Τα μεγάλα ερωτήματα για τη συνέχεια του Mindhunter

Πότε επιτέλους θα ανακρίνουν τον Ted Bundy οι πράκτορες του FBI;

Στο Mindhunter ο τρόμος κρύβεται στις σκιές. Δεν είναι η ωμή βία, οι αποκαλυπτικές σκηνές ή οι πίδακες αίματος που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή. Αντίθετα οι ψίθυροι, τα κρυμμένα μυστικά κι η απειλή που κρέμεται αχνά πάνω από τα κεφάλια των πρωταγωνιστών (αλλά και πάνω από τα δικά μας) δημιουργούν ένα κλίμα αδιόρατης έντασης - που, όμως, μπορείς να κόψεις με το μαχαίρι.

Η δεύτερη σεζόν ήταν μία καλή σεζόν. Οι χαρακτήρες βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο στα σκοτάδια τους, στην οθόνη εμφανίστηκαν κι άλλοι περιβόητοι serial killers που έδωσαν ρεσιτάλ ματαιοδοξίας/τρέλας/καταπιεσμένων ενστίκτων ενώ το κερασάκι στην τούρτα είχε περισσότερο συλλογικό παρά ατομικό πρόσημο: Kάποιες φορές οι κοινωνίες είναι πολύ πιο αιμοβόρες από τους αποδιοπομπαίους τράγους που επιλέγουν. Ακόμα κι όταν αυτοί είναι πραγματικοί λύκοι, που ζουν στις παρυφές των πόλεων καραδοκώντας να κατασπαράξουν τα παιδιά τους.

Τα μεγάλα ερωτήματα για τη συνέχεια του Mindhunter

Μήπως, όμως, βιαζόμαστε να αναγγείλουμε την τρίτη σεζόν; Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του David Fincher που διέρρευσαν, όχι. Όπως όλα δείχνουν ο σπουδαίος σκηνοθέτης προσανατολίζεται σε πέντε, συνολικά, κύκλους. Αφού, λοιπόν, έχουμε το ΟΚ του δημιουργού, ποια φλέγοντα ερωτήματα θα θέλαμε να απαντηθούν στις μικρές μας οθόνες;

Θα καταδιώξουν τον BTK Killer;

BTK Mindhunter

Βlind, torture, kill. Εδώ και 19 επεισόδια παρακολουθούμε μικρές σεκάνς σαν άρρωστα σφηνάκια από τον περιβόητο μανιακό δολοφόνο του Κάνσας. Ο δρόμος του όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει διασταυρωθεί ποτέ με το FBI. Μήπως ήρθε η ώρα ο serial killer με το πιο death metal παρατσούκλι όλων των εποχών -η δράση του οποίου διήρκεσε για δεκαετίες (1974-1991)- να βρεθεί αντιμέτωπος με την επίλεκτη ομάδα του Behavioral Sciences Unit;

Θα κάνει το coming out η Dr. Carr;

Anna Torv 2

Μικρό διάλειμμα από μαζικές δολοφονίες και λοιπές ειδεχθείς πράξεις για να ρίξουμε μία ματιά στο ερωτικό κι εργασιακό μέλλον της Dr. Wendy Carr (Anna Torv). Στον πρώτο κύκλο η επιστημονική σύμβουλος της ομάδας κράτησε τα χαρτιά της κλειστά όσον αφορά τα προσωπικά της. Γνωρίζαμε μονάχα πως είχε σχέση με μία πολύ μεγαλύτερη αλλά καταπιεστική καθηγήτρια, η οποία υπήρξε μέντοράς της. Στον δεύτερο κύκλο φάνηκε να βρίσκει τα βήματά της, σχεδόν προδόθηκε στην υπόλοιπη ομάδα, και τελικά χώρισε με πολύ άσχημο τρόπο με την νέα της σχέση. Θα κλειστεί ακόμα περισσότερο στο καβούκι της ή θα επιλέξει να κάνει το μεγάλο coming out; 

Ποιους serial killers να περιμένουμε;

Serial Killer Robert Hansen
O Robert Hansen, γνωστός ως ο "Χασάπης-Φούρναρνης" έδρασε από το 1971 έως το 1983.

Αν κρίνουμε από τα όσα γράφει ο John Douglas (σ.σ: ο πράκτορας στον οποίο βασίζεται ο χαρακτήρας του Holden Ford) στα απομνημονεύματά του με τίτλο Mindhunter: Inside The FBI's Elite Serial Crime Unit, υπάρχουν δύο περιβόητες περιπτώσεις serial killers που έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον της τηλεοπτικής σειράς. O Robert Hansen, γνωστός ως ο "Χασάπης-Φούρναρνης", με δράση από το 1971 έως το 1983, 17 θύματα στο ενεργητικό του και την φρικιαστική συνήθεια να κυνηγάει τις άτυχες γυναίκες, σαν να είναι ζώα του δάσους, αφού πρώτα τις βίαζε από τη μία· κι από την άλλη ο Larry Gene Bell, που οδηγήθηκε για δύο ανθρωποκτονίες στην ηλεκτρική καρέκλα, αφού πρώτα είχε παίξει ένα σαδιστικό παιχνίδι με το μυαλό των οικογενειών (δίνοντας τηλεφωνικές λεπτομέρειες για το τι έκανε στα κοριτσάκια που είχε απαγάγει) αποτελούν τους δύο πιο πιθανούς επόμενους serial killers που θα δούμε επί της οθόνης.

Μήπως ήρθε η ώρα του Ted Bundy;

Ted Bundy 3

Ο μεγάλος απών. Σε μία σειρά που έχει καταφέρει σε μόλις 19 επεισόδια να παρουσιάσει σχεδόν όλους τους διάσημους serial killers που απασχόλησαν τις Η.Π.Α κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, δημιουργεί έκπληξη ότι απουσιάζει ο πιο διαβόητους (36 δολοφονίες από το 1974 έως το 1977 και κινηματογραφικές αποδράσεις από τα χέρια των αστυνομικών) από αυτούς. Μάλιστα, στην πραγματικότητα η Behavioral Sciences Unit είχε όντως διεξάγει μία συνέντευξη με τον Ted Bundy. Αν υπήρχαν στοιχήματα για το ποιος μανιακός δολοφόνος θα κάνει την εμφάνισή του στο Mindhunter, o Bundy θα ήταν η επιλογή μας.

Είναι ο γιος του Bill Tench ένας εκκολαπτόμενος serial killer;

Bill Tench γιος

Στο πέμπτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, το μεγάλο όνειρο του Holden Ford γίνεται πραγματικότητα: Η ομάδα παίρνει άδεια να διεξάγει συνέντευξη με τον Charles Manson. Σε μία σκηνή που παγώνει το αίμα, ο μικροσκοπικός Manson βγάζει έναν λόγο που κάνει έξαλλο τον Trench. "Εγώ απλά έδωσα στα παιδιά σας την ελευθερία να κάνουν αυτό που ήταν προορισμένα να κάνουν. Εσείς φταίτε για ότι έκαναν" ξεστομίζει σε ελεύθερη μετάφραση, σα να ξέρει ακριβώς το οικογενειακό δράμα που βιώνει ο πράκτορας του FBI.

Ο μικρός υιοθετημένος γιος του Trench είδε να σκοτώνουν ένα νήπιο και θεώρησε σωστό να σταυρώσουν το πτώμα του - με την ελπίδα ότι ίσως αναστηθεί. Δε μιλά, δεν δείχνει μετανιωμένος, δε φανερώνει κανένα συναίσθημα. Είναι απλά ένα τραυματισμένο σε νηπιακή ηλικία παιδί ή ένας εκκολαπτόμενος serial killer; Η σειρά αφήνει πολλές απειλητικές υπόνοιες για το δεύτερο. Τι θα συμβεί τελικά; Θα δείξει όταν ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.