The Marvelous Mrs. Maisel: Η σειρά που ξεχώρισε στα φετινά Emmys

Το "διαμαντάκι" του Amazon που έκλεψε τη δόξα από HBO και Netflix στην 70η τελετή των τηλεοπτικών βραβείων.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ούτε το Game of Thrones, ούτε το Westeworld, ούτε καν το The Crown. Το The Marvelous Mrs. Maisel, μία τηλεοπτική σειρά λιγότερο δημοφιλής, τουλάχιστον στα μέρη μας, συγκριτικά με τις προαναφερθείσες, είναι η μεγάλη νικήτρια των Emmy Awards 2018. Απέσπασε πέντε συνολικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Κωμικής Σειράς και του Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία (στην Rachel Brosnahan για το ρόλο της Miriam "Midge" Maisel).

The Marvelous Mrs. Maisel: Η σειρά που ξεχώρισε στα φετινά Emmys
Η δημιουργός της σειράς Amy Sherman-Palladino κατά τη βράβευσή της.

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα την Marvelous Mrs. Maisel;

THE MARVELOUS MRS. MAISEL

Πρόκειται για ένα κωμικό δράμα εποχής που φέρει την υπογραφή της Amy Sherman-Palladino, συνδημιουργού -μαζί με τον άντρα της, Daniel Palladin- της θρυλικής, πλέον, σειράς Gilmore Girls. Η υπόθεσή του λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη του 1958 και κεντρική ηρωίδα είναι μία νεαρή μεγαλοαστή Εβραία Νεοϋρκέζα, ονόματι Miriam "Midge" Maisel, που ζει με τον άντρα και τα δύο παιδιά τους στο Μανχάταν και φαίνεται να έχει την τέλεια ζωή. Και λέμε "φαίνεται", γιατί όταν ο σύζυγός της, Joel της αποκαλύπτει ότι έχει δεσμό και την εγκαταλείπει ο κόσμος της καταρρέει. Όχι όμως για πολύ. Επίμονη και αδιαπραγμάτευτα ανεξάρτητη, η Miriam αποφασίζει να δείξει στον κόσμο το αστείρευτο ταλέντο της στο να είναι αθυρόστομα αστεία και εισβάλλει στον απολύτως ανδροκρατούμενο κόσμο του ανερχόμενου τότε θεατρικού είδους τους stand up comedy.

Το The Marvelous Mrs. Maisel έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2017, με την προβολή της 1ης σεζόν του -αποτελούταν από 8 συνολικά επεισόδια-, ενώ έχει ήδη ανανεωθεί για 3η σεζόν, παρά το γεγονός ότι η 2η δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να προβάλλεται -αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018.

Εκτός από την Brosnahan, πρωταγωνιστούν οι Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle και ο φοβερός και τρομερός Tony Shalhoub στο ρόλο του Abraham "Abe" Weissman, πατέρα της Midge.

Από τις Χρυσές Σφαίρες στα φετινά Emmy

THE MARVELOUS MRS. MAISEL

Γρήγοροι διάλογοι, εμπνευσμένα αστεία, ρυθμός που κινείται στα όρια του μιούζικαλ, διεισδυτική χειραφετημένη ματιά από την Amy Sherman-Palladino, εξαιρετικές ερμηνείες συνόλου, αλλά και μία ερμηνεία καθηλωτική και καταιγιστική από τη νεαρή Rachel Brosnahan. Ήταν ακριβώς αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν το The Marvelous Mrs. Maisel κατευθείαν στις περσινές Χρυσές Σφαίρες και στη διάκρισή του με δύο βραβεία: Καλύτερης μουσικής ή κωμικής σειράς και Καλύτερης Ηθοποιού σε μουσική ή κωμική σειρά.

"Αυτή είναι η ιστορία μίας τολμηρής, ταλαντούχας και πολύπλοκης γυναίκας. Είμαι υπερήφανη που αποτελώ κομμάτι της. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν εκεί έξω τόσες πολλές ιστορίες θαυμάσιων γυναικών που αξίζει να ακουστούν. Ας συνεχίζουμε λοιπόν να επενδύουμε σε γυναικείες ηρωίδες που υπερπηδούν τα εμπόδια, ορθώνουν ανάστημα και θριαμβεύουν σε ένα κόσμο που ακόμα και στις μέρες μας ανδροκρατείται", είχε δηλώσει η Palladino κατά τη βράβευσή της στις Χρυσές Σφαίρες.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά, στη χθεσινή τελετή των Emmy, η Αμερικανή σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις στην 70χρονη ιστορία των τηλεοπτικών βραβείων που κερδίζει και τα δύο βραβεία για το Καλύτερο Σενάριο Κωμικής Σειράς και την Καλύτερη Σκηνοθεσία Κωμικής Σειράς.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πριν την πρεμιέρα του The Marvelous Mrs. Maisel: "Υπάρχουν τόσες πολλές σειρές για τρομοκράτες και για ληστείες τραπεζών στην τηλεόραση... Γιατί να μην δείξουμε κάτι διαφορετικό;".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.