Το Break Point είναι ακόμα καλύτερο από το Drive to Survive

Όσα είδαμε στα πρώτα 5 επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix.

Το Break Point, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix ήταν βασικά αυτό ακριβώς που περίμενε κάθε φίλος του τένις τον τελευταίο χρόνο. Οι παραγωγοί του Drive to Survive απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στα 4 Grand Slams και στα υπόλοιπα τουρνουά και ακολούθησαν τους παίκτες και τα επιτελεία τους παντού. Σκοπός της σειράς ήταν να καταγράψει τη νέα εποχή του τένις, καθώς το 2022 ήταν χρονιά μεγάλων αποχωρήσεων. Όμως τα πράγματα κύλησαν κάπως διαφορετικά, με την παλιά φουρνιά να κατακτά πάλι 3 από τα 4 Grand Slams.

Kyrgios, Berrettini, Fritz, Badosa, Auger Alliasime και Σάκκαρη υπό τον σχολιασμό Roddick, Sharapova και McEnroe

Το πρώτο μέρος της σειράς που έκανε ντεμπούτο στην πλατφόρμα στις 13 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει 5 επεισόδια και ξεκινά φυσικά με το επεισοδιακό Australian Open του 2022 που ξεκίνησε με την απέλαση του Novak Djokovic από την Αυστραλία και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στους παίκτες.

Πρωταγωνιστής είναι ο Nick Kyrgios, το κακό παιδί του τένις και ο κολλητός του φίλος Θανάσης Κοκκινάκης. Μαζί κατέκτησαν το Grand Slam στο διπλό των ανδρών και ουσιαστικά αγάπησαν ξανά από την αρχή το άθλημα. 

Στη συνέχεια οι κάμερες του Break Point εστίασαν στο Matteo Berrettini. Στο επίκεντρο βρέθηκε η τότε σχέση του με την πανέμορφη Αυστραλή Aila Tomjlanovic και φυσικά η πορεία του στο Open και όχι μόνο. Ο ιταλός τενίστας ήταν ο μεγάλος άτυχος της περυσινής σεζόν καθώς προετοιμαζόταν όλο το χρόνο για το γρασίδι και τελικά έχασε το Wimbledon λόγω κορωνοϊού. 

Στο τρίτο επεισόδιο η σειρά μεταφέρεται στην Αμερική. Είναι η εποχή του Sunshine Double (Indian Wells & Miami Masters), των δύο συνεχόμενων Masters 1000 της ATP. Εκεί ο γηγενής Taylor Fritz καταφέρνει να σπάσει επιτέλους το αήττητο του Nadal και κατακτά το τρόπαιο. Οι συντελεστές της σειράς ασχολούνται με την ιστορία του νεαρού αμερικανού τενίστα και κάπου εκεί έρχεται και η ώρα της δικής μας Μαρίας Σάκκαρη να κάτσει στην καρέκλα και να "ανακριθεί". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Fritz (@taylor_fritz)

Στα δύο τελευταία επεισόδια έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα της σεζόν και το καλεντάρι έχει γίνει... χωμάτινο. Τα Masters στο χώμα και το Roland Garros βρίσκονται πια στο επίκεντρο. Είναι η εποχή που ο Alcaraz κερδίζει ό,τι υπάρχει, ο Nole παλεύει να επανέλθει και ο Nadal παίζει το καλύτερο τένις της χρονιάς του. Στα επεισόδια αυτά η Paula Badosa και η χαρισματική σε όλα τα επίπεδα Ons Jabeur ζει μεγάλες στιγμές. Τέλος, οι Ruud και Auger Alliasime βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ο Νορβηγός φτάνει ως τον τελικό του Roland Garros, την ώρα που μια κάμερα ακολουθεί παντού τον Καναδό και την κοπέλα του. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι προπονητής του Felix Auger Alliasime είναι ο θείος του Rafa Nadal, Toni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Ο Andy Roddick, η Maria Sharapova και ο John McEnroe είναι μερικοί μόνο από τους τενίστες της προηγούμενης γενιάς που παίρνουν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ, "δένοντας" με τις δικές τους εμπειρίες όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του τένις.

Το Break Point είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία και πλέον περιμένουμε το δεύτερο μέρος με τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς και όλα όσα έρχονται στη συνέχεια. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.