Οι καλύτερες ταινίες του Netflix για τη φετινή χρονιά

Κάποιες ήδη προβάλλονται, άλλες τις περιμένουμε στις επόμενες μέρες, για τις υπόλοιπες γίνεται ήδη ντόρος. Όπως και να έχει η πλατφόρμα του Netflix ξέρει να ιντριγκάρει για τα καλά το κοινό της.

Η καλύτερη ταινία της περασμένης χρονιάς, το Roma του Quaron, που έχει ήδη 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανέβασε το Netflix στον κινηματογραφικό Όλυμπο. Τρομερά πράγματα, τόσο τρομερά που δίνουν boost στις υπόλοιπες παραγωγές της πλατφόρμας που, όπως και να το κάνουμε, θα κάνουν τον ανάλογο κινηματογραφικό θόρυβο το 2019, με κάποιες από αυτές να βρίσκουν άνετα τη θέση τους στο πρόγραμμα των φεστιβάλ. Το Νetflix, λοιπόν, δεν σκοπεύει να κατεβάσει ταχύτητες παρακάτω αφού όπως αναφέρει το Variety o προϋπολογισμός για νέες παραγωγές το 2020 θα αγγίξει τα 18 δισ. δολάρια. Μέχρι τότε όμως ας ρίξουμε μία πρώτη ματιά στις δυνατές παραγωγές που έχει ετοιμάσει για τη φετινή χρονιά. 

The Last Laugh

Πρεμιέρα: Προβάλλεται ήδη

Δύο βετεράνοι της κωμωδίας (Chevy Chase, Richard Dreyfuss) και μία γοητευτική ηθοποιός (Andie MacDowel) που έκανε μεγάλη καριέρα χάρη στο Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία ενώνουν τις δυνάμεις του σε ένα φιλμ γεμάτο σαρκασμό για την τρίτη ηλικία. Αν είσαι από εκείνους που ευχαριστήθηκαν τη σειρά The Kominsky Method, τότε μόλις βρήκες τι ταινία θα δεις απόψε. Αν δεν πιάνεις αυτού του είδους το χιούμορ όμως καλύτερα να προσπεράσεις.

Io

Πρεμιέρα: Προβάλλεται ήδη

O πλανήτης ζει τις τελευταίες μέρες του. Το σκηνικό κινείται κάπου ανάμεσα στη δυστοπία και το post-apocalyptic. O κόσμος μας αργοπεθαίνει και για αυτό φταίει η ανθρωπότητα. Οι δύο τελευταίοι κάτοικοι της Γης έχουν διαφορετικούς στόχους: εκείνη ψάχνει έναν τρόπο για να σώσει τον πλανήτη, εκείνος έναν τρόπο για να φύγει από αυτόν. Κι όμως, μέσα αυτό το απέραντο τοπίο μοναξιάς, θα βρουν κάτι που τους ενώνει.

Polar

Πρεμιέρα: Προβάλλεται ήδη

Ο καλύτερος πληρωμένος δολοφόνος της Γης θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το αφεντικό του όμως έχει διαφορετική άποψη κι αντί για επιχειρήματα θα στείλει μερικούς συναδέλφους του να τον μεταπείσουν. Ο Σουηδός Jonas Åkerlund, γνωστός από την θητεία του στα videoclips (Madonna, Metallica, Lady Gaga), ανέλαβε να μεταφέρει ένα δημοφιλές graphic novel στις οθόνες μας, με το οποίο ελπίζει ότι θα κάνει το breakthrough. Μεγάλα ατού σε αυτόν τον αγώνα είναι η πολύχρωμη αισθητική που κουβαλά ο ίδιος κι ο πάντα εξαιρετικός, ιδιαίτερα σε βίαιους ρόλους, Mads Mikkelsen.

Velvet Buzzsaw

Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου

Ο κόσμος των γκαλερί του Λος Άντζελες, o μεταφυσικός τρόμος, η σάτιρα, o John Malkovich κι ένας αγνώριστος Jake Gyllenhaal να συμπράττει ξανά με τον Dan Gilroy μετά το εξαιρετικό Nightcrawler (2014) συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όχι άδικα, η πολυαναμενόμενη ταινία έχει ενθουσιάσει τους fans ήδη από το παραληρηματικό trailer.

High Flying Bird

Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες για μπάσκετ αποτελούν τεράστιο κόλλημα κι αγάπη, τουλάχιστον για το αντρικό κοινό. Όταν, λοιπόν, ανακοινώνεται η κυκλοφορία ενός φιλμ δια χειρός Steven Soderbergh και Alvin McCraney (σεναριογράφος του Moonlight) τότε ένα είναι το σίγουρο: η 8η Φεβρουαρίου θα είναι μία πραγματικά καλή μέρα για όσους αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα.

Triple Frontier

Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου

Ben Affleck, Oscar Isaac (Star Wars), Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) και Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos). Ή αλλιώς πως οι παραγωγοί του Dark Knight προσλαμβάνουν μερικά από τα μεγαλύτερα αντρικά ονόματα του σινεμά για να γυρίσουν μία περιπέτεια με θέμα την αποστολή μίας ομάδας απόστρατων λοκατζήδων στις πιο επικίνδυνες περιοχές της Νότιας Αμερικής. Ο κίνδυνος να θελήσει η ταινία να εξαργυρώσει το φανταχτερό cast χωρίς να δώσει μεγάλη προσοχή στο σενάριο είναι πάντα υπαρκτός σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν όμως δε συμβεί αυτό, ετοιμάσου για ένα action movie σκέτο δυναμίτη. 

