Έγραψε ιστορία στα Emmy: Αυτός είναι ο νεότερος ηθοποιός που κερδίζει βραβείο

Ο Owen Cooper μόλις έγραψε ιστορία στα Emmy, κερδίζοντας βραβείο σε ηλικία μόλις 15 ετών για τη σειρά του Netflix, Adolescence. Μια στιγμή που τον καθιερώνει ως το νέο μεγάλο ταλέντο της γενιάς του.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 15 Σεπτεμβρίου 2025

Τα βραβεία Emmy είχαν πάντα τη δύναμη να ξεχωρίζουν και να αναδεικνύουν νέα ταλέντα. Φέτος, όμως, γράφτηκε ιστορία.

Ο Owen Cooper, μόλις 15 ετών, έγινε ο νεότερος ηθοποιός που κερδίζει Emmy, αποσπώντας το βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου σε σειρά μίας σεζόν για τη συγκλονιστική του ερμηνεία στο Adolescence του Netflix.

Ο νεότερος νικητής στην ιστορία των Emmy

Η κατηγορία στην οποία βραβεύτηκε ο Cooper είχε ιδιαίτερα ισχυρό ανταγωνισμό. Δίπλα του βρέθηκαν ο Javier Bardem για το Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story του Netflix, ο Rob Delaney από το Dying for Sex του FX, ο Peter Sarsgaard και ο Bill Camp για το Presumed Innocent της Apple TV+ και ο Ashley Walters από το Adolescence. Παρ’ όλα αυτά, η ερμηνεία του ως Jamie Miller κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να τον οδηγήσει σε μια ιστορική νίκη.

Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, είπε στην ομιλία του: "Το να στέκομαι εδώ είναι απλώς σουρεαλιστικό. Ειλικρινά, όταν ξεκίνησα αυτά τα μαθήματα δραματικής πριν από λίγα χρόνια, δεν περίμενα καν να είμαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσο μάλλον εδώ. Αλλά νομίζω ότι η αποψινή βραδιά αποδεικνύει ότι αν ακούσεις, αν συγκεντρωθείς και αν βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα στη ζωή. Πριν τρία χρόνια δεν ήμουν τίποτα. Είμαι εδώ τώρα".

Το μέλλον ενός ανερχόμενου σταρ

Το Adolescence υπήρξε το πρώτο μεγάλο βήμα του Cooper και η ερμηνεία του ήδη θεωρείται σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά ηθοποιών. Η καριέρα του όμως μόλις ξεκινά. Ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα δραματική σειρά του BBC Film Club, ενώ θα τον δούμε και ως Young Heathcliff στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του Wuthering Heights από την Emerald Fennell, δίπλα στον Jacob Elordi και τη Margot Robbie.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής της 'Φάρμας'

Σε περίπτωση που δεν παρακολούθησες τον τελικό και σε ενδιαφέρει, έχουμε μερικά στοιχεία για τον νικητή της, αλλά και τα σχετικά βίντεο με τις δηλώσεις του μετά τον τελικό αλλά και στην εκπομπή Breakfast At Star.

5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates

Ο Bill Gates επιστρέφει με τις καθιερωμένες γιορτινές του προτάσεις ανάγνωσης: επιλογές που ανοίγουν συζητήσεις για τη ζωή, την κοινωνία, την πρόοδο και τον τρόπο που επικοινωνούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

DIMY x Tales in Tiles: Μικρές στιγμές τέχνης τα Χριστούγεννα

DIMY και Tales in Tiles παρουσιάζουν ένα γιορτινό κυριακάτικο brunch με τέχνη, limited edition prints και δημιουργικές εμπειρίες στον χώρο του Tales in Tiles.

Το περίεργο μήνυμα που ακούς αν καλέσεις τον αριθμό από την 5η σεζόν Stranger Things

Στο Stranger Things 5, μια μικρή λεπτομέρεια αρκεί για να θολώσει τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα και να κάνει τους fans να ανατριχιάσουν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μάθαμε πού μπορείς να δεις το One Battle After Another με τον Leonardo DiCaprio

Η νέα ταινία One Battle After Another με τον Leonardo DiCaprio κάνει πρεμιέρα στη μικρή οθόνη. Μια ιστορία επαναστάσεων, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων που αξίζει να δεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης