Ο μοναδικός εχθρός του True Detective είναι το ίδιο το True Detective

Η τέταρτη σεζόν με την Jodie Foster μόλις ξεκίνησε.

H τέταρτη σεζόν του True Detective έκανε την πρεμιέρα της στις 14 Ιανουαρίου στο Max της Warner Bros. Discovery και οι fans περιμένουν με ανυπομονησία να δουν αν θα καταφέρει να φτάσει τον αντίκτυπο της εξαιρετικής πρώτης σεζόν, που άλλαξε για πάντα την τηλεόραση πριν από μια δεκαετία.

H πρώτη σεζόν του True Detective γοήτευσε το κοινό με τη μοναδική αφήγηση και τα σκηνικά του. Τώρα, το 2024, η πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν κατέφθασε με νέο καστ, νέο showrunner και σε διαφορετικό setting.

Η επιτυχία της πρώτης σεζόν

Η αρχική επιτυχία του True Detective έγκειται στην απόκλισή του από τη συμβατική αφήγηση. Η πρώτη σεζόν, που διαδραματιζόταν στη Λουιζιάνα, παρουσίασε τους πρωταγωνιστές Rust και Marty, τους οποίους ενσάρκωσαν οι Matthew McConaughey και Woody Harrelson. Δεν ήταν συμβατικοί ήρωες, αλλά ελαττωματικά άτομα που πάλευαν με προσωπικούς δαίμονες.

Η αφήγηση εκτυλισσόταν σε δύο χρονικές περιόδους, εξερευνώντας το παρελθόν και το παρόν των χαρακτήρων μέσω ενός συναρπαστικού μηχανισμού ανάκρισης. Ο Rust, εγκεφαλικός και απαισιόδοξος, ερχόταν σε αντίθεση με τον Marty, έναν ανώριμο και πρακτικό χαρακτήρα. Αυτή η δυναμική αφήγηση, σε συνδυασμό με την αριστουργηματική σκηνοθεσία του Cary Fukunaga και τις εξαιρετικές ερμηνείες κατέστησαν το True Detective θρίαμβο.

Η σειρά αναζωογόνησε το είδος του νουάρ, ξεφεύγοντας από τα κλισέ και τα στερεότυπα. Εμβάθυνε στην πολυπλοκότητα των χαρακτήρων, αντιμετωπίζοντας θέματα όπως ο σεξισμός και το "αντριλίκι". Οι ψευδοφιλοσοφικοί διάλογοι μεταξύ του Rust και του Marty έγιναν εμβληματικοί, αντανακλώντας μια βαθύτερη εξερεύνηση υπαρξιακών θεμάτων.

Το True Detective "μίλησε" στο κοινό του, προκαλώντας αγωνία και σύγχυση. Απεικόνισε την αιώνια πάλη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι και τις καθημερινές τραγωδίες, με τις οποίες παλεύουμε. Η σειρά ήταν σκληρή, έντονη και συναρπαστική, θέτοντας νέα πρότυπα για την τηλεόραση.

Μια διαφορετική σειρά από τις άλλες

Ο αντίκτυπος της πρώτης σεζόν επεκτάθηκε πέρα από την αφήγησή της. Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, ακόμη και οι τίτλοι αρχής έγιναν σημεία αναφοράς για την ποιοτική τηλεόραση. Το True Detective έγινε σύμβολο δημιουργικής ελευθερίας και ελέγχου, θέτοντας ένα πρότυπο που οι επόμενες σειρές στόχευαν να αναπαράγουν.

Καθώς περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τέταρτη σεζόν για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αναλογιζόμαστε την κληρονομιά του True Detective. Πρόκειται για μια σειρά που ξεπέρασε τα όρια της τηλεόρασης, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της στην τηλεοπτική αφήγηση. Το είδος του νουάρ πήρε νέα πνοή και η ικανότητα της σειράς να αντιμετωπίζει πολύπλοκα θέματα με διαφορετικές αποχρώσεις και βάθος παραμένει απόδειξη του διαχρονικού μεγαλείου της.

To True Detective: Night Country με την Jodie Foster προβάλλεται στο Novacinema4 κάθε Τρίτη στις 22:00, 48 ώρες μετά την προβολή του κάθε επεισοδίου στην Αμερική. Η σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια και θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης