O γιος της Griselda ρίχνει φως σε όλα τα ψέματα του Netflix

Ο Michael Corleone Blanco πλέον χαίρεται τα έσοδα από τις αφηγήσεις της οικογενειακής του ιστορίας.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 22 Φεβρουαρίου 2024

Ο Michael Corleone Blanco, ο μόνος εν ζωή γιος της διαβόητης βαρόνης των ναρκωτικών, Griselda, συνειδητοποίησε αρκετά νωρίς την περίπλοκη κατάσταση αναφορικά με τη φήμη της μητέρας του και το πώς έπρεπε να τη διαχειριστεί. Θυμίζουμε ότι η ιστορία της ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από την ομώνυμη σειρά που κυκλοφόρησε και κάνει θραύση στο Netflix.

Ενόσω ο σκηνοθέτης Billy Corben ξεκινούσε το πρώτο του ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά, Cocaine Cowboys (το οποίο αργότερα επεκτάθηκε σε επιτυχημένο franchise, με πρόσθετα ντοκιμαντέρ και την προαναφερθείσα σειρά στο Netflix), ο Blanco προωθούσε ταυτόχρονα την οικογενειακή του ιστορία στο Χόλιγουντ. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ του Corben κέρδισε πρώτο έδαφος, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική δυναμική μεταξύ τους.

Η αλήθεια και τα ψέματα

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, ο Corben και ο Blanco συνεργάστηκαν για το podcast The Real Griselda, αναλύοντας τη σειρά του Netflix, Griselda, για να διακρίνουν την πραγματικότητα από τη μυθοπλασία. Σε αυτήν τη σειρά podcast με οικοδεσπότη τον Corben, ο Blanco δίνει τις αληθινές πληροφορίες και μιλά σχετικά με τις ελευθερίες που πήραν από μόνοι τους οι παραγωγοί της σειράς, όπως επίσης, αποκαλύπτει πολλά άγνωστα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει ότι ορισμένες δραματικές απεικονίσεις, όπως το ότι η μητέρα του καίει μπόλικα κιλά κοκαΐνης σε μια άδεια πισίνα, είναι υπερβολικές, και τονίζει ότι ορισμένα γεγονότα ήταν πιο σκληρά στην πραγματικότητα απ' τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται στη σειρά. Για παράδειγμα, αφηγείται τις βάναυσες συνθήκες της δολοφονίας του πατέρα του και ανέφερε πως ο ίδιος δεν βρισκόταν απλά μπροστά στη δολοφονία, αλλά τον κρατούσε ο πατέρας του την ώρα που δεχόταν τις σφαίρες από τους δολοφόνους, που είχε στείλει η μητέρα του.

Η λύτρωση του Blanco

Επιπλέον, το podcast εμβαθύνει στη ζωή του Blanco πέρα από τη σειρά του Netflix, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανατροφή του από ανάδοχη οικογένεια, ενώ η μητέρα του εξέτιε πολλαπλές ποινές φυλάκισης για φόνο. Παρά τη σύντομη ενασχόλησή του με το εμπόριο ναρκωτικών, ο Blanco έχει πλέον δεσμευτεί να διάγει έντιμο βίο. Και το εφαρμόζει κιόλας: Έχει συγγράψει ένα βιβλίο και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την κληρονομιά και (γιατί όχι;) να αποκαταστήσει τη φήμη του ονόματος Blanco.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.