Η σκοτεινή ιστορία πίσω από το The Watcher του Netflix

Τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και οδήγησε μια αμερικανική οικογένεια στην καταστροφή.

Όλα δείχνουν ότι η σειρά The Watcher του Netflix, που φέρει την υπογραφή-σφραγίδα του Ryan Murphy, πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα από αυτά τα cult σίριαλ τρόμου, που αποκτούν φανατικό following, κάτι στο οποίο βοηθάει το all-star cast της που περιλαμβάνει τη Naomi Watts, τον Bobby Cannavale, τη θεά Mia Farrow και την Jennifer Coolidge. Ο καθοριστικός λόγος; Το ότι βασίζεται σε μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία που συνέβη στην Αμερική πριν από οκτώ χρόνια και δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

To story της σειράς

Η σειρά του Netflix ξεκινάει με την οικογένεια των Brannock να μετακομίζει σε ένα τέλειο σπίτι που ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Όλα πηγαίνουν κατά γράμμα μέχρι που κάποιος, προφανώς πωρωμένος με το σπίτι, αρχίζει να τους στέλνει γράμματα με λεπτομέρειες για την ιστορία του σπιτιού αλλά και τα ίδια τα μέλη την οικογένειας. Στη συνέχεια, ο τρόμος σκεπάζει τα πάντα.

Η αληθινή ιστορία

Την έμπνευση για το σενάριο την έδωσε ένα πραγματικό γεγονός. Το 2014, η οικογένεια των Broaddus αγόρασε, προς 1,35 εκατομμύρια δολάρια, ένα σπίτι με έξι κρεβατοκάμαρες (σπιταρόνα, δηλαδή), στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ. Πριν αρχίσουν να ζουν τη "μεγάλη, ήσυχη ζωή των προαστίων", όμως, ο "πάτερ φαμίλιας" Derek Broaddus έλαβε ένα περίεργο γράμμα γεμάτο ερωτήσεις:

"Πώς κατέληξες εδώ; Σε κάλεσε να έρθεις το σπίτι με τη δύναμή του; Αυτό το σπίτι ανήκει στην οικογένειά μου εδώ και δεκαετίες και, καθώς πλησιάζει τα 110α γενέθλιά του, έχω αναλάβει την παρακολούθησή του. Ο παππούς μου το παρακολουθούσε τη δεκαετία του 1920, ο πατέρας μου εκείνη του 1960, τώρα είναι η δική μου σειρά. Ξέρεις την ιστορία του σπιτιού; Ξέρεις τι βρίσκεται μέσα στους τοίχους του; Γιατί είσαι εδώ; Θα το ανακαλύψω".

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από το The Watcher του NetflixNetflix

Στη συνέχεια, η αλληλογραφία άρχισε να γίνεται όλο και πιο απειλητική, με αναφορές σε ιδιωτικές λεπτομέρειες από τη ζωή της οικογένειας ή επιπλήξεις για τις εργασίες που έκαναν στο σπίτι.

Η οικογένεια των Broaddus κατέφυγε στην αστυνομία και η αναζήτηση του εισβολέα ξεκίνησε από τους γείτονες, με έναν από αυτούς (που πέθανε το 2020) να κατηγορείται ανοιχτά, παρότι δεν υπήρχαν αποδείξεις.

THE WATCHERNetflix

Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ. Εκτός από τους γείτονες, οι υποψίες έπεσαν σε πρώην υπαλλήλους που εργάστηκαν για την οικογένεια, σε ανθρώπους που ήθελαν να αγοράσουν το σπίτι σε πιο χαμηλή τιμή από την αξία του, σε κάποιον κοινωνιοπαθή. Οι Broaddus, κάλεσαν μέχρι και ιερέα για να "διαβάσει" το σπίτι.

> Διάβασε ακόμα: 50 ταινίες από τα 80s και τα 90s που κάθε millennial αξίζει να δει

Μετά από έξι μήνες συνεχούς τρόμου, η οικογένεια αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι. Δεν βρέθηκαν αγοραστές, κάτι που προκάλεσε στους Broaddus οικονομική αιμορραγία, καθώς νοίκιασαν ένα άλλο σπίτι για να μείνουν.

> Διάβασε ακόμα: Οι 5 καλύτερες ταινίες του Guillermo Del Toro

Στη συνέχεια, ζήτησαν άδεια για να γκρεμίσουν το σπίτι και να χτίσουν στο οικόπεδό του δύο νέα σπίτια, αλλά δεν κατάφεραν να την πάρουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι γείτονες τους κατηγόρησαν ότι έστελναν οι ίδιοι τα γράμματα στον εαυτό τους, αλλά και για το ότι δημιούργησαν αρνητική φήμη για τη γειτονιά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έγινε, μετά από ένα άρθρο στο The Cut, ήταν η ιστορία τους να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης