Μερικές σκέψεις για την πρεμιέρα του Survivor All Star

Είδαμε το πολυαναμενόμενο πρώτο επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης και λέμε δυνατά όσα σκεφτήκαμε.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 09 Ιανουαρίου 2023

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες στο Survivor. Μία ημέρα μετά από την πρεμιέρα της νέας -και πιο 'λαμπερής'- εποχικής AcunMediάδας, ήρθε η ώρα της (πρώτης και πρόωρης) κρίσης. Είχα αρχικά κατά νου να γράψω ένα υπεραναλυτικό κείμενο για όλα όσα παρακολουθήσαμε στο πρώτο επεισόδιο του Survivor All Star, παρόλα αυτά επειδή κατά πώς φαίνεται θα απασχολήσει τους πάντες ποικιλοτρόπως, προτιμώ να περάσουμε απευθείας στο παρασύνθημα, δηλαδή σε μερικά συμπεράσματα - "σφηνάκια" καθότι αποτελεί ελεγεία από μόνο του ως πρόγραμμα. 

Μερικές σκέψεις

>Σοφή η δημιουργία του All Star. Αφενός μετά από τη δημοσιοποίηση των κασέ των παλαιότερων παικτών, η παραγωγή θα αντιμετώπιζε αυξημένες απαιτήσεις από τους νέους συμμετέχοντες αφετέρου αφού θα τα έσκαγε χοντρά γιατί να μην το έκανε στοχεύοντας στην επιτυχημένη συνταγή της νοσταλγίας; Ειδικά όταν αδυνατούμε πια να συγκρατήσουμε νέα ονόματα. 

Μερικές σκέψεις για την πρεμιέρα του Survivor All Star

>Τι εννοείς δεν πουλάει η νοσταλγία; Μία ματιά στο Twitter και στο πώς έχουν συσπειρωθεί οι υποστηρικτές των παικτών από το μακρινό 2017, θα σε πείσει. Αν όχι, τα 39,7% σε δυναμικό κοινό και 38,6% σύνολο είναι ενδεικτικά. 

>Με Twitter ανοιχτό σαφέστατα και έχει περισσότερη πλάκα η παρακολούθηση. 

>Βέβαια, ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι θα γίνει όταν Σασμός, Γη της Ελιάς και Παγιδευμένοι επανέλθουν στην αρένα. Και φυσικά το Master Chef 7.

>Εύκολα πάντως μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο μπορεί να συζητιέται το όνομα του Γιώργου Αγγελόπουλου εν τη απουσία του. Αν αυτό δεν είναι κατάκτηση από τον ίδιο, τότε τι είναι;

>Το αντίπαλο δέος του Ντάνου btw, ο νικητής του Nomads Στέλιος Χανταμπάκης προσπαθεί να αλώσει τον Άγιο Δομίνικο και να προσηλυτίσει τους ελέφαντες στη μνήμη που τον σταύρωσαν για τους χειρισμούς του από το μακρινό 2017. Διόλου απίθανο, το Survivor έχει "ξεπλύνει" καριέρες και καριέρες στις παραλίες του. 

>Οι παίκτες έχτισαν κορμιά για τις δύσκολες μέρες της πείνας, όπως οι καμήλες που αποθηκεύουν λίπος. Οι περισσότεροι, παρά τις προπονήσεις τους, κατέφθασαν αφράτοι καθότι το έργο της απόλυτης εξάντλησης από την πείνα, το έχουν ξαναδεί. Μέσω του Instagram στο μεταξύ, είχαμε άλλη εικόνα για αρκετούς από αυτούς. 

SURVIVOR ALL STAR

>Αντίστοιχα υποψιασμένοι δείχνουν και αναφορικά με την οικονομία που πρέπει να κάνουν σε δυνάμεις στον στίβο μάχης. Σαφέστατα υπάρχει δυναμική -οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καλά ποσοστά στους αγώνες- αλλά μοιάζουν συνεννοημένοι να μη σκάνε αν φέρουν και καμιά ήττα. Χαλαροί και αέρινοι προς τη δόξα τραβούν.

>26 παίκτες στην αρχή του Survivor All Star και περιμένουμε ήδη τις Guest Star προσθήκες. Ο Ιούλιος είναι πολύ μακριά (ή και κοντά) άλλωστε, και κάπως, μέχρι τότε πρέπει να βγάλει τα λεφτά του το πρόγραμμα.

>Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μίλησε στο πρώτο επεισόδιο όσο δεν είχε μιλήσει σε ολόκληρο το Survivor του 2017. 

>Φήμες λένε ότι η Στέλλα Ανδρεάδου και η Ελένη Χαμπέρη είναι το ίδιο πρόσωπο.

>"Ούς ο Θεός συνέζευξεν, Acun μη χωριζέτω". Θέλοντας και μη, τα ζευγάρια του ριάλιτι τράβηξαν χωριστούς δρόμους. Μέχρι το επόμενο ανακάτεμα της τράπουλας φυσικά και κυρίως, μέχρι να δημιουργηθούν νέα ελέω συμμαχιών στρατηγικής.

>Τα πρώτα παρεάκια ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται, λογικά κερδισμένοι από το κοινό θα αναδειχθούν όσοι παραμείνουν σταθεροί στο πώς συστήθηκαν απέναντί του. 

>Ο Γιώργος Λιανός είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο Survivor τα τελευταία χρόνια και είναι πια καιρός να πιστωθεί μερίδιο της επιτυχίας του. 

SURVIVOR ALL STAR

>Άραγε, ζούμε ανάμεσα σε παίκτες όπως αυτούς που συμμετέχουν στο Survivor ή ζουν εκείνοι ανάμεσά μας; Όταν δε βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου εννοείται.

>Υπάρχει καλύτερη τηλεόραση -και Ελλάδα γενικότερα- και τη θέλουμε. Δεν ξέρω αν σε αυτήν έχει θέση ένα πρόγραμμα όπως το Survivor, ωστόσο, όσο του χαρίζουμε ποσοστά άνω του 20%, τόσο κάποιοι θα συνεχίζουν να το αντιμετωπίζουν ως α. επαγγελματικό προσανατολισμό β. κερδοφόρο προϊόν. Και αυτά είναι ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξής του.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης