Οι στιγμές του House of Cards που μας σημάδεψαν

Κάνουμε μια αναδρομή στις πιο σοκαριστικές στιγμές μιας κλασικής πλέον σειράς, η οποία άνοιξε τον δρόμο στις πλατφόρμες streaming.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 01 Φεβρουαρίου 2024

Την 1η Φεβρουαρίου 2013, άλλαξε εντελώς το τοπίο της τηλεόρασης, όπως το γνωρίζαμε έως τότε. Ήταν η ημέρα που έγινε διαθέσιμη η πρώτη σεζόν του House of Cards στο Netflix.

Η πρεμιέρα της σειράς αποτέλεσε κομβική στιγμή, καθώς έγινε η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή που ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε πλατφόρμα streaming, θέτοντας νέα πρότυπα για το online πρωτότυπο περιεχόμενο. Η προσαρμογή του βρετανικού πολιτικού δράματος από τον David Fincher, με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey, ανέδειξε τη φιλοδοξία του Netflix να κυριαρχήσει στον χώρο του πρωτότυπου περιεχομένου, ξεπερνώντας τα κλασικά δίκτυα, όπως το HBO και το AMC.

Το House of Cards καινοτόμησε περαιτέρω, κυκλοφορώντας ολόκληρη την πρώτη σεζόν του ταυτόχρονα, ενώ κέρδισε επίσης εννέα υποψηφιότητες για Emmy, κάτι που αποτέλεσε πρωτιά για πρόγραμμα που προβάλλεται μόνο μέσω streaming.

Το 2017, μετά την τέταρτη σεζόν, η σειρά αντιμετώπισε ένα σημαντικό πλήγμα, όταν δημοσιοποιήθηκαν κατηγορίες κατά του Kevin Spacey για σεξουαλική κακοποίηση. Ως αποτέλεσμα, η τελευταία σεζόν της σειράς προσπάθησε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον του κόσμου προς τον χαρακτήρα της Robin Wright, ολοκληρώνοντας την ιστορία, χωρίς την εμπλοκή του Spacey.

Το House of Cards κέρδισε συνολικά επτά βραβεία Emmy και 56 υποψηφιότητες κατά τη διάρκεια των έξι σεζόν του.

Εμείς, 11 χρόνια μετά την πρεμιέρα του, θυμόμασυε τις πιο σοκαριστικές στιγμές της σειράς, που από ό,τι φαίνεται, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Ακολουθούν σημαντικά spoilers για το House of Cards.

Όταν ο Petrov φίλησε την Claire (Season 3)

Ο Frank και ο Ρώσος πρόεδρος, Viktor Petrov, έπαιζαν επικίνδυνα παιχνίδια μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν. Και ο Viktor απέδειξε ότι δεν θα εκφοβιστεί, όταν φίλησε την Claire ακριβώς στη μέση του Λευκού Οίκου, με τον Frank λίγα μέτρα μακριά. Ο άνθρωπος έχει κότσια.

Όταν o Frank σκότωσε τον Peter Russo (Season 1)

Ο Frank έδειξε πόσο κακός μπορεί να γίνει για να πάρει αυτό που θέλει, σκοτώνοντας τον Peter Russo, κάτι που τον διευκόλυνε στο να γίνει τελικά αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Όταν ο Doug σκότωσε τη Rachel (Season 3)

Αφού χρειάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της τρίτης σεζόν για να συνέλθει από τον ξυλοδαρμό του από τη Rachel, o Doug τελικά την εντοπίζει και αμφιταλαντεύεται για να τη σκοτώσει. Τελικά, το κάνει, αποκόπτοντας τη σύνδεση μεταξύ του θανάτου του Russo και του Frank.

Όταν ο Frank σκότωσε τη Zoe (Season 2)

O Frank έσπρωξε τη Zoe Barnes μπροστά από ένα τρένο εν κινήσει, αφού η Zoe άρχισε να συνδέει τον θάνατο του Russo με τον Frank. Πρόκειται για μία από τις πιο σοκαριστικές και αναπάντεχες σκηνές ολόκληρης της σειράς, που θα θυμόμαστε για πάντα.

Όταν ο Frank σκότωσε έναν σκύλο (Season 1)

Η αρχή του House of Cards ήταν επίσης σοκαριστική με μια σκηνή που προοικονομεί τι θα δούμε στο μέλλον από τον πρωταγωνιστή της. Ο Frank δείχνει ότι προσπαθεί να σώσει τον σκύλο, τη στιγμή που τον έχει σκοτώσει ο ίδιος. Πόσο "Frank" όλο αυτό;

Όταν πυροβόλησαν τον Frank (Season 4)

Ενώ βρίσκεται στη μέση της εκστρατείας επανεκλογής του, ο Frank πυροβολείται από τον Lucas Goodwin. Ο Meechum βρίσκεται στο πλευρό του Frank και πυροβολείται επίσης. Ενώ βρίσκεται πάνω στον Frank για να εμποδίσει τις σφαίρες, πυροβολεί και σκοτώνει τον Goodwin. Ο Meechum πεθαίνει και ο Frank μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Σε μια σειρά γεμάτη εκπλήξεις, αυτό δεν το περιμέναμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr