Κάτι τρέχει με τη 2η σεζόν του 3 Body Problem

Δεδομένης της χλιαρής υποδοχής της σειράς, όλα είναι στον αέρα.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς 3 Body Problem, της πανάκριβης παραγωγής του Netflix, που βασίζεται στο επιστημονικό μυθιστόρημα του 2008 του Liu Cixin, τελείωσε με cliffhanger, αλλά κατέληξε και με διχασμένες κριτικές.

Ήταν "υπερβολικά βαρετή και συγκεχυμένη... ένα σώμα χωρίς ζωή", όπως το χαρακτήρισε ο Independent, ή ήταν "απόλυτα εντυπωσιακή, γιγαντιαίας κλίμακας τηλεόραση", όπως την αξιολόγησε το Empire;

Εξαιρετικά δημοφιλής

Όποια κι αν είναι τα συναισθήματά σου για το σοκαριστικό φινάλε της πρώτης σεζόν, που δημιούργησαν οι showrunners του Game Of Thrones, David Benioff και D. B. Weiss, δεν υπάρχει αμφιβολία για την τεράστια δημοτικότητά της. H σειρά εισέβαλε στο Top 10 του Netflix στη δεύτερη θέση για την εβδομάδα από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου. Ξεκινώντας στις 21 Μαρτίου, το 3 Body Problem κατάφερε 11 εκατ. προβολές τις πρώτες τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το Netflix, το 3 Body Problem έφτασε στο Top 10 σε 93 χώρες. Το ξεπέρασε μόνο το The Gentlemen, το οποίο συγκέντρωσε 11,7 εκατ. προβολές.

Όμως το τέλος της πρώτης σεζόν, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του πρωτότυπου μυθιστορήματος, δεν είναι καθόλου... το τέλος. Το βιβλίο του 2008 αποτελούσε μέρος μιας τριλογίας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ακόμη περιπέτειες και πολύπλοκα σενάρια, που σχετίζονται με την κβαντική φυσική. Αυτό, καθώς και το μικρό θέμα του cliffhanger, πιθανότατα θα σου αποκαλύψουν ένα νέο πρόβλημα: θα υπάρξει δεύτερη σεζόν, και αν ναι, πότε θα κυκλοφορήσει;

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για δεύτερη σεζόν από το Netflix. Όμως, οι υπεύθυνοι της σειράς δήλωσαν στο The Hollywood Reporter ότι οραματίζονται σε μεγάλο βαθμό την επέκταση της σειράς μέσα από πολλές σεζόν.

Ο Benioff είχε αναφέρει τα εξής: "[Η 2η σεζόν] είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά του Netflix. Ο Liu Cixin δημιούργησε αυτή την τριλογία και τα βιβλία γίνονται όλο και καλύτερα στην πορεία για μένα. Το δεύτερο βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο και το τρίτο βιβλίο με ξετρέλανε εντελώς. Η ιστορία γίνεται όλο και πιο φιλόδοξη όσο προχωράει, και κάνει ένα τεράστιο άλμα στο δεύτερο βιβλίο. Οπότε νιώθω ότι αν επιβιώσουμε μέχρι τη δεύτερη σεζόν, θα είμαστε σε καλό σημείο".

Παράλληλα, έκανε μια αναδρομή στο Game of Thrones και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια "στιγμή Red Wedding" για το 3 Body Problem: "Στην πρώτη μας Comic-Con [για το Game of Thrones] κάποιος ρώτησε αν θα έχουμε δεύτερη σεζόν. Θυμάμαι να λέω ότι υπάρχει μια σκηνή στην τρίτη σεζόν, αν μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί, νομίζω ότι θα είμαστε εντάξει. Και υπάρχει μια σκηνή στη δεύτερη σεζόν του 3 Body Problem που νιώθω ότι τα πράγματα ξεφεύγουν άγρια. Αν φτάσουμε σε αυτήν, θα είναι τέλεια, όπως όταν φτάσαμε στο Red Wedding στο Thrones".

Μιλώντας στο podcast Inside Total Film, ο Weiss πρόσθεσε: "Δεν έχουμε δεύτερη σεζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε ολοταχώς σαν να είχαμε. Γιατί αν έχουμε τελικά δεύτερη σεζόν, θα πρέπει να τρέξουμε από την άποψη της προπαραγωγής και της παραγωγής, ώστε να το βγάλουμε σε κάποιο λογικό χρονικό διάστημα. Μια τέτοια σειρά χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτιαχτεί και δεν μπορείς να περιμένεις να αρχίσεις να το σκέφτεσαι μέχρι κάποιος να σου δώσει το 'πράσινο φως'".

Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα της 2ης σεζόν;

Ένα θέμα που μπορεί να προκύψει είναι τα χρήματα, σαφώς. Το Hollywood Reporter υποστήριξε ότι το κόστος για την πρώτη σεζόν ήταν "τσουχτερό": 20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο. Αυτό σημαίνει περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρη τη σειρά, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ακριβές σειρές του Netflix και, αναμενόμενα, υπάρχει μεγάλη πίεση για να αποδώσει τα μέγιστα σε πλήθος θεατών.

Αυτή είναι μια εξίσωση με την οποία η εταιρεία πιθανότατα παλεύει αυτήν τη στιγμή, αφήνοντας εν τω μεταξύ τους φανς της σειράς να περιμένουν.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr