Είδαμε πρώτοι το Race, το νέο racing ντοκιμαντέρ του Netflix

Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Netflix για το NASCAR.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιουνίου 2022

Race ονομάζεται το νέο racing ντοκιμαντέρ του Netflix που έρχεται να "πατήσει" πάνω στην επιτυχία του Drive to Survive και να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο του NASCAR, με το περιορισμένο όμως κοινό του, όσο περιορισμένο μπορεί να είναι δηλαδή όλοι οι Αμερικανοί και στον υπόλοιπο πλανήτη, κάτι "πυροβολημένοι" σαν και εμάς. 

Η σειρά έξι επεισοδίων αφορά τον Bubba Wallace, τον μοναδικό αφροαμερικανό οδηγό στο βαθιά συντηρητικό NASCAR, που είναι και μόλις ο τέταρτος μαύρος οδηγός στην ιστορία του λαμπερού πρωταθλήματος. Το όνομα του οδηγού από την Βόρεια Καρολίνα έρχεται ως υπότιτλος στον τίτλο Race, κάτι που αφήνει ανοιχτό (ανεπιβεβαίωτο ακόμη) το ενδεχόμενο οι επόμενες σεζόν να αφορούν άλλους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου motorsport

Το NASCAR έκανε έυκολη τη ζωή του σκηνοθέτη

Τα επεισόδια έχουν διάρκεια σχεδόν 50 λεπτών το καθένα και το Race είναι υπό μια έννοια η απενοχοποίηση του Netflix, έπειτα από τρεις σεζόν του αντίστοιχου ντοκιμαντέρ της Formula 1, το οποίο όλοι βλέπουν και απολαμβάνουν, αλλά οι μισοί κατηγορούν πως έχει μετατρέψει το πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο ριάλιτι. Στην περίπτωση του Bubba Wallace το Netflix δεν χρειάστηκε να σκηνοθετήσει κανένα ριάλιτι, γιατί όλα τα άξια αναφοράς περιστατικά στην ζωή και την καριέρα του 28χρονου οδηγού συνέβησαν πριν αρχίσει το τηλεοπτικό δίκτυο να ασχολείται μαζί του. Επειδή όμως μιλάμε για το NASCAR που σε επίπεδο οργάνωσης και τηλεοπτικής κάλυψης είναι 100 χρόνια μπροστά και από την Formula 1, όλα είναι καταγεγραμμένα, κάνοντας τη ζωή του σκηνοθέτη, Eric Parker εύκολη. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Εmma Stone πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά μυστηρίου The Curse

Η Εmma Stone και ο Nathan Fielder πρωταγωνιστούν στην πολλά υποσχόμενη νέα σειρά της A24 και του Showtime.

To spin-off του The Boys, Gen V δεν είναι για ευαίσθητους

Οι fans του The Boys έχουν λόγους να ενθουσιαστούν, καθώς το νέο spin-off φαίνεται πως κρατά όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στην original σειρά.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Nostalgia Generation, μία σύγχρονη κωμωδία για τoυς - τόσο νέους αλλά και τόσο vintage- millennials

Η θεατρική παράσταση της ομἀδας Ντουθ επέστρεψε για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο 104.

Η Josephine στο νέο Esquire

Το τεύχος Φθινόπωρο 2023 κυκλοφορεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, μαζί με Το Βήμα.

Πρώτο trailer για την πολυαναμενόμενη 'Φόνισσα'

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα πρωταγωνιστούν στην ταινία της Εύας Νάθενα που επανεξετάζει κλασικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στη Longing Disco του ΕΜΣΤ κάνεις 'παραγγελιές' ερωτικά τραγούδια

Δες πώς μπορείς να πάρεις μέρος στην καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο μπαρ του ΕΜΣΤ, στο πλαίσιο του Modern Love Festival στις 29/09.