιληφθεί την προδοσία του γιου του με αποτέλεσμα να πάει φυλακή, άγγιξε τα όρια της κωμωδίας. Του δίνουμε όμως, το ότι ήταν μακράν ο πιο απρόβλεπτος από όλη τη συμμορία. 

>Διάβασε ακόμη: Σκοτεινός καπιταλισμός, το απόλυτο τηλεοπτικό trend του 2021

Όλοι θέλουν το happy end τους

Ας είμαστε ειλικρινείς: Μετά από 5 σεζόν, δύσκολα να ήμασταν ευχαριστημένοι, όπως κι αν τελείωνε. Ο Pina έχει εξομολογηθεί στο Esquire ότι το τέλος γράφτηκε τρεις φορές μέχρι να φτάσει με τους σεναριογράφους στο επιθυμητό αποτέλεσμα και από ό,τι είδαμε προτίμησε το happy end της δικαίωσης, της "κάθαρσης".

Επιπρόσθετα, όταν κάτι παίρνει τόσο τεράστιες διαστάσεις όσο το La Casa de Papel ή το Game of Thrones και το Lost, πάντα, σχεδόν μοιραία κιόλας, θα μοιάζει κατώτερο της αρχής του και των περιστάσεων. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν το πάρουμε απόφαση, τόσο το καλύτερο για εμάς και τις προσδοκίες μας.

Adios amigos!

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης