Το Salvation είναι το τηλεοπτικό θρίλερ του καλοκαιριού και η 2η σεζόν το επιβεβαιώνει

Είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου, που κάνει πρεμιέρα Πέμπτη 5 Ιουλίου στο COSMOTE CINEMA 4HD και δεν βλέπουμε την ώρα για τη συνέχεια.

Εννοείται πως ακολουθούν spoilers. Να είσαι alert.

Τι θα έκανες αν μάθαινες ότι σε έξι μήνες από τώρα η ανθρωπότητα μάλλον θα αφανιστεί; Ότι ένας αστεροειδής κινείται προς το μέρος μας και πρόκειται να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας; Εσένα/εμάς/ όλους θα μας έλουζε κρύος ιδρώτας, θα χάναμε τα λόγια μας και τη Γη κάτω από τα πόδια μας μεταφορικά και κυριολεκτικά σε μερικούς μήνες μετά. Όχι όμως και τους Darius Tanz, Liam Cole και Grace Barrows, που μας παραδίδουν μαθήματα επιβίωσης σε περίπτωση -λέμε τώρα- που κληθούμε να σώσουμε το τομάρι μας και ολόκληρης της ανθρωπότητας από μία επικείμενη ολική καταστροφή.

Το Salvation είναι το τηλεοπτικό θρίλερ του καλοκαιριού και η 2η σεζόν το επιβεβαιώνει

Ο πρώτος είναι ένας δισεκατομμυριούχος επιστήμονας, ο δεύτερος απόφοιτος του MIT και προστατευόμενος του πρώτου και η τρίτη χαμηλόβαθμη αξιωματικός του Πενταγώνου. Και τους τρεις τους είδαμε στα 13 επεισόδια της 1ης σεζόν του Salvation, της τηλεοπτικής σειράς του CBS, να προσπαθούν να σώσουν τη Γη από τη σύγκρουση, την ώρα που το Πεντάγωνο έκανε τα στραβά μάτια, επιλέγοντας να κρατήσει τη σοκαριστική ανακάλυψη επτασφράγιστο μυστικό από την κοινωνία. Στο φινάλε, έχοντας αφήσει πίσω στο Πεντάγωνο τους Darius και Liam να λύσουν το μυστήριο του αστεροειδή, η Grace μαζί με την Jillian Hayes -συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας που είχε ένα affair με τον Liam- και τον Harris Edwards, τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ πάλευαν να αποτρέψουν την πυρηνική απειλή από ένα τραγικό ατύχημα, αλλά και να βεβαιωθούν ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο υπόστεγο αεροσκαφών ήταν σώοι και αβλαβείς.

"Ξέρω τι να κάνω, υπάρχει ακόμα ελπίδα", ακούγεται να λέει ο Liam στον Darius στο trailer της 2ης σεζόν του Salvation, με το πρώτο επεισόδιο να ανοίγει με τον δεύτερο να φλερτάρει με την θέση του Αντιπροέδρου της αμερικάνικης κυβέρνησης και τον κόσμο σε χάος, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας στους πολίτες για την επικείμενη σύγκρουση με τον αστεροειδή. Ωστόσο, οι μεγάλες εκπλήξεις σε περιμένουν στη γωνία στα τελευταία λεπτά, με την Grace να έρχεται τετ α τετ με τον Darius αφού του έχει εξομολογηθεί τα συναισθήματά της για εκείνον, αλλά και με την Claire Rayburn (Ανώτερη Σύμβουλος στο Πεντάγωνο) την οποία είχε πυροβολήσει στο τέλος του πρώτου κύκλου. Η ένταση μεταξύ της Grace και του Darius κορυφώνεται στο δεύτερο επεισόδιο, όπου καλούνται να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να συγκεντρωθούν στο σκοπό τους: τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Από την άλλη, ο Liam γνωρίζει ένα νέο επιστήμονα με μυστηριώδη παρελθόν που θα δουλέψει με την ομάδα. Πάντως, το focus των δημιουργών του Salvation Liz Kruger, Craig Shapiro και Matt Wheeler συνεχίζει να επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των ηρώων και στο τρίτο επεισόδιο, όπου η εμπιστοσύνη που τρέφει ο ένας στον άλλον δοκιμάζεται. Η Grace καλείται να πει ψέματα ενώ έχει ορκιστεί να πει την αλήθεια, ενώ ο Liam αναλαμβάνει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή από τον Darius. Το επεισόδιο πάντως μας αφήνει με μία πικρή αίσθηση στο στόμα, καθώς ένα σοκαριστικό περιστατικό σηματοδοτεί την αρχή του χάους για την ανθρωπότητα.

SALVATION

Κι επειδή ίσως σου τη σπάσαμε με τα απανωτά spoilers για τη 2η σεζόν του Salvation που θα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV, στο COSMOTE CINEMA 4HD την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 23.00 (και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα), ένα πράγμα αξίζει να κρατήσεις: το Salvation είναι το θρίλερ μυστηρίου του καλοκαιριού και ο νέος κύκλος του το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης