'Η Φόνισσα' του Γιώργου Κουμεντάκη έρχεται στην Cosmote TV

Η εμβληματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα προβληθεί σε Α’ παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 08 Δεκεμβρίου 2021

Η talk of the town εμβληματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 'Η Φόνισσα' του Γιώργου Κουμεντάκη που έγινε viral στα social media την περασμένη Παρασκευή έρχεται σε α' παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση στην Cosmote TV, την Κυριακή 12/12 στις 22.00 στο κανάλι Mezzo Live HD.

Θυμίζουμε ότι η πρεμιέρα της όπερας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και βιντεοσκοπήθηκε από το Mezzo Live HD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του κορυφαίου παγκόσμιου τηλεοπτικού δικτύου για την κλασική μουσική, την όπερα και το χορό με την Εθνική Λυρική Σκηνή κρατά από το 2020. Αποτέλεσμα αυτής, η βιντεοσκόπηση και μετάδοση των σπουδαίων έργων που παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκεί. Στην Ελλάδα, το Mezzo Live HD μεταδίδεται από την Cosmote TV.

'Η Φόνισσα' του Γιώργου Κουμεντάκη έρχεται στην Cosmote TV

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη, αποκλειστική ματιά στη νέα σειρά 'Αόρατοι'

Λίγα λόγια για τη "Φόνισσα" του Γιώργου Κουμεντάκη

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: "Η όπερα "Η Φόνισσα" του Γιώργου Κουμεντάκη βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την υπογραφή του Γιάννη Σβώλου στο ποιητικό κείμενο. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πλαισιώνουν τρεις μουσικοί επί σκηνής και τέσσερα χορωδιακά σύνολα, μεταξύ των οποίων και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ. Τη χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.

Τον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο της Φόνισσας ερμηνεύει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος με τη διεθνή σταδιοδρομία Μαίρη-Έλεν Νέζη, η οποία έχει ερμηνεύσει πάνω από 40 πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κορυφαία λυρικά θέατρα Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας. Στο έργο συμμετέχουν διακεκριμένοι και νεότεροι Έλληνες μονωδοί, όπως οι Άννα Στυλιανάκη, Τάσος Αποστόλου, Μυρτώ Μποκολίνη, Βαγγέλης Μανιάτης, Σοφία Κυανίδου, Φύλλη Γεωργιάδου, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Γιαννίσης, Νίκος Στεφάνου, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Στελίνα Αποστολοπούλου, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Παπαδημητρίου."

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.