Athens Dark: Ζουν βαμπίρ στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι πίσω από το Athens Dark του Netwix μιλούν για την πρώτη web σειρά τρόμου made in Greece.

16 Ιουνίου 2018

Ένας νεαρός δημοσιογράφος βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός γκόθικ συγκροτήματος, δε φαντάζεται πως μπροστά στα μάτια του θα διεξαχθεί μια φονική μάχη μεταξύ βαμπίρ και κυνηγών βρικολάκων, που θα του αποκαλύψει έναν αθέατο κόσμο, θα του προσφέρει την αιώνια ζωή και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του. Αν αυτή ήταν η υπόθεση κάποιου supernatural drama του Netflix, ο δημοσιογράφος θα λεγόταν John, Stefan ή Damon. Στα μέρη μας το όνομα αυτού είναι Ορφέας, μιας και η σειρά που μόλις περιγράψαμε είναι 100% ελληνικό προϊόν.

"Είναι μια ιστορία τρόμου με μυθικά πλάσματα που ζουν και δρουν στη σκοτεινή Αθήνα του σήμερα" δηλώνει στο Esquire ο Ζήσης Ρούμπος, ηθοποιός, stand-up comedian και σεναριογράφος, που υπογράφει το σενάριο του Athens Dark, της πρώτης action/horror σειράς στην ιστορία του ελληνικού Διαδικτύου. "Αντλεί έμπνευση από κλασικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του είδους που αγαπώ –Blade, True Blood, Nosferatu, White Wolf: World of Darkness– και έχει αναφορές στην αρχαία ελληνική μυθολογία και λαογραφία" σημειώνει ο ίδιος, για να προσθέσει ο σκηνοθέτης Βασίλης Αντωνιάδης σχετικά με τις περιοχές της Αθήνας που επέλεξαν για τα γυρίσματα: "Επιδιώξαμε τα locations να ξεφεύγουν από εικόνες της πρωτεύουσας που έχουμε ξαναδεί, όπως ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρείο και μια υπόγεια στοά στην Καισαριανή".

Και οι δύο συμφωνούν ότι το ελληνικό κοινό δεν είναι εξοικειωμένο να παρακολουθεί ελληνικές σειρές αυτού του είδους. "Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα και αισθητική αντίστοιχες μ’ εκείνες των διεθνών παραγωγών" αναφέρει ο Αντωνιάδης και παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν να παρουσιάσουν αληθοφανή βαμπίρ χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει cult: "Αντιμετωπίσαμε το γύρισμα σαν η σειρά να ήταν ταινία μεγάλου μήκους, ενώ φροντίσαμε να αποφύγουμε την υπερβολή τόσο στις ερμηνείες όσο και στην κινηματογράφηση".

Σκηνοθετώντας για το Διαδίκτυο

Athens Dark: Ζουν βαμπίρ στην Αθήνα;

"Το γεγονός ότι η σειρά προβάλλεται ιντερνετικά μάς κάνει ορατούς στο νεανικό κοινό, μας απαλλάσσει από το άγχος της τηλεθέασης και μας απελευθερώνει δημιουργικά. Ακριβώς όμως επειδή το web TV στη χώρα μας ακόμα αναπτύσσεται, οι πόροι είναι περιορισμένοι, αντίστοιχα και οι δυνατότητες παραγωγής. Για τα ελληνικά δεδομένα κάναμε μια πολύ καλή δουλειά" δηλώνει ο Βασίλης Αντωνιάδης.

Η πρώτη σεζόν του Athens Dark αποτελείται από οκτώ 10λεπτα επεισόδια και προβάλλεται αποκλειστικά σε δωρεάν stream στο Netwix. Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Αντώνης Τανισκίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Τζωρτζάκης, Ελισάβετ Σπανού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.