Όλα όσα γνωρίζουμε για το prequel του Game of Thrones

Direwolves, White Walkers και Starks στο επίκεντρο της δράσης.

Το φινάλε του Game of Thrones ήταν απογοητευτικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κοινό έχασε το ενδιαφέρον του για τo Westeros. Το HBO είχε προετοιμάσει τα επόμενα βήματα για το σύμπαν του George Martin πριν κλείσει ο τελευταίος κύκλος με σκοπό να γυρίσει στο (μακρινό) παρελθόν. Όπως ήταν αναμενόμενο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τηρούσε τη μυστικοπαθή στάση που συνηθίζει απέναντι στο project, ήρθε όμως μία συνέντευξη του George R.R. Martin στο Entertainment Weekly να ρίξει άπλετο φως στα μυστήρια των prequels. Ή τουλάχιστον στο πρώτο από αυτά.

Τι αποκάλυψε, όμως, ο συγγραφέας κάνοντας ένα διάλειμμα από το γράψιμο του τελευταίου βιβλίου της επικής saga; Ας δούμε από κοντά, ένα προς ένα τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ο τίτλος

Ο Martin έχει δηλώσει ότι θα ήθελε το πρώτο prequel του Game of Thrones να ονομαστεί The Long Night. Εδώ, βέβαια, η δική του επιθυμία συγκρούεται με την πραγματικότητα αφού το επεισόδιο-μάχη της τελευταίας σεζόν όπου και αφανίστηκαν όλοι οι White Walkers είχε αυτόν τον τίτλο. "Άκουσα ότι έχει πέσει η πρόταση στο τραπέζι για να ονομαστεί The Longest Night, που είναι σχετικά κοντά σε αυτό που θα ήθελα" είπε σε φλεγματικό τόνο ο επίμονος συγγραφέας. Οι πιθανότητες πάντως για κάποιον τέτοιον τίτλο είναι μάλλον πολύ μικρές.

To cast

 

Casting is now underway for THE LONG NIGHT, the first of the GAME OF THRONES successor series to ordered to film. HBO...

Posted by George R.R. Martin on Tuesday, October 30, 2018

Μέχρι στιγμής τα πιο γνωστά ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι η Naomi Ackie που συμμετέχει και στη νέα ταινία του Star Wars και η 39χρονη Ιρλανδή Denise Gough. Φυσικά εκείνο που ξεχωρίζει είναι αυτό της Naomi Watts που είχε προκαλέσει τρομερή αίσθηση όταν είχε πρωτοανακοινωθεί.

Η ιστορία

Το ρολόι του γυρίζει περίπου 8.000 χρόνια πίσω, σε εποχές που τις σκεπάζει κυριολεκτικά η αχλή του μύθου. Αν στο GoT παρακολουθήσαμε την ιστορία του Westeros, στο prequel θα δούμε την εποχή των ηρώων του φανταστικού κόσμου του George Martin. "Συνηθίζουμε να λέμε για τα επτά βασίλεια του Westeros, παλιότερα υπήρχαν όμως εννιά κι ακόμα παλιότερα δώδεκα, ενώ αν γυρίσουμε πραγματικά πίσω στον χρόνο θα βρούμε περίπου εκατό βασίλεια -μικροσκοπικά βασίλεια- και αυτή είναι η εποχή για την οποία μιλάμε" δήλωσε ο Martin. 

Οι πρωταγωνιστές

Όλα όσα γνωρίζουμε για το prequel του Game of Thrones

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν θα υπάρχουν Lannisters στο prequel. Εκείνη την εποχή η πρωτεύουσά τους, το Casterly Rock, ανήκει ακόμα στον μεγαλύτερο οίκο της περιοχής, τους Casterly τους οποίους πολλά πολλά χρόνια αργότερα καρατόμησαν οι κύριοι με το λιοντάρι στο οικόσημο. Οι Starks, αντίθετα, δίνουν το παρών ενώ ο Martin δήλωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανό να βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης. Ποιοι άλλοι θα είναι εκεί; Δράκοι δεν θα υπάρχουν, αφού οι Targaryen δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί στον ορίζοντα. Θα υπάρχουν όμως σίγουρα direwolves, τριχωτά μαμούθ και -ναι, σωστά μάντεψες- White Walkers. Πολλοί White Walkers αφού ο αρχικός τίτλος του prequel μόνο τυχαίος δεν ήταν.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν επισήμως στα μέσα Ιουνίου του 2019 στη Βόρεια Ιρλανδία (εκεί που γυρίστηκε και μεγάλο μέρος του Game of Thrones). Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πότε θα ολοκληρωθούν, το νωρίτερο όμως που φαίνεται ότι μπορεί να κάνει πρεμιέρα είναι την άνοιξη του 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης