Κι όμως, οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι τελικά

Η θεωρία συνωμοσίας που έβαλε φωτιά στο ίντερνετ τις μέρες των γιορτών.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 02 Ιανουαρίου 2019

Κι αν οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι τελικά δράκοι; Η παρακάτω απορία απασχόλησε έντονα το Reddit τις μέρες των γιορτών που μας πέρασαν. Να σημειώσουμε εδώ ότι, όπως έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά, η συγκεκριμένη διαδικτυακή κοινότητα με τα εκατομμύρια μέλη συνήθως είναι εκείνη που δίνει πρώτη τη λύση στα μυστήρια του Westeros.

Έτσι, λοιπόν, η θεωρία συνωμοσίας που παρουσίασε ένας χρήστης για την αληθινή φύση των κατοικίδιων της Daenerys έδωσε τροφή για ατέλειωτες συζητήσεις που οδήγησαν σε περισσότερα από δύο χιλιάδες σχόλια: οι δράκοι είναι πλάσματα με τέσσερα πόδια κι όχι δύο, άρα οι δράκοι της Θυελογέννητης δεν είναι δράκοι αλλά wyverns. 

Κι όμως, οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι τελικά

Τι είναι τώρα τα wyverns; Για όσους έχουν εντρυφήσει στις τερατολογίες του Μεσαίωνα ή στη λογοτεχνία του fantasy είναι τα μειωμένης ευφυΐας και μικρότερα σε μέγεθος ξαδέρφια των μυθικών δράκων. Φυσικά η κακή τους συνήθεια να εκτοξεύουν φλόγες τα κάνει αντίστοιχα επικίνδυνα.

Πέρα όμως από το debate για τη φύση των πιστών συντρόφων της Khaleesi είχαμε κι άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τα φανταστικά πλάσματα του Westeros. Ο George R. R. Martin πριν λίγες μέρες πόσταρε ένα σκίτσο που δείχνει τεράστιες αράχνες των πάγων με White Walkers για καβαλάρηδες, βγαλμένες από τα σκοτεινά παραμύθια που έλεγε η γριά υπηρέτρια των Stark στον μικρό Bran για να κοιμηθεί.

Η συγκεκριμένη εικόνα μας έρχεται από ένα ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει το 2020 και μοιάζει να λειτουργεί ως προοικονομία για το τι θα δούμε στην τελευταία -και ίσως πιο εντυπωσιακή- σεζόν του Game of Thrones. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα ποσταρίσματα του συγγραφέα του σπάνια είναι τυχαία και σχεδόν πάντα αποκαλύπτουν μικρές σκηνές από το μέλλον της σειράς. Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο χειμώνας έρχεται πραγματικά.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

To #BirdBoxChallenge πρέπει να σταματήσει αμέσως, προειδοποιεί το Netflix

Η ταινία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Αυτό όμως δεν έχει μόνο θετικές επιπτώσεις.