Είδαμε πρώτοι το Race, το νέο racing ντοκιμαντέρ του Netflix

Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Netflix για το NASCAR.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιουνίου 2022

Race ονομάζεται το νέο racing ντοκιμαντέρ του Netflix που έρχεται να "πατήσει" πάνω στην επιτυχία του Drive to Survive και να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο του NASCAR, με το περιορισμένο όμως κοινό του, όσο περιορισμένο μπορεί να είναι δηλαδή όλοι οι Αμερικανοί και στον υπόλοιπο πλανήτη, κάτι "πυροβολημένοι" σαν και εμάς. 

Η σειρά έξι επεισοδίων αφορά τον Bubba Wallace, τον μοναδικό αφροαμερικανό οδηγό στο βαθιά συντηρητικό NASCAR, που είναι και μόλις ο τέταρτος μαύρος οδηγός στην ιστορία του λαμπερού πρωταθλήματος. Το όνομα του οδηγού από την Βόρεια Καρολίνα έρχεται ως υπότιτλος στον τίτλο Race, κάτι που αφήνει ανοιχτό (ανεπιβεβαίωτο ακόμη) το ενδεχόμενο οι επόμενες σεζόν να αφορούν άλλους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου motorsport

Το NASCAR έκανε έυκολη τη ζωή του σκηνοθέτη

Τα επεισόδια έχουν διάρκεια σχεδόν 50 λεπτών το καθένα και το Race είναι υπό μια έννοια η απενοχοποίηση του Netflix, έπειτα από τρεις σεζόν του αντίστοιχου ντοκιμαντέρ της Formula 1, το οποίο όλοι βλέπουν και απολαμβάνουν, αλλά οι μισοί κατηγορούν πως έχει μετατρέψει το πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο ριάλιτι. Στην περίπτωση του Bubba Wallace το Netflix δεν χρειάστηκε να σκηνοθετήσει κανένα ριάλιτι, γιατί όλα τα άξια αναφοράς περιστατικά στην ζωή και την καριέρα του 28χρονου οδηγού συνέβησαν πριν αρχίσει το τηλεοπτικό δίκτυο να ασχολείται μαζί του. Επειδή όμως μιλάμε για το NASCAR που σε επίπεδο οργάνωσης και τηλεοπτικής κάλυψης είναι 100 χρόνια μπροστά και από την Formula 1, όλα είναι καταγεγραμμένα, κάνοντας τη ζωή του σκηνοθέτη, Eric Parker εύκολη. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης