Πρώτο trailer για την 6η σεζόν του Chef's Table

Η επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix επιστρέφει για να δώσει ξανά νέα διάσταση στην υψηλή κουζίνα με μοναδικά πιάτα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Φεβρουαρίου 2019

Από μόλις τέσσερα επεισόδια θα απαρτίζεται η 6η σεζόν της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, Chef's Table. Θεματική της θα είναι "Το ταξίδι στο σπίτι" (The journey home) και φιλοξενούμενοι σεφ οι Mashama Bailey του εστιατορίου The Grey στη Σαβάνα της Τζόρτζια, ο Sean Brock, πρώην σεφ των εστιατορίων Husk και McCrady’s στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, η Asma Khan του Darjeeling Express στο Λονδινο και ο χασάπης Dario Cecchini από το Πανζάνο της Ιταλίας.

Η Bailey ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα σεφ που προτάθηκε για το βραβείο καλύτερης σεφ στα αμερικανικά James Beard Awards και η πρώτη έγχρωμη σεφ που προβάλλεται στη σειρά. Η κουζίνα της αποτελεί ένα συνδυασμό της αφρικανικής κουζίνας και των γεύσεων του αμερικανικού νότου. Η Khan είναι η πρώτη σεφ από τη Βρετανία που εμφανίζεται στο Chef’s Table και σερβίρει ινδικό φαγητό-φόρο τιμής στα παιδικά χρόνια της στην Καλκούτα.

Πρώτο trailer για την 6η σεζόν του Chef's Table
Asma Khan

Από την άλλη, ο Brock χρησιμοποιεί υλικά μόνο από τις νότιες περιοχές της Αμερικής, για παράδειγμα από τη Νότια Καρολίνα, ενώ ο Ceccini διαχειρίζεται με μαεστρία την κοπή του κρέατος.

Chef's Table
Sean Brock

Και οι τέσσερις συνδέουν το φαγητό με τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής, όπως είναι ο σεξισμός και ο ρατσισμός.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Chef's Table έχει λάβει κατά καιρούς έντονη κριτική για το γεγονός ότι προβάλλει κατά κύριο λόγο λευκούς σεφ και δεν δίνει βήμα στις "φωνές" της διαφορετικότητας. Απ' ό,τι φαίνεται, με αυτή τη σεζόν ο δημιουργός της σειράς David Gelb αποπειράται να επανορθώσει.

Η 6η σεζόν του Chef's Table κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Φεβρουαρίου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv