5 από τα πιο αμφιλεγόμενα τηλεοπτικά φινάλε

Spoilers, πολλά spoilers.

Εκνευρισμός. Πικρία. Απογοήτευση. Βασικά, αμηχανία. Γερές δόσεις αμηχανίας. Δεν ξέρεις τι να πεις, να σκεφτείς, να νιώσεις. Αυτό ήταν το άβολο συναίσθημα που βίωσε μεγάλη μερίδα -αν όχι, η πλειοψηφία- των fans του Game of Thrones παρακολουθώντας τα έξι επεισόδια του 8ου και τελευταίου κύκλου. Αμηχανία που κορυφώθηκε με το μεγαλειώδες (;) φινάλε, βλέποντας τον Jon Snow να δολοφονεί την Daenerys, τον Bran Stark να χρίζεται βασιλιάς των Επτά Βασιλείων, τον Jon να γονατίζει μπροστά του -άβολο, πόσο άβολο- και να εξορίζεται στο Τείχος. The End.

5 από τα πιο αμφιλεγόμενα τηλεοπτικά φινάλε

Τα ερωτήματα που άφησε πίσω πολλά -ποιο το νόημα τελικά της αποκάλυψης της πραγματικής ταυτότητας του Snow;- και αναπάντητα με το κοινό διχασμένο μεταξύ των haters και των lovers, να προσπαθεί να δώσει εν βρασμώ τη δική του εξήγηση/απάντηση/θεωρία (Ας το έκαναν τουλάχιστον όπως το Black Mirror να διαλέξουμε εμείς το τέλος).

Το αμφιλεγόμενο φινάλε του GoT είναι μόλις ένα από τα έξι τελευταία επεισόδια τηλεοπτικών σειρών που μας άφησαν μετέωρους. 

Dexter

dexter

Από serial killer, ξυλοκόπος. Αυτή ήταν η κατάληξη του Dexter Morgan μετά από 8 σεζόν: να ζήσει σαν ερημίτης στο δάσος. Η σειρά του Showtime πήρε την πιο αλλόκοτη τροπή της μετά από 8 σεζόν με τον ίδιο μάλιστα τον Michael C. Hall, τον ηθοποιό που ενδύθηκε τον ήρωα, να δηλώνει ότι ένιωσε "θλίψη και απογοήτευση" όταν διάβασε το σενάριο του φινάλε.

How I Met Your Mother

how i met your mother

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τους δημιουργούς ενός από τα καλύτερα sitcom της αμερικάνικης τηλεόρασης, Craig Thomas και Carter Bays, για μακρηγορία. Ότι τράβηξαν τόσο πολύ το σχοινί -αριθμός σεζόν 9-, που δεν ήξεραν από πού να το μαζέψουν. Το αποτέλεσμα; Ο Ted να αποκαλύπτει επιτέλους το όνομα της "μητέρας", η οποία όμως είναι νεκρή (!) και να καταλήγει με την Robin.

Lost

lost

Το ίσως πιο αμφιλεγόμενο φινάλε όλων είναι αναμφίβολα εκείνο του Lost. Ουδέτερη ζώνη εδώ δεν υπήρξε. Κάποιοι το λάτρεψαν. Κάποιοι το μίσησαν. Μετά από έξι σεζόν αμέτρητων αποριών, πολικών αρκούδων, μαύρων καπνών και ταξιδιών στον χρόνο, τα τελευταία επεισόδια έδιναν την εντύπωση ότι η σειρά είχε εγκαταλειφθεί σεναριακά από τους δημιουργούς της, πολύ απλά γιατί τα ερωτήματα που είχαν δημιουργήσει ήταν τόσα πολλά, που ήταν αδύνατον να απαντηθούν. Το τέλος ήρθε με την επανένωση των επιζώντων της καταραμένης πτήσης Oceanic 815 στην εκκλησία -μεταφράστηκε από μερίδα θεατών ότι ήταν όλοι νεκροί εξαρχής- και οι τίτλοι έπεσαν με τον Jack ξαπλωμένο στην παραλία, εκεί απ' όπου ξεκίνησαν όλα την ημέρα της συντριβής, να κλείνει τα μάτια του.

Mad Men

mad men

Το πορτρέτο του αμερικανικού νόμου της αγοράς στα μέσα του προηγούμενου αιώνα είχε τα πάνω και τα κάτω του στην τελευταία διπλή σεζόν, ωστόσο μιλάμε για μία σειρά που έχει μπει στο πάνθεον των Μεγάλων Τηλεοπτικών Σόου. Στα τέλη των 60s, o Don Draper καταρρέει και οι γυναικείοι ρόλοι είναι αυτοί που τραβούν το κουπί. Με το μεγάλο φινάλε να φαίνεται στον ορίζονται, ο Don παίρνει τα πάνω του και στις τελευταίες στιγμές της σειράς, αυτός ο υπέροχος αντιήρωας επιστρέφει για τα καλά, μετατρέποντας την ολοκληρωτική του κατάρρευση στη μεγαλύτερη διαφημιστική επιτυχία που συνέβη μέχρι τότε. Για κάποιους ήταν το τέλειο φινάλε (spoiler alert: Δεν ήταν - αυτή η θέση είναι καπαρωμένη από το Sopranos). Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι τα πολλά υπαρξιακά ζητήματα του Don λύθηκαν απλά με μερικά yoga sessions στην Καλιφόρνια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια και ακόμα έχουμε λόγους να το συζητάμε.

Sopranos

sopranos

Τα λόγια είναι ίσως περιττά για την καλύτερη αμερικανική τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Το σόου του HBO γέννησε τον Tony Soprano, έναν από τους πιο εμβληματικούς αντιήρωες της μικρής οθόνης και μαζί ένα χάος, που δεν εκτονώθηκε ποτέ, ούτε στο μεγάλο φινάλε της έκτης και τελευταίας σεζόν, ούτε δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης με την αίσθηση κινδύνου, ανασφάλειας και αγωνίας για την τύχη του Tony να δηλώνει ευθαρσώς παρούσα στο τελευταίο επεισόδιο, γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι με το jukebox να παίζει το Don't Stop Believin των Journey. Έζησε; Πέθανε; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.