Οι καλύτερες σειρές του Apple TV+ σύμφωνα με το IMDb

O λόγος για πέντε θαυμάσιες σειρές με βαθμολογία άνω του 8 στο IMDb.

Το Apple TV+ έχει διανύσει μεγάλη απόσταση μέχρι την επιτυχία από το ντεμπούτο του στα τέλη του 2019. Παρά την προσιτή συνδρομή των 5 ευρώ ωστόσο, δυσκολεύτηκε αρχικά να βρει κοινό, επειδή έπρεπε να βασιστεί μόνο στις παραγωγές της Apple χωρίς πρόσβαση σε κάποιο κατάλογο από παλαιότερες εκπομπές και ταινίες. Από τότε παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, φρόντισε το έστω περιορισμένο του υλικό να είναι αξιόλογο στο σύνολό του και προφανώς ανταμείφθηκε για αυτό, όπως επίσης, μεταξύ άλλων εξασφάλισε τα δικαιώματα του Coda, της φετινής ταινίας της χρονιάς στα Όσκαρ

Το πιο εντυπωσιακό όμως, όλων είναι ότι κατάφερε να το συμπαθήσουν οι χρήστες του IMDb, οι οποίο δε φημίζονται για τη γενναιοδωρία τους όσον αφορά στις βαθμολογίες. Οι παρακάτω 5 σειρές έχουν κερδίσει σκορ άνω του 8, δικαίως αν μας ρωτάς. 

Long Way Up - 8.3/10

Το Long Way Up είναι στην πραγματικότητα κάτι σαν κληρονομιά για την Apple. Είναι το τρίτη συνέχεια σε μία σειρά εκπομπών με τον Ewan McGregor και τον Charley Boorman να βγαίνουν στο δρόμο με μοτοσικλέτες - οι δύο πρώτες ήταν τα Long Way Round και Long Way Down. Το concept είναι απλό: Με τις μοτοσικλέτες τους δοκιμάζουν διαφορετικές διαδρομές για να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί το CODA κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Προφανώς δεν πρόκειται για προϊόν διανόησης, αλλά ως σειρά ντοκιμαντέρ είναι απλή αλλά συναρπαστική. Η χημεία τους είναι εξαιρετική και σίγουρα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του πρότζεκτ οφείλεται σε αυτήν. 

The Morning Show - 8.3/10

Εδώ έχουμε τη ναυαρχίδα του Apple TV+, στο ξεκίνημα του για την ακρίβεια, καθώς με αυτό είχε ανακοινωθεί η εισαγωγή του στην αρένα του streaming.  Με πρωταγωνίστριες την Jennifer Aniston και τη Reese Witherspoon ως δύο γυναίκες στον σκληρό κόσμο των πρωινών ειδησεογραφικών εκπομπών, η αίσθηση είναι πως ρίχνουμε μία ματιά στον διόλου αγγελικά πλασμένο κόσμο της τηλεόρασης, πόσω μάλλον με το #MeToo εν εξελίξει. Προς αυτήν την κατεύθυνση, βοήθησε φυσικά και η παρουσία του Steve Carrell, ας πούμε στο ρόλο του κακού. Για εμάς, η βαθμολογία του θα μπορούσε να είναι και υψηλότερη.

Pachinko - 8.6/10

Το Pachinko είναι ένα K-drama φτιαγμένο στο στυλ της αμερικανικής τηλεόρασης. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα, η σειρά παρακολουθεί τέσσερις γενιές μιας κορεατικής οικογένειας που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν μία καλύτερη ζωή. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως κοινότοπο, πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ παίζει το συναίσθημα. Η κινηματογράφηση αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικές ερμηνείες μεταξύ των οποίων η βραβευμένη με Όσκαρ, Youn Yuh-jung. 

Severance - 8.6/10

Το Severance είναι μια σειρά με τόσα πολλά μυστήρια και παράξενα περιστατικά, που δε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει, και γι´αυτό εθίζεσαι ακόμη περισσότερο σε αυτήν.  

>Διάβασε ακόμη: Οι πραγματικοί ποδοσφαιριστές πίσω από τους ήρωες του Ted Lasso

Η πλοκή διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου, αν κάποιος το επιλέξει, μπορεί να διαχωρίσει τη συνείδησή του μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι η εκδοχή του εαυτού του στη δουλειά δε βιώνει ποτέ τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά, και η άλλη εκτός δουλειάς δεν έχει καμία επαφή με αυτήν. Με αρκετά επεισόδια να φέρουν την υπογραφή του Ben Stiller στη σκηνοθεσία, το Severance ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο μυστήριο και τη μαύρη κωμωδία.

Ted Lasso - 8.9/10

Το Ted Lasso είναι για το Apple TV+ ό,τι είναι το Stranger Things για το Netflix. Είναι η σειρά που μετατράπηκε σε πολιτιστικό φαινόμενο και που ουσιαστικά έβαλε την υπηρεσία streaming στο παιχνίδι. Βασισμένη σε μία σειρά διαφημίσεων στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Jason Sudeikis για το NBC, η υπόθεση ακολουθεί τον προπονητή αμερικανικού ποδοσφαίρου Ted Lasso καθώς διασχίζει τον ωκεανό και φτάνει στην Αγγλία για να γίνει ο νέος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας AFC Richmond Football Club.

Δεν πρόκειται για μία ακόμη κωμωδία. Το Ted Lasso είναι τίμιο και ειλικρινές, ενώ κατέκτησε το κοινό του επειδή σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την ανθεκτικότητα της καλοσύνης και της θετικότητας. Δε μπορείς να έχεις σκαμπανεβάσματα χωρίς πτώσεις, και με αυτό το σκεπτικό, οι χαρακτήρες μοιάζουν βγαλμένοι από τη ζωή. Από τις λίγες φορές που η τηλεόραση παραδίδει μαθήματα καλής συμπεριφοράς χωρίς να το επιδιώκει. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.