Μία ματιά στους μισθούς των πρωταγωνιστών του Stranger Things

Η επιτυχία φέρνει αυξήσεις, όλοι το ξέρουν αυτό.

Αφού βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Netflix, φλερτάροντας με την κορυφή των θεάσεων, το Stranger Things έγραψε και πάλι ιστορία, αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο. Αν πριν από λίγες ημέρες γινόταν λόγος για το ότι αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά χάρη στην πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν της, τώρα στο επίκεντρο είναι οι μισθοί των πρωταγωνιστών της. 

Όταν η επιτυχία εξαργυρώνεται

Η επιτυχία αυτή οδήγησε πολλά από τα μέλη του cast να ζητήσουν να επαναδιαπραγματευτούν το κασέ τους, δεδομένων των αλλαγών που έχουν συντελεστεί από το 2016 μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, η Winona Ryder και ο David Harbor (στη σειρά Joyce Byers και Jim Hopper, αντίστοιχα) είναι σαφέστατα οι καλύτερα αμειβόμενοι: Οι δυο τους είχαν υπογράψει για 100.000 και 80.000 δολάρια ανά επεισόδιο αντίστοιχα, ενώ λέγεται πως πλέον ζητούν 350.000 για να συνεχίσουν το έργο τους ευχαριστημένοι. 

Πρόκειται για ένα ιστορικό κασέ στα χρονικά του Netflix, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Drew Barrymore στο Santa Clarita Diet ή της Emma Stone στο Maniac. Η Millie Bobbie Brown από την άλλη, ξεκίνησε με 20.000 δολάρια, ένα ποσό που από την τρίτη σεζόν και έπειτα έχει πια εκτοξευθεί στις 250.000 ισοφαρίζοντας σχεδόν αυτό των ενηλίκων. 

>Διάβασε ακόμη: Όλα τα τραγούδια που έχουμε ακούσει στο Stranger Things

Επιπλέον, οι υπόλοιποι τέσσερις πρωταγωνιστές-παιδιά Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) και Noah Schnapp (Will) που έπαιρναν το ίδιο ποσό με τη Brown, βγάζουν επίσης 250.000 ανά κεφάλαιο, ενώ παραδόξως, το έργο των Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Steve Harrington (Joe Keery) και Charlie Heaton (Jonathan Byers) κοστολογείται λιγότερο, για την ακρίβεια 150.000 δολάρια ανά επεισόδιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν στο Hawkins (και στο ειδικό δεύτερο μέρος της) άφησε πίσω της ισχυρούς ανταγωνιστές όπως το πανίσχυρο Bridgerton. Εκτιμάται ότι η σειρά, η οποία έχει θαυμαστές όπως ο Stephen King, έχει ήδη τη δυνατότητα να προλάβει οποιαδήποτε άλλη πρεμιέρα του Netflix κατά 28 ημέρες και ότι κάθε επεισόδιο της τελευταίας σεζόν της -η οποία έχει χωριστεί σε δύο μέρη- έχει κοστίσει 30 εκατ. δολάρια. Αν όντως ισχύουν τα στοιχεία αυτά, τότε το Stranger Things είναι η σειρά στην οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη "επένδυση" στην ιστορία της πλατφόρμας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης