Το Blade Runner γίνεται σειρά και αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες

Ο τίτλος της θα είναι Blade Runner 2099 και θα αποτελεί συνέχεια της ταινίας Blade Runner 2049.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 21 Φεβρουαρίου 2024

Η νέα sci-fi τηλεοπτική σειρά του Amazon Prime Video θα ονομάζεται Blade Runner 2099 και, όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο, θα αποτελεί συνέχεια της ταινίας του Denis Villeneuve, Blade Runner 2049. Φυσικά, και οι δύο παραγωγές αποτελούν συνέχειες της θρυλικής ταινίας του Ridley Scott, Blade Runner, που είχε κυκλοφορήσει το 1982 και είχε ανατρέψει τα στάνταρ του είδους του. Εκείνο βασιζόταν με τη σειρά του στο βιβλίο του συγγραφέα Philip K. Dick, Do Androids Dream of Electric Sheep? ("Το ηλεκτρικό πρόβατο").

Λίγα λόγια για τη σειρά

Τα γυρίσματα, τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Μπέλφαστ, μεταφέρθηκαν στην Πράγα, μετά την επανεκκίνηση της παραγωγής, λόγω της απεργίας των σεναριογράφων. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος, την άνοιξη (πιθανότατα τον Απρίλιο).

Το Blade Runner 2099 έχει επίσης σκηνοθέτη, τον Jonathan van Tulleken, ο οποίος γύρισε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς Shōgun του FX (έρχεται στο Disney+ στις 27 Φεβρουαρίου). Ο van Tulleken αντικαθιστά τον Jeremy Podeswa, ο οποίος είχε αρχικά αναλάβει το έργο, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω επικαλυπτόμενων υποχρεώσεων ως αποτέλεσμα της παράτασης του χρόνου παραγωγής. Ο Podeswa επρόκειτο να σκηνοθετήσει (και να αναλάβει την παραγωγή) των δύο πρώτων επεισοδίων του Blade Runner 2099. Ο van Tulleken είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, ενώ δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο Ridley Scott επιστρέφει ως παραγωγός της σειράς

Η σειρά, η οποία θα διηγείται μια αυτοτελή ιστορία, σχεδιάστηκε από την Alcon Entertainment (η οποία κατέχει τα δικαιώματα του Blade Runner και χρηματοδότησε και παρήγαγε το Blade Runner 2049) και τη Scott Free Productions, ενώ ο Ridley Scott είναι εκτελεστικός παραγωγός.

Η Silka Luisa είναι σεναριογράφος, εκτελεστικός παραγωγός και showrunner, και ο Michael Green, ο οποίος έγραψε το Blade Runner 2049, είναι εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον Tom Spezialy (μεταξύ άλλων), ο οποίος είναι και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.