Manifest: Αξίζει να δεις την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix;

Φιλοδοξεί να γίνει το νέο, βελτιωμένο Lost. Τα καταφέρνει όμως;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 11 Ιανουαρίου 2022

Long story short: Μία πτήση που φεύγει από την Τζαμάικα το 2013 φτάνει τελικά στον προορισμό της, τη Νέα Υόρκη, πέντε χρόνια αργότερα, μετά από ένα μυστηριώδες συμβάν. Κι ενώ για τους επιβάτης της πτήσης 828 της Montego Airlines έχουν περάσει απλά δύο ώρες, ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται πια στο 2018. Η υποδοχή, εκτός από συγκινητική, είναι και αρκετά μυστηριώδης. Όπως και οι ζωές όλων των εμπλεκομένων μετά από αυτό. Πάνω σε αυτή την ιδέα πατά το Manifest, που εδώ και 10 περίπου ημέρες βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων για το ελληνικό Netflix, 'αποκαθηλώνοντας' το Cobra Kai

Ένα νέο Lost; 

Tο Manifest είχε κάνει πρεμιέρα το 2018 στο NBC, το οποίο όμως μετά την τρίτη σεζόν αποφάσισε να το διακόψει. Και ναι, το Netflix αποτέλεσε τη σανίδα σωτηρίας για ένα ακόμη show, που όχι μόνο αναζωογονήθηκε αλλά γίνεται σταδιακά και επιτυχία μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

Σε παραγωγή των Robert Zemeckis, Jeff Rake και Jack Rapke, είναι ξεκάθαρο πως το Manifest -στα 29 επεισόδια των δύο διαθέσιμων σεζόν του- φιλοδοξεί να γίνει το Lost μετά το Lost: Μία πτήση γεμάτη μυστήριο που τη διαδέχονται ακόμη περισσότερα μυστήρια γεγονότα, τα οποία -ασφαλώς- αγγίζουν τη σφαίρα του μεταφυσικού, με ολίγη από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. 

Όπως φυσικά έχεις αντιληφθεί από τα παραπάνω, η σειρά βασίζεται σε μία εξαιρετική ιδέα, παρά το γεγονός πως όσο κυλούν τα επεισόδια κάποια μοτίβα δείχνουν να επαναλαμβάνονται. Ευτυχώς, οι σεναριογράφοι έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά ώστε το τελευταίο να μη γίνεται κουραστικό, με την πλοκή να χτίζεται σε στέρεες βάσεις, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. 

Manifest: Αξίζει να δεις την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix;
ΣΕΙΡΑ MANIFEST NETFLIX 2

Ο οδηγός για όλες τις ιστορίες που προκύπτουν μετά την πτήση είναι πάντοτε το χάσμα των πέντε ετών, συν κάποιες 'επιπλοκές' που συμβαίνουν στους επιβαίνοντες του αεροσκάφους. 

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2022

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου λοιπόν: Να το δεις ή όχι; Ναι αλλά με αστερίσκο. Είναι εύκολο και ευχάριστο αν θέλεις απλά να γεμίσεις το χρόνο σου. Από την άλλη όμως υπάρχουν μπόλικα κενά. Αλλά θα μου πεις, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο Lost. Ευελπιστούμε τουλάχιστον σε καλύτερο φινάλε (που καταφθάνει στην 4η σεζόν).

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.