Όσα ξέρουμε για τη 2η σεζόν του Avatar: The Last Airbender στο Netflix

To anime στο οποίο βασίζεται η σειρά του Netflix, μας παρέχει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούμε.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 23 Φεβρουαρίου 2024

Η ανυπομονησία για τη 2η σεζόν του Avatar: The Last Airbender στο Netflix είναι τεράστια, καθώς ήδη γνωρίζουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει σεναριακά.

Η πρώτη σεζόν της πρωτότυπης σειράς anime των 20 επεισοδίων συμπυκνώθηκε σε ένα δράμα οκτώ επεισοδίων για τη live-action διασκευή του Netflix, που μόλις έγιναν διαθέσιμα. Η νέα σειρά φαντασίας διατηρεί επίσης πολύ πιο σοβαρό ύφος από τη σειρά anime του Nickelodeon που προηγήθηκε. Για αρχή, υπάρχει λιγότερος διαθέσιμος χρόνος για χαβαλέ σε μόλις οκτώ επεισόδια.

Η σειρά του Netflix εστίάζει στην ιστορία του Avatar Aang (Gordon Cormier), καθώς και στην προσπάθειά του να "δαμάσει" (σ.σ.: bend) τη δύναμη των τεσσάρων στοιχείων για να σώσει τον κόσμο. Θα καταφέρει η live-action εκδοχή να αποκτήσει και 2η σεζόν, άραγε;

Ακολουθούν spoilers για το Avatar: The Last Airbender.

Τι συμβαίνει στην 1η σεζόν του Avatar: The Last Airbender

Αν και είναι ιδιαίτερα συμπυκνωμένη, η πρώτη σεζόν του Avatar: The Last Airbender του Netflix εξακολουθεί να καλύπτει τα ίδια γεγονότα με την αρχική σειρά. Ο νεαρός Aang μαθαίνει ότι είναι ο Avatar, ένας ήρωας που εμφανίζεται μία φορά σε κάθε γενιά και μπορεί να δαμάσει τη φωτιά, τον αέρα, το νερό και τη γη, σύμφωνα με τη θέλησή του. Πολλοί από τους κατοίκους του πλανήτη μπορούν να ελέγχουν ένα από τα τέσσερα, αλλά ο Avatar λειτουργεί ως "γέφυρα" μεταξύ όλων των στοιχείων.

Ξυπνώντας από ένα κώμα 100 ετών, βλέπει τον κόσμο να έχει αλλάξει δραστικά. Μετά από μια φρικτή επίθεση στο σπίτι του, γίνεται φίλος με την Katara (Kiawentiio) και τον Sokka (Ian Ousley) της Φυλής του Νερού, καθώς το Έθνος της Φωτιάς προσπαθεί να κυριαρχήσει στον κόσμο, χωρίς την παρουσία του Avatar να τους συγκρατεί.

Θα ανανεώσει το Netflix το Avatar: Last Airbender για 2η σεζόν;

Το Netflix δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ανανέωση της 2ης σεζόν καθώς πιθανότατα θέλει να δει πώς θα ανταποκριθούν οι θαυμαστές στο remake. Αν η σειρά ανανεωθεί για 2η σεζόν, θα καλύψει τη μεταμόρφωση της ομάδας από παιδιά σε πολεμιστές σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Ο πρίγκιπας Zuko (Dallas Liu), ο οποίος κάποτε είχε αναλάβει να αιχμαλωτίσει τον Avatar για το Έθνος της Φωτιάς, αρχίζει να αναρωτιέται αν πολεμάει για τη λάθος πλευρά. Εν τω μεταξύ, ο Aang ξεκινά την εκπαίδευσή του για να κυριαρχήσει και στα τέσσερα στοιχεία, με τη βοήθεια κάποιων νέων φίλων, φυσικά.

Χρονικό άλμα

Αν η 2η σεζόν πάρει το πράσινο φως, μπορεί να υπάρξει ένα σημαντικό χρονικό άλμα μεταξύ των σεζόν. Ο showrunner, Albert Kim, δήλωσε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την προσαρμογή των σειρών κινουμένων σχεδίων σε live-action: οι ηθοποιοί πραγματικά γερνούν, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των κινουμένων σχεδίων.

"Και οι τρεις σεζόν της σειράς anime ουσιαστικά λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους", δήλωσε ο Kim στο Entertainment Weekly. "Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνουμε αυτό. Έτσι, έπρεπε να σχεδιάσουμε ειδικά αυτήν την πρώτη σεζόν, ώστε να λάβουμε υπόψη μας την πιθανότητα να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σεζόν".

Οι περιπλοκές και οι ευκαιρίες του casting

Η απειλή του κομήτη του Sozin -ενός αστρολογικού γεγονότος που θα ενισχύσει τη δύναμη του Έθνους της Φωτιάς- αναφέρθηκε μόνο στο τέλος της πρώτης σεζόν. "Αφαιρέσαμε προς το παρόν το συγκεκριμένο 'ρολόι', επειδή δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ακριβώς πόσο χρονών θα ήταν οι ηθοποιοί μας για τις επόμενες σεζόν", εξήγησε ο Kim.

Παρ' όλα αυτά, το χρονικό άλμα θα δώσει στη σειρά άφθονες ευκαιρίες για το cast της 2ης σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του τυφλού Earthbender, Toph. Αν το remake του Avatar είναι επιτυχημένο, πιθανότατα θα τους ξαναδούμε όλους σύντομα.

Η πρώτη σεζόν του Avatar: The Last Airbender μόλις έγινε διαθέσιμη στο Netflix.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.