Τα πραγματικά μέλης της συμμορίας των Peaky Blinders

Στα 20s και τα 30s το έγκλημα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 27 Νοεμβρίου 2018

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη -και την χαρά -να παρακολουθήσουμε αρκετές σειρές που θα μπορούσες να τις ονομάσεις και φαινόμενα. Από Game of Thrones μέχρι Breaking Bad, κι από Madmen μέχρι Stranger Things έχουμε περάσει καλά είναι αλήθεια. Σε όλο αυτόν τον όμορφο χαμό έχουν προσθέσει κι οι Βρετανοί το λιθαράκι τους. Κι αν υπάρχει μια σειρά που μοσχοβολάει αγγλική ομίχλη αυτή σίγουρα είναι το Peaky Blinders.

Μόνο που επειδή η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από εγκληματίες της εποχής (και της περιοχής του Μπέρμιγχαμ συγκεκριμένα) που επιβεβαιώνουν το γνωστό ρητό. Μιας και σου δίνουν να καταλάβεις καλά από που εμπνεύστηκαν οι παραγωγοί της σειράς.

Τα ντοκουμέντα

Τα πραγματικά μέλης της συμμορίας των Peaky Blinders

Στη σειρά υπάρχει μεγάλη ιστορική αλήθεια. Άλλωστε οι συμμορίες ήταν πολύ της μόδας στο βιομηχανικό προπολεμικό Μπέρμιγχαμ. Απλά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες πείθεσαι με τη μία. Μιας κι αμφιβάλλουμε πως η ουλή στο πρόσωπο του "επαγγελματία επαίτη" Hargreaves είναι εκ γενετής.

Αληθινοί Peaky Blinders 2

Συνεχίζουμε με τον κ. Dick, ο οποίος δείχνει λιγότερο εγκληματικός από τους υπόλοιπους, το βιογραφικό του κάνει όμως λόγο για έναν επαγγελματία κλέφτη με ειδικότητα στα χρηματοκιβώτια.

Αληθινοί Peaky Blinders 4

Χαρακτηριστική της επικίνδυνης ζωής που ζούσαν οι εν λόγω τύποι είναι αυτή η mugshot: σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, υπάρχει η σημείωση από την αστυνομία πως ο Thomas Giles είναι "νεκρός".

Αληθινοί Peaky Blinders 6

Ο συγκεκριμένος ζούσε την σκληρή ζωή των ανθρακωρύχων. Όμως φαίνεται ότι δεν την πάλευε και πολύ, με αποτέλεσμα να αρχίσει να το ζει στα στενά: κλοπές, πλαστογραφίες και γενικότερα αντικοινωνική συμπεριφορά όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί της εποχής.

Αληθινοί Peaky Blinders 12

Ο μάλλον πιο καλοντυμένος του αφιερώματος. Δήλωνε ξυλουργός. Αν κι ίσως το επάγγελμα ήταν απλά "βιτρίνα".

Αληθινοί Peaky Blinders 12

Τεράστια φάτσα που θυμίζει λακέδες. Θα μπορούσε άνετα να παίζει κομπάρσος στη σειρά, υποδυόμενος τον εαυτό του.

Αληθινοί Peaky Blinders 10

Ο πιο ατρόμητος της ιστορίας μας. Δε δίστασε να μπουκάρει, μεταξύ πολλών άλλων, και σε pub της εποχής. Αν αναλογιστεί κανείς τους τύπους που βλέπουμε να είναι ιδιοκτήτες νυχτομάγαζων στο Peaky Blinders, μπορείς να πεις και ατρόμητο τον κ. Potter. Αν και δυστυχώς του στοίχισε.

Αληθινοί Peaky Blinders 8

Αν όλες οι προηγούμενες φωτογραφίες σου θύμισαν τα ρούχα, τα κουρέματα, το attitude και τις εκφράσεις των Peaky Blinders, εδώ το πράγμα αλλάζει. Γιατί η ομοιότητα αυτού του τύπου με τον Cillian Murphy είναι σχεδόν τρομακτική.

Σίγουρα ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι περισσότερο εμφανίσιμος αλλά να σου θυμίσουμε πως ο κ. Thomas, λογικά, έζησε πολύ δυσκολότερες φάσεις από ότι ο Murphy. Άσε που ο τελευταίος του έκλεψε την ιδέα για το χαρακτηριστικό κούρεμα -κάτι που χρωστάμε στον κ. Thomas κι όχι στον γνωστό ηθοποιό.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Βιβλία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diego Luna, το Narcos: Mexico και ο ρόλος που αρχικά δεν ήθελε να παίξει

Ο Μεξικανός ηθοποιός που υποδύεται τον ναρκοβαρώνο Miguel Ángel Félix Gallardo ξέρει ότι η ιστορία για τον πόλεμο των ναρκωτικών στην πατρίδα του είναι δυσάρεστη, αλλά κάποιος πρέπει να την πει.

10 από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που υπάρχουν στο Netflix

Ό,τι καλύτερο και πιο ρεαλιστικό κυκλοφορεί στην πλατφόρμα του Netflix.