Τι γνωρίζουμε για την άφιξη των Disney+ και HBO Max στην Ελλάδα

Όλα δείχνουν ότι έρχονται για να αλλάξουν το παιχνίδι στη συνδρομητική τηλεόραση

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιανουαρίου 2022

Νέα δεδομένα στο εγχώριο τοπίο της συνδρομητικής τηλεόρασης δημιουργούν οι πολυεθνικοί κολοσσοί της ψυχαγωγίας που ετοιμάζονται να έρθουν και στην Ελλάδα. Πλατφόρμες streaming περιεχομένου όπως τα Disney+ και HBO Max ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο το Netflix, επηρεάζουν όμως και τους τοπικούς παίκτες, στην προκειμένη περίπτωση τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. 

Η Walt Disney Company ανακοίνωσε και επίσημα χθες την έναρξη της λειτουργία της συνδρομητικής της υπηρεσίας Disney+ σε 42 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας από το ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι σύντομα θα προστεθεί ένας ακόμη ισχυρός παίκτης που θα διεκδικεί ένα κομμάτι του ποσού που διαθέτουν κάθε μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά για τη ψυχαγωγία τους. 

Η Disney έχει ήδη στελεχώσει την τοπική της ομάδα και πλέον μένουν να ανακοινωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες όπως το μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας για τη χώρα μας, το οποίο στην υπόλοιπη Ευρώπη διαμορφώνεται στα 8,99 ευρώ. Αυτή αλλά και άλλες λεπτομέρειες όπως το τι ακριβώς θα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία στη χώρα μας θα γίνουν γνωστές καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία που θα ξεκινήσει η λειτουργία του Disney+ στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται πως το Disney+ κατά κανόνα προσφέρει εκτός από όλες τις ταινίες και τις σειρές της Walt Disney, και τις παραγωγές άλλων σημαντικών studio που έχουν αγοραστεί απ’ αυτή μεταξύ αυτών τη Marvel με όλο το σύμπαν υπερηρώων της και τη Lucas Flims που βγάζει τις ταινίες και τις σειρές του Star Wars. Στην Ευρώπη που δεν λειτουργεί η συνδρομητική υπηρεσία Hulu προσφέρει ακόμη και το κανάλι Star με ταινίες και σειρές των Disney Television Studios, 20th Century Studios, 20th Television, ABC, Searchlight Pictures κ.α.

Έρχεται και το HBO Max 

Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του HBO Max στη χώρα μας. Όπως έχει γράψει το Capital.gr η ευρωπαϊκή θυγατρική του ομίλου, HBO Nordic αναζητούσε προσωπικό στη χώρα μας, ενώ ίδρυσε και μονοπρόσωπη ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο "Warnermedia Direct Greece LTD”. 

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το HBO Max στη χώρα μας το οποίο θα προσφέρει περιεχόμενο από τη Warner Bros και τα κανάλια HBO, DC και Cartoon Network. Ακόμη οι καινούργιες ταινίες της Warner Bros θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα HBO Max 45 ημέρες μετά από την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος