Ο 5ος κύκλος των Peaky Blinders θα είναι πάρα πολύ σκοτεινός

Διέρρευσαν πληροφορίες για την πλοκή και φωτογραφίες από τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 05 Οκτωβρίου 2018

O Tommy Shelby θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πιο τρομακτικό από όλους τους εχθρούς που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής: την Βρετανική κυβέρνηση -κάτι που προκύπτει από τη σύνοψη της νέας σεζόν. Ο πρόσφατα εκλεγμένος βουλευτής εμφανίζεται καβάλα στο άλογο, στις πρώτες εικόνες από τον 5ο κύκλο που μόλις κυκλοφόρησαν. Το θέμα, όμως είναι για που το έχει βάλει;

Η οικογένεια Shelby παλεύει με την οικονομική κρίση του 1929

Λογικά, δεν πρόκειται να το βάλει στα πόδια. Άλλωστε ο αρχηγός της οικογένειας Shelby σπάνια επιλέγει να οπισθοχωρήσει. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου στη Μεγάλη Βρετανία, το 1929. Την χρονιά δηλαδή από όπου και θα ξεκινήσει η αφήγηση της 5η σεζόν.

Ο 5ος κύκλος των Peaky Blinders θα είναι πάρα πολύ σκοτεινός

Επιστρέφοντας τώρα στο σενάριο διαβάζουμε στην επίσημη σύνοψη της σειράς: "Η σκοτεινή σάγκα των Peaky Blinders βρίσκει την οικογένεια Shelby να παλεύει με την οικονομική κρίση του 1929. Η δυστυχία βρίσκεται παντού -το ίδιο όμως ισχύει και για τις ευκαιρίες που προσφέρει. Όταν ο πρόσφατα εκλεγμένος βουλευτής Tommy Shelby θα δεχθεί πρόσκληση από έναν χαρισματικό πολιτικό με σαφές πολιτικό όραμα για την Βρετανία, θα συνειδητοποιήσει ότι η απόφασή του δεν θα επηρεάσει μόνο το μέλλον της οικογένειας αλλά ολόκληρου του έθνους".

Peaky Blinders Τομ Χάρντι

Η νέα σεζόν συνεχίζει τα γυρίσματά της ενώ στο καστ βλέπουμε πολύ γνώριμα πρόσωπα: Helen McCrory (Aunt Polly), Paul Anderson (Arthur Jr), Sophie Rundle (Ada), Kate Phillips (Linda) και Natasha O'Keeffe (Lizzie) μεταξύ πολλών άλλων. Δυστυχώς, ο Tom Hardy δεν φαίνεται πουθενά. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς την κατάληξη του τελευταίου κύκλου. Βέβαια, ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία -ακόμα κι όταν είναι μεταφυσική.

"Η ιστορία των Peaky Blinders και της οικογένειας Shelby υφαίνεται στο ύφασμα της βρετανικής πολιτικής κι ευρωπαϊκής σκηνής καθώς η δεκαετία του 1930 διαδέχεται την δεκαετία του 1920" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της σειράς, Steven Knight, μόλις χθες. "O Tommy Shelby αντιμετωπίζει την πιο σκοτεινή δύναμη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, κι η μάχη του είναι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ" συνέχισε σε πιο ενθουσιώδη τόνο. Η αγαπημένη σειρά θα ξεκινήσει κάπου μέσα στο 2019, ενώ θα μεταφερθεί από το BBC στο BBC One.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η διπλή ζωή του Mathieu Kassovitz

Το τρομερό παιδί του γαλλικού σινεμά αποφεύγει τους προβολείς. Πρωταγωνιστεί όμως στο The Bureau, την κατασκοπική σειρά που αξίζει την προσοχή μας.