The Highwaymen

Οι καλύτερες ταινίες του Netflix για τη φετινή χρονιά

Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου

O θρύλος θέλει τους Paul Newman και Robert Redford να ετοιμάζουν για χρόνια αυτό το project. Μία ταινία που αφηγείται δηλαδή το πως δύο "χωροφύλακες" (rangers) από το Τέξας κυνήγησαν το πιο διάσημο ζευγάρι ληστών: την Bonnie και τον Clyde. Αρκετές δεκαετίες μετά το project ολοκληρώνεται με δύο άλλους σημαντικούς πρωταγωνιστές στους κεντρικούς ρόλους: τον Kevin Kostner σε άλλη μία προσπάθεια να αναγεννήσει την καριέρα του και τον Woody Harrelson.

The Irishman

The Irishman Μάρτιν Σκορσέζε

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale κι ο Martin Scorsese στο τιμόνι. Κανονικά δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα περισσότερο. Τι άλλο να γράψει κανείς για τη νέα γκανγκστερική ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη που ακολουθεί τα χνάρια του Ιρλανδού μαφιόζου, Frank Sheeran, ο οποίος είχε στο βιογραφικό του 25 φόνους; Τα πολλά σχόλια είναι περιττά. Απλά περιμένουμε με αγωνία.

Elisa and Marcela

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Ο πρώτος γάμος ανάμεσα σε δύο άτομα του ίδιου φύλου στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1901. Φυσικά οι δύο κοπέλες από τη Γαλικία, η Elisa και η Marcela, θα πλήρωναν το "θράσος" τους: πιέσεις, απαγορεύσεις, μανιώδεις προσπάθειες να τις χωρίσουν και δημόσια κατακραυγή. Η καινούργια ταινία της Isabel Coixet που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, με πρωταγωνίστριες τις Natalia de Molina και Greta Fernández, είναι μία πραγματική ιστορία αγάπης για δύο ανθρώπους που πήγαν κόντρα σε όλα τα ταμπού της εποχής τους.

6 Underground

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Ας μιλήσουμε όχι με αριθμούς αλλά με ονόματα: στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο μετρ των blockbusters Michael Bay, σε πρώτο ρόλο ο Ryan Reynolds, σε ρόλο παραγωγών η ομάδα του Deadpool και οι φήμες να κάνουν λόγο για την πιο ακριβή παραγωγή που έχει κάνει ποτέ το Netflix. Αν στην εξίσωση βάλουμε και το story (οι έξι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου σκηνοθετούν τον θάνατό τους για να επιστρέψουν ως σούπερ τιμωροί του εγκλήματος), τότε το μείγμα δείχνει έτοιμο προς εκτόξευση.

¿A quién te llevarías a una isla desierta?

Ισπανική ταινία Netflix

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Εδώ βρίσκουμε δύο ήρωες (Maria Pedraza, Jaime Lorente) του La Casa Del Papel να πρωταγωνιστούν σε μία ταινία ενηλικίωσης όπου τέσσερα νέα παιδιά συγκατοικούν σε διαμέρισμα της Μαδρίτης, μέχρι όμως να τελειώσει το καλοκαίρι η ζωή τους θα έχει αλλάξει. Το Netflix συνεχίζει, όπως βλέπουμε, την επέλασή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

The King

Timothée Chalamet The King

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Μία ελεύθερη διασκευή πάνω στα έργα Ερρίκος ΣΤ' κι Ερρίκος Ε' του William Shakespeare. Εντάξει τόσες και τόσες φορές έχουμε δει κάτι αντίστοιχο, γιατί λοιπόν να ανυπομονούμε για αυτό; Υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι κι ένας με ερωτηματικό: Timothée Chalamet, Joel Edgerton και Robert Pattinson (χωρίς αυτός ο τελευταίος να είναι απαραίτητα καλός λόγος).

The Last Thing He Wanted

Αν Χάθαγουεϊ

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

H Dee Rees, η Αμερικανίδα που το 2017 κατάφερε με το Mudbound να είναι η πρώτη σκηνοθέτις που έβαλε το Netflix στο παιχνίδι των βραβείων, επιστρέφει με μία ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joan Didion: μία δημοσιογράφος που καλύπτει τις προεδρικές εκλογές του 1984 παρατά τη δουλειά της για να μπει -ποιος θα το περίμενε;- στο εμπόριο όπλων. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε την Anne Hathaway και δίπλα της τους Ben Affleck και Willem Dafoe

Dolemite Is My Name

Έντι Μέρφι Dolemite

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Rudy Ray Moore, το όνομα μάλλον δε σου λέει τίποτα. Ο εν λόγω κωμικός όμως κατάφερε να γράψει τη δικιά του ιστορία στα 70s με τις cult κωμωδίες που γύριζε. O Eddie Murphy ποντάρει πολλά σε αυτήν την βιογραφία καθώς εδώ και χρόνια προσπαθεί να αναστήσει την καριέρα του. Το cast δείχνει δυνατό με ονόματα όπως τον Wesley Snipes και Chris Rock να φιγουράρουν σε αυτό. 

Earthquake Bird

Earthquake Bird Alicia Vikander

Πρεμιέρα: μέσα στο 2019

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες ακόμη για το συγκεκριμένο project. Όμως μία ταινία με φόντο το εξωτικό Τόκιο, πρωταγωνίστρια την Alicia Vikander κι ένα story βουτηγμένο στο μυστήριο και τον απαγορευμένο έρωτα αφήνει πάρα πολλές υποσχέσεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.