Έχουμε ημερομηνία για την πέμπτη σεζόν του Black Mirror

Όπως και τίτλο για το πρώτο επεισόδιο.

Γνωρίζαμε ότι η πέμπτη σεζόν του Black Mirror θα ξεκινούσε κάποια στιγμή στο τέλος αυτής της χρονιάς. Οι ελπίδες για άλλο ένα δυστοπικό επεισόδιο από το κοντινό μέλλον διά χειρός Charlie Brooker ήταν μεγάλες. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν το πότε ακριβώς θα συμβεί. Άλλη όμως μία διαρροή από το Netflix έφερε τα ευχάριστα νέα: εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η σειρά επιστρέφει στις 28 του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τη Mirror, ένα tweet (το οποίο τώρα έχει διαγραφεί) από τον επίσημο λογαριασμό του Netflix έριχνε φως στις πρεμιέρες της πλατφόρμας για τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου και του Black Mirror: Bandersnatch, με το ημερολόγιο να γράφει 28. Μάλιστα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της η εφημερίδα ανάφερε ότι ο τίτλος ταυτίζεται με τον τίτλο που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Απρίλιο, πάλι μέσω ενός tweet που υποτίθεται ότι έδειχνε μία φωτογραφία από τα γυρίσματα της σειράς.

Τι είναι όμως το bandersnatch; Πρόκειται για το όνομα ενός φανταστικού πλάσματος, δημιούργημα του συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, Lewis Carroll, ο οποίος κάνει εκτενή αναφορά σε αυτά στο ποίημά του Jaberwocky. Για να το κάνεις εικόνα: οι περιγραφές θέλουν τα bandersnatch να είναι πολύ γρήγορα ζώα με πολύ κοφτερά και τρομακτικά σαγόνια. Κάτι, δηλαδή, που ταιριάζει γάντι στο σύμπαν του Black Mirror, το οποίο δεν είναι γνωστό για τα φιλικά προς τους πρωταγωνιστές του συναισθήματα.

Σχετικά με την πρεμιέρα έχει τοποθετηθεί και το Forbes που υπενθυμίζει ότι η τέταρτη σεζόν έκανε πρεμιέρα την τελευταία Παρασκευή του 2017, και ότι φέτος η τελευταία Παρασκευή της χρονιάς πέφτει 28 Δεκεμβρίου. Μάλιστα το hype του επεισοδίου φτάνει στην στρατόσφαιρα και για άλλον έναν λόγο: μήπως θα είναι το επεισοδίου όπου το κοινό θα επιλέγει τη συνέχεια της ιστορίας όπως έχουν υποσχεθεί εδώ και καιρό οι παραγωγοί του;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος