Οι κριτικοί λένε πως το Shōgun είναι το νέο Game of Thrones

Η νέα σειρά του Disney+ έχει προκαλέσει αίσθηση σε κοινό και κριτικούς.

To Shōgun, η νέα σειρά 10 επεισοδίων που έκανε το ντεμπούτο της την προηγούμενη εβδομάδα στο Disney+, είναι μια καινούργια εκδοχή του μυθιστορήματος του James Clavell του 1975, με φόντο την Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

Η ιστορία ξεκινά με τον θάνατο του Taiko, του τότε ηγέτη της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, ο οποίος πυροδοτεί ένα φλογερό πολιτικό τοπίο. Όταν ο Άγγλος πιλότος, Jack Blackthorne, βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ιαπωνία, μπλέκεται στους αγώνες εξουσίας του λόρδου Yoshii Toranaga και του Συμβουλίου των Αντιβασιλέων του.

Εκστασιασμένοι οι κριτικοί

Οι κριτικοί γράφουν διθυράμβους για τη σειρά, επαινώντας το καθηλωτικό σκηνικό, την ξεχωριστή διασκευή του κλασικού έργου του Clavell και τις εξαιρετικές ερμηνείες του cast. Πολλοί μάλιστα κάνουν συγκρίσεις με τη μνημειώδη επιτυχία του Game of Thrones, σημειώνοντας την επική κλίμακα και την απίθανη πλοκή.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, το Shōgun λειτουργεί σε κλίμακα παρόμοια με το Game of Thrones, προσφέροντας τόσο συναρπαστική ψυχαγωγία, όσο και σχόλια που προκαλούν σκέψη. Ο Independent συμφωνεί, δηλώνοντας ότι είναι ο πιο κοντινός υποψήφιος για να καλύψει το κενό που άφησε η σειρά του HBO.

Μια διαφορετική εκδοχή από αυτήν του 1980

Βέβαια, το Shōgun δεν είναι απλώς άλλη μια ιστορία ενός αουτσάιντερ που κυριαρχεί λόγω του σεναρίου του. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της του 1980, αυτή η σειρά "φωτίζει" τους ιάπωνες χαρακτήρες της, προσφέροντας μια πιο περιεκτική και διαφορετική προοπτική. Το Time επαινεί την ευρύτερη θεώρηση της ιαπωνικής κοινωνίας, ενώ οι New York Times επικροτούν την αλλαγή στο επίκεντρο και την ανάδειξη ιαπωνικών χαρακτήρων, όπως η Toda Mariko και ο Yoshii Toranaga.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τις εξαιρετικές ερμηνείες του cast, ιδιαίτερα τη σαγηνευτική ερμηνεία του Hiroyuki Sanada ως Toranaga Yoshii. Οι κριτικοί εξυμνούν τη βασιλική του παρουσία και το μαγνητικό του χάρισμα, κάνοντας τον Toranaga μια υπολογίσιμη δύναμη στην οθόνη.

Το Shōgun δεν αποφεύγει να απεικονίσει τη σκληρή πραγματικότητα του περιβάλλοντός του, παρουσιάζοντας τη βία και την πολιτική αναταραχή με αμείλικτη ειλικρίνεια. Ωστόσο, οι κριτικοί εκτιμούν τη λεπτή προσέγγισή του, τονίζοντας τη σημασία κάθε σύγκρουσης και τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια στον σχεδιασμό της παραγωγής.

Με τα εκπληκτικά οπτικά στοιχεία, τη συναρπαστική πλοκή και τις καταπλήτικές ερμηνείες, το Shōgun χαράζει τη θέση του ως μια σειρά που πρέπει να παρακολουθήσεις, αν σου αρέσουν τα ιστορικά δράματα. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.