Οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί στο Netflix είναι παρελθόν - ή και όχι

Το κόλπο που θα σου επιτρέψει να μοιράζεσαι ανενόχλητος με τους φίλους σου την ίδια συνδρομή στο Netflix.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 06 Φεβρουαρίου 2023

Απ' ό,τι φαίνεται, οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί στο Netflix αποτελούν ήδη ή θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν. Ο ένας μετά τον άλλο, οι χρήστες της πλατφόρμας streaming λαμβάνουν ενημερώσεις ότι η πρόσβαση τους σε αυτή θα τερματιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον δεν είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της συνδρομής μέσω της οποίας συνδέονται. Θεωρητικά, λοιπόν, όλοι πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν δικό τους λογαριασμό και να πληρώνουν τη συνδρομή τους.

Τι ισχύει, προς το παρόν 

Στο Netflix, βέβαια, ξέρουν ότι δεν είναι λύση το να θυμώσουν τους πελάτες τους. Γι' αυτό, προς το παρόν, εφαρμόζουν μια πολιτική επαλήθευσης συσκευής, που επιτρέπει σε ένα άτομο "εκτός νοικοκυριού" (δηλαδή εκτός του σπιτιού ή του IP μέσω του οποίου δημιουργήθηκε η συνδρομή στο Netflix) να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα, με την έγκριση του ιδιοκτήτη της συνδρομής. Συνεπώς, παραμένει εφικτός ο διαμοιρασμός μιας συνδρομής, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα - δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή θα σταματήσει να ισχύει. 

Το νομικό κενό και το κόλπο

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κόλπο για να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μια συνδρομή με τους φίλους και τους συγγενείς σου, που έχει τη βάση του σε ένα νομικό κενό, το οποίο έχει να κάνει με τα ταξίδια.

Καταρχήν, να αναφέρουμε ότι, όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι που μένουν υπό την ίδια στέγη μπορούν να μοιράζονται ελεύθερα μία συνδρομή, χωρίς προβλήματα. Επίσης, έχει προβλεφθεί ότι τα μέλη αυτού του νοικοκυριού, κατά μόνας ή όλα μαζί, ενίοτε ταξιδεύουν - για δουλειά, για διακοπές ή για προσωπικούς τους λόγους.

Για την αποφυγή του προβλήματος που θα δημιουργείτο αν ένα μέλος του νοικοκυριού δεν είχε πρόσβαση στον "οικογενειακό" λογαριασμό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, η πλατφόρμα ζητάει να συνδέονται όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το σπίτι τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

WATCHING NETFLIX WITH FRIENDS CONCEPTiStock

Εκεί βρίσκεται το κόλπο. Γιατί να μη μαζεύεστε όλοι όσοι μοιράζεστε τον ίδιο λογαριασμό μία φορά τον μήνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη του και να αφήνετε να παίζει στο mute μια ταινία, ο καθένας από τη συσκευή του, ενώ τα λέτε;

Ακόμα και αν τις υπόλοιπες μέρες χρησιμοποιείτε το Netflix από άλλα μέρη, ακόμα και εντός της ίδιας πόλης, θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι π.χ. κοιμάστε στο σπίτι της φίλης/φίλου σας. Καλό, ε;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.