7 σειρές που δε θέλουμε να επιστρέψουν για το καλό όλων μας

Με αφορμή την αμφιλεγόμενη επιστροφή του The Office, θα θέλαμε να αποφύγουμε την καταστροφή προτού έρθει.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ζούμε στην εποχή των reboots. Ταινίες, σειρές και παιχνίδια, που έχουν κάνει ήδη τον κύκλο τους, επιστρέφουν από τα παλιά, πολύ απλά γιατί η βιομηχανία της ψυχαγωγίας στερεύει από ιδέες ή γιατί σε κάποιους φαίνεται καλή η ιδέα της νεκρανάστασης.

Μπορεί να μην είναι όλα άσχημα ή άνευρα, όμως μια τέτοια επιστροφή κάποιας αγαπημένης παραγωγής απαιτεί μόχθο και στοργή για να γίνει σωστά. 

Ενώ μερικά reboots φτάνουν τις πανύψηλες προσδοκίες των fans, όπως για παράδειγμα το Twin Peaks, με την τρίτη σεζόν του, άλλες σκοντάφτουν στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τη μαγεία του πρωτοτύπου. Μια τέτοια προειδοποιητική ιστορία είναι η τέταρτη σεζόν του Arrested Development του Netflix, η οποία άφησε τους οπαδούς να νοσταλγούν την ιδιόρρυθμη λαμπρότητα των τριών πρώτων σεζόν.

Μέσα στη φρενίτιδα των reboots, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ιερές τηλεοπτικές παραγωγές, "αγιασμένες" στις "αίθουσες" της τηλεοπτικής ιστορίας, που ελπίζουμε διακαώς να παραμείνουν ανέγγιχτες. Η αναβίωσή τους θα μπορούσε κάλλιστα να αμαυρώσει τη γοητεία των πρωτότυπων σειρών, σπιλώνοντας για πάντα τις αγαπημένες μας αναμνήσεις.

Ας δούμε παρακάτω μερικές σειρές, που δεν θα θέλαμε με τίποτα να επιστρέψουν και καλό θα ήταν να μείνουν ως έχουν, τέλειες.

Breaking Bad

Το Breaking Bad είχε υποδειγματική πορεία. Η μία σεζόν καλύτερη από την άλλη και κάθε νέος κύκλος συμπλήρωνε ακόμη καλύτερα το δραματικό παζλ του Walter White, με τον Gilligan να δημιουργεί ένα από τα έπη της παγκόσμιας τηλεόρασης. Ακόμα κι αν η ταινία El Camino δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, το υπέρ-spin-off Better Call Saul κάλυψε κάθε ανάγκη για επιστροφή της αρχικής σειράς. Πολλοί λένε μάλιστα πως το spin-off ήταν καλύτερο του original. Αυτή όμως ήταν και η σωστή ιδέα για τη συνέχιση του συγκεκριμένου σύμπαντος.

Ένα reboot θα ήταν η απόλυτη καταστροφή όλων όσων κατάφερε ο Vince Gilligan και η παρέα του και δε θα θέλαμε με τίποτα να βιώσουμε αυτόν τον όλεθρο.

Mad Men

Το φινάλε της σειράς Mad Men ήταν αποκαλυπτικό αλλά διφορούμενο, τελειώνοντας με το κοινό να μαντεύει τι έκανε ή δεν έκανε ο Don Draper. Αν και το Mad Men σίγουρα δεν ολοκλήρωσε όλες τις ιστορίες που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, έδεσε τουλάχιστον τα απολύτως απαραίτητα. Το Mad Men είναι τέλειο ως...ατελές, αφήνοντας σημαντικά ερωτηματικά για το κοινό και μια αναβίωση θα το κατέστρεφε αυτό.

How I Met Your Mother

Ένα από τα καλύτερα sitcoms που είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε είχε δυστυχώς απαράδεκτο τέλος. Με δεδομένο πόσο αναστατώθηκαν οι θαυμαστές από την ανατροπή στο τέλος (που δεν ήταν απαραίτητα twist, αφού όλοι το έβλεπαν να έρχεται ούτως ή άλλως), δεν είμαστε σίγουροι ότι το κοινό θα ήταν τόσο ενθουσιασμένο για κάποιο reboot. Τρανή απόδειξη είναι το απίστευτα κακό sequel, How I Met Your Father, που προς το παρόν έχει ελάχιστη σχέση με το σπιρτόζικο χιούμορ του original.

Friends

Ποιος θα τολμούσε να το πειράξει; Το δημοφιλέστερο sitcom στον πλανήτη έχει δημιουργήσει σκηνές και ατάκες που μας ακολουθούν ακόμη και σήμερα στην καθημερινότητά μας. Θα ήταν βλασφημία να προσπαθήσει κάποιος να αναπαραστήσει οτιδήποτε σχετικό με τη συγκεκριμένη σειρά. Το spin-off του Joey δεν κατάφερε να πιάσει ούτε στο ελάχιστο τη μαγεία που είχαν όλα τα "Φιλαράκια" μαζί, ενώ το Reunion που διοργάνωσε πρόσφατα το HBO Max ήταν, αν μη τι άλλο, μια κάπως άβολη προσπάθεια κεφαλαιοποίησης αυτής της αγάπης που έχει ακόμα το κοινό για τους συγκεκριμένους ήρωες. Όμως έπραξαν σωστά και δεν προσπάθησαν καν να φτιάξουν κάποιο νέο επεισόδιο. Ελπίζουμε να μην το κάνουν ποτέ. 

Lost

Μια σειρά-θρίαμβος για την επιστημονική φαντασία, που είχε καταφέρει να κρατά το κοινό κάθε εβδομάδα (εκείνες τις ένδοξες εποχές που δεν υπήρχε ακόμη το binge-watching) κολλημένο στην οθόνη του. Το Lost ακόμη και σήμερα αποτελεί σεμινάριο για το στήσιμο του σωστού μυστηρίου. Ακόμη κι αν το τέλος του απογοήτευσε τη μεγαλύτερη μερίδα των φανς, παραμένει μια σειρά με συνοχή, που άλλαξε τα δεδομένα της τηλεόρασης. Η οποιαδήποτε προσπάθεια για reboot θα ήταν καταδικασμένη από την πρώτη στιγμή.

Seinfeld

Η σειρά που δίδαξε στον κόσμο τι θα πει sitcom έκλεισε κάπως άδοξα, καθώς το τέλος της σίγουρα δεν ήταν καλό. Δεν ανυπομονούμε να δούμε κάποια ενδεχόμενη επιστροφή της, αφού πλέον δεν θα μπορούσε να πλησιάσει καν το αρχικό όραμα, ειδικά όταν οι σειρές έχουν εξελιχθεί άπειρα από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα.

The Wire

Πολλοί κάνουν λόγο για την καλύτερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Ενώ το The Wire είχε ένα εξαιρετικό φινάλε, που κατάφερε να δώσει ταιριαστό τέλος σε δεκάδες χαρακτήρες που είδαμε στη σειρά, η τελευταία σεζόν του δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών μας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτές κάποιο reboot. Το The Wire ήταν μοναδικό και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.