4 ιστορικές ανακρίβειες του πέμπτου κύκλου του 'The Crown'

Πόσα από αυτά που παρουσιάζει η πέμπτη σεζόν δεν έγιναν στην πραγματικότητα;

Γράφει: Esquire Editors 10 Νοεμβρίου 2022

Η πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου του The Crown έγινε εν μέσω πολλών διαμαρτυριών από διάσημους Βρετανούς για τις ανακρίβειες που παρουσιάζει, με κάποιους να ζητούν από το Netflix να επισημάνει πως πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με το ταξίδι που είχε κάνει ο Κάρολος με τη Diana και τους γιους τους ενώ το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίζεται τον Ιούλιο του 1997 ένα μήνα, δηλαδή, πριν τον θάνατο της πριγκίπισσας. Η δεκαετία του '90 ήταν γεμάτη αναταραχές και σκάνδαλα στο βρετανικό Παλάτι, πόσα όμως από αυτά που παρουσιάζονται στη σειρά δεν έγιναν στην πραγματικότητα;

Το πρωτοσέλιδο των Sunday Times

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Το σύνδρομο της βασίλισσας Βικτόρια΄, ένα δημοσίευμα των Sunday Times φέρνει αναταραχή στο Παλάτι καθώς αναφέρει ότι οι Βρετανοί επιθυμούν να παραιτηθεί η βασίλισσα από τον θρόνο ώστε να πάρει τη θέση της ο Κάρολος.

Στην πραγματικότητα, η εφημερίδα όχι μόνο δεν είχε δημοσιεύσει τέτοιο δημοψήφισμα ή τίτλο αλλά αντίθετα είχε αναφέρει σε κάποιο άρθρο της ότι εννιά από τους δέκα Βρετανούς προτιμούν τη βασίλισσα.

Η παράλληλη σχέση του Καρόλου με την Penny Knatchbull

O πρίγκιπας Φίλιππος είχε μια πολύ στενή, φιλική σχέση με την Penelope Knatchbull, δούκισσα Mountbatten της Burma και σύζυγος του βαφτισιμιού του δούκα του Εδιμβούργου. Το The Crown υπονοεί πως οι δύο royals είχαν κάτι παραπάνω από φιλικές σχέσεις παρουσιάζοντας μάλιστα τη βασίλισσα να αντιμετωπίζει τον Φίλιππο για την παράλληλη σχέση. Ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τη πραγματική φύση της σχέσης του, δεν έχει αποδειχτεί ποτέ ότι ο Φίλιππος υπήρξε άπιστος.

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος