Τα πραγματικά μέλης της συμμορίας των Peaky Blinders

Στα 20s και τα 30s το έγκλημα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη -και την χαρά -να παρακολουθήσουμε αρκετές σειρές που θα μπορούσες να τις ονομάσεις και φαινόμενα. Από Game of Thrones μέχρι Breaking Bad, κι από Madmen μέχρι Stranger Things έχουμε περάσει καλά είναι αλήθεια. Σε όλο αυτόν τον όμορφο χαμό έχουν προσθέσει κι οι Βρετανοί το λιθαράκι τους. Κι αν υπάρχει μια σειρά που μοσχοβολάει αγγλική ομίχλη αυτή σίγουρα είναι το Peaky Blinders.

Μόνο που επειδή η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από εγκληματίες της εποχής (και της περιοχής του Μπέρμιγχαμ συγκεκριμένα) που επιβεβαιώνουν το γνωστό ρητό. Μιας και σου δίνουν να καταλάβεις καλά από που εμπνεύστηκαν οι παραγωγοί της σειράς.

Τα ντοκουμέντα

Τα πραγματικά μέλης της συμμορίας των Peaky Blinders

Στη σειρά υπάρχει μεγάλη ιστορική αλήθεια. Άλλωστε οι συμμορίες ήταν πολύ της μόδας στο βιομηχανικό προπολεμικό Μπέρμιγχαμ. Απλά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες πείθεσαι με τη μία. Μιας κι αμφιβάλλουμε πως η ουλή στο πρόσωπο του "επαγγελματία επαίτη" Hargreaves είναι εκ γενετής.

Αληθινοί Peaky Blinders 2

Συνεχίζουμε με τον κ. Dick, ο οποίος δείχνει λιγότερο εγκληματικός από τους υπόλοιπους, το βιογραφικό του κάνει όμως λόγο για έναν επαγγελματία κλέφτη με ειδικότητα στα χρηματοκιβώτια.

Αληθινοί Peaky Blinders 4

Χαρακτηριστική της επικίνδυνης ζωής που ζούσαν οι εν λόγω τύποι είναι αυτή η mugshot: σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, υπάρχει η σημείωση από την αστυνομία πως ο Thomas Giles είναι "νεκρός".

Αληθινοί Peaky Blinders 6

Ο συγκεκριμένος ζούσε την σκληρή ζωή των ανθρακωρύχων. Όμως φαίνεται ότι δεν την πάλευε και πολύ, με αποτέλεσμα να αρχίσει να το ζει στα στενά: κλοπές, πλαστογραφίες και γενικότερα αντικοινωνική συμπεριφορά όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί της εποχής.

Αληθινοί Peaky Blinders 12

Ο μάλλον πιο καλοντυμένος του αφιερώματος. Δήλωνε ξυλουργός. Αν κι ίσως το επάγγελμα ήταν απλά "βιτρίνα".

Αληθινοί Peaky Blinders 12

Τεράστια φάτσα που θυμίζει λακέδες. Θα μπορούσε άνετα να παίζει κομπάρσος στη σειρά, υποδυόμενος τον εαυτό του.

Αληθινοί Peaky Blinders 10

Ο πιο ατρόμητος της ιστορίας μας. Δε δίστασε να μπουκάρει, μεταξύ πολλών άλλων, και σε pub της εποχής. Αν αναλογιστεί κανείς τους τύπους που βλέπουμε να είναι ιδιοκτήτες νυχτομάγαζων στο Peaky Blinders, μπορείς να πεις και ατρόμητο τον κ. Potter. Αν και δυστυχώς του στοίχισε.

Αληθινοί Peaky Blinders 8

Αν όλες οι προηγούμενες φωτογραφίες σου θύμισαν τα ρούχα, τα κουρέματα, το attitude και τις εκφράσεις των Peaky Blinders, εδώ το πράγμα αλλάζει. Γιατί η ομοιότητα αυτού του τύπου με τον Cillian Murphy είναι σχεδόν τρομακτική.

Σίγουρα ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι περισσότερο εμφανίσιμος αλλά να σου θυμίσουμε πως ο κ. Thomas, λογικά, έζησε πολύ δυσκολότερες φάσεις από ότι ο Murphy. Άσε που ο τελευταίος του έκλεψε την ιδέα για το χαρακτηριστικό κούρεμα -κάτι που χρωστάμε στον κ. Thomas κι όχι στον γνωστό ηθοποιό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος