Πρώτη ματιά στο Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities του Netflix

Μια ανθολογία τρόμου καταδικασμένη να αποκτήσει cult following, αυτό θα είναι η αναμενόμενη σειρά του Netflix με την υπογραφή του Guillermo del Toro.

Οι ανθολογίες τρόμου αποτελούν πάντα καλή ιδέα, είτε αποτυπώνονται στο χαρτί, είτε στο σελιλόιντ, είτε από τις κάμερες ενός τηλεοπτικού συνεργείου. Γι' αυτό η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix, το Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, που θα γίνει διαθέσιμη στις 25 Οκτωβρίου, έχει δημιουργήσει ήδη τεράστιες προσδοκίες. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχουμε να περιμένουμε από τη σύμπραξη του οσκαρικού Μεξικανού σκηνοθέτη με κάποιους από τους master του είδους.

Πρώτη ματιά στο Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities του NetflixNetflix

Όταν μοιράζεσαι τον τρόμο, αυτός πολλαπλασιάζεται

Στον Guillermo del Toro αρέσει ο τρόμος, πολύ και σε όλες του τις εκδοχές. Το ίδιο αρέσκεται στο να συνεργάζεται με άλλα δημιουργικά πνεύματα, να τους δίνει βήμα για να δείξουν το ταλέντο τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Το έχει ήδη κάνει με πολλούς Νοτιοαμερικανούς σκηνοθέτες και όχι μόνο (Troy NixeyAndré Øvredal).

GUILLERMO DEL TORO'S CABINET OF CURIOSITIESNetflix

Στο ​​Cabinet of Curiosities του συνεχίζει αυτή την τακτική, στρατολογώντας για πάρτη του ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι καλοί στο σινεμά του τρόμου. Τους εμπιστεύεται μια ιστορία και τους αφήνει να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν. Γι' αυτό και μπορείς να τον περιγράψεις καλύτερα ως curator της σειράς, ως επιμελητή, παρά ως παραγωγό.

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως υπάρχει μία ταινία που τρόμαξε μέχρι και τον Stephen King

Το project περιλαμβάνει 8 επεισόδια και κάθε ένα από αυτά έχει κάτι να πει. Ως σύνολο, μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως ανθολογία με την πραγματική σημασία της λέξης, ως μια συλλογή ιστοριών τρόμου που επιλέχθηκαν από τον Μεξικανό σκηνοθέτη στη βάση των δικών του υψηλών στάνταρ.

> Διάβασε ακόμα: 30 χρόνια Βασικό Ένστικτο

Ο παράγοντας Netflix

Μπορεί να μην έχουμε δει τη σειρά πριν από εσάς για εσάς, αλλά αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε από το trailer είναι ότι θα υπάρχει και σε αυτή η λεγόμενη "αισθητική του Netflix", που χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

GUILLERMO DEL TORO'S CABINET OF CURIOSITIESNetflix

Σύμφωνα με μια θεωρία που διαβάσαμε στο ιταλικό Esquire, οι παραγωγές του Netflix μοιάζουν όλες μεταξύ τους λόγω της κοινής πολιτικής budget, των περιορισμών στην παραγωγή (απαιτείται η χρήση προ-εγκεκριμένων καμερών για ένα σημαντικό ποσοστό των τελικών πλάνων) και καθαρά εμπορικών αναγκών (π.χ. το γύρισμα σε 4K).

Θα καταφέρει ο Guillermo del Toro να ελιχθεί και να μεγαλουργήσει; Η απάντηση στις 25 Οκτωβρίου, στις μικρές ή λίγο μεγαλύτερες οθόνες σας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης