Η ταινία με τις περισσότερες θεάσεις στο Netflix παραδόξως δεν είναι αγγλόφωνη

Για την ακρίβεια, είναι νούμερο 1 σε περισσότερες από 80 χώρες στην παρούσα φάση.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 09 Δεκεμβρίου 2022

Να και κάτι που δε συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά για να είμαστε ειλικρινείς. Όταν μιλάμε για την πιο δημοφιλή ταινία στο Netflix ανά εβδομάδα, μήνα ή έτος, σε γενικές γραμμές πρόκειται για αμερικανικούς τίτλους. Δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητά τους πάντα· ας πούμε πως οι χολιγουντιανές παραγωγές ξεκινούν με ένα έξτρα παίκτη στο γήπεδο, αφού μεταξύ άλλων, οι πρωταγωνιστές τους λόγω αναγνωρισιμότητας λειτουργούν από μόνοι τους ως "κράχτες". Όταν παίζουν ονόματα όπως αυτά των Chris Hemsworth και Gal Gadot, η επιτυχία είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Μία ανατροπή

Έτσι, αποτελεί έκπληξη όταν μία μη αγγλόφωνη ταινία αναδεικνύεται ως η πιο δημοφιλής στην πλατφόρμα streaming. O λόγος για το νορβηγικό Troll που με περισσότερες από 75 εκατομμύρια ώρες αναπαραγωγής, έσπασε ένα ρεκόρ. Και όχι μόνο αυτό, γιατί από τις 93 χώρες στις οποίες έχει καταφέρει να μπει στο top 10 των δημοφιλέστερων, βρίσκεται στην πρώτη θέση στις 84 από αυτές. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε το βρετανικό The Lover of Lady Chatterley, τη χριστουγεννιάτικη ταινία Noel's Diary, αλλά και το πιο οικογενειακό Dreamland με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa. Βασ ήδη συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς ξένους τίτλους στην ιστορία του Netflix.

Η πρώτη στη συγκεκριμένη λίστα είναι το "Ματωμένος Ουρανός" (Cielo Rojo Sangre) με 110 εκατομμύρια ώρες και στη δεύτερη θέση βρίσκεται το "Η πλατφόρμα" (El Hoyo) με 108 εκατομμύρια. Έτσι, σε τρεις ακόμη εβδομάδες θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί μπροστά από αυτές τις δύο παραγωγές, και αν υπερβεί τα 200 εκατ. ώρες, θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραγωγές σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Η πλοκή του Troll

Για όσους δεν το έχουν δει, το Troll είναι μια ταινία δράσης παύλα επιστημονικής φαντασίας που μας μεταφέρει στη Νορβηγία, όπου μετά από μια έκρηξη σε ένα βουνό, ξυπνάει ένα αρχαίο τρολ που θέλει να καταλάβει ξανά το σπίτι του, και γι' αυτό θα καταστρέψει ό,τι χρειαστεί. Σίγουρα, δεν είναι η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία, αλλά έχει κερδίσει εκατομμύρια συνδρομητές από όλο τον κόσμο και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει και τις επόμενες μέρες. 

Να πέσει το trailer:

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.