Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη 2η σεζόν του The Deuce

Ο David Simon του The Wire θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη των '70s.

Εννέα χρόνια μετά το φινάλε του The Wire, της ίσως κορυφαίας σειράς όλων των εποχών που άνοιξε το δρόμο για όλες τις υπόλοιπες στην αμερικάνικη τηλεόραση, ο συνδημιουργός του, David Simon επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 2017 στο HBO με το νέο τηλεοπτικό του σόου.

Ο λόγος για το The Deuce σε σενάριο του Simon και του George Pelecanos, που η 1η σεζόν του σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. Η πλοκή της διαδραματιζόταν στην Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, με τον James Franco σε διπλό ρόλο, ενσαρκώνει τα δίδυμα αδέλφια Vincent και Frankie Martino -δύο υπαρκτά πρόσωπα- που καθόρισαν τη νυχτερινή ζωή της Times Square και συνεργάστηκαν με τη μαφία στη Νέα Υόρκη του '70, προσφέροντας μέσα από τα μπαρ τους στέγη στην πορνοβιομηχανία. Στο πλευρό του, απολαύσαμε την αδελφή του Jake, Maggie Gyllenhaal, στο ρόλο της σέξι ιερόδουλης Candy, που προσπαθούσε να ξεκινήσει μία καριέρα στις ροζ ταινίες.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το The Deuce είναι έτοιμο για την πρεμιέρα του 2ου κύκλου του. Αρχικά, μια ματιά στο trailer.

Έπειτα, σε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το τι έπεται στη συνέχεια.

Το χρονικό άλμα στην ιστορία

Η 1η σεζόν λάμβανε χώρα χρονικά στις αρχές του 1970 και συγκεκριμένα στο 1971. Τώρα, το συγγραφικό δίδυμο των Simon και Pelecanos θα μας μεταφέρει στο 1978, "την εποχή της punk, της disco και του πορνού", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε tweet του το HBO.

Η Maggie στο επίκεντρο

Με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της 1ης σεζόν να ανήκει στον James Franco, εκείνος της Maggie Gyllenhaal είχε έρθει σε δεύτερη μοίρα. Στο νέο κύκλο όμως, είναι ξεκάθαρο, τόσο από το trailer, όσο και από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει ότι η ηθοποιός θα είναι εκείνη που θα πρωταγωνιστεί με την προσπάθειά της να γίνει σταρ της πορνοβιομηχανίας να συνεχίζεται.

Η επιστροφή του Franco

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη 2η σεζόν του The Deuce

Ο James θα επιστρέψει στο ρόλο των διδύμων Vincent και Frankie Martino, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν ότι θα τεθεί εκτός καστ, λόγω του σάλου που είχε προκληθεί μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Η γυναικεία ισχύς εν τη ενώσει

Και τα εννέα επεισόδια της σεζόν θα σκηνοθετήσουν πολλά υποσχόμενες γυναίκες σκηνοθέτιδες -Alex Hall (Treme), Steph Green (The Americans) και Susanna White (Parade’s End), μεταξύ άλλων-, με τους Simon και Pelecanos να παραμένουν πιστοί στο όραμά τους για τη δημιουργία μίας σειράς που θα δώσει βήμα σε νέες φωνές να ακουστούν.

Η αλλαγή κλίματος είναι πιθανή

THE DEUCE

Δεδομένου ότι το The Deuce έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2017, δύο μήνες δηλαδή πριν από το σκάνδαλο Harvey Weinstein και την κίνηση του #MeToo στο Χόλιγουντ, είναι πολύ πιθανό στη δεύτερη σεζόν να υπάρξει αλλαγή κλίματος στη σειρά, που εκθειάστηκε για τον εμπεριστατωμένη τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την πορνοβιομηχανία των 70s μέσα από τα μάτια των εργαζομένων της και την εκμετάλλευσή τους.

Αναφερόμενη στη συνέχεια της σειράς, η Maggie Gyllenhall είχε σχολιάσει προ μηνών ότι "οι συνθήκες είναι πλέον πολύ διαφορετικές απ' όταν ξεκινήσαμε".

Η πρεμιέρα

Η 2η σεζόν του The Deuce θα προβληθεί στο HBO στις 9 Σεπτεμβρίου του 2018.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.