Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το House of Dragons, το νέο prequel του GoT

Το Long Night με την Naomi Watts αποτελεί παρελθόν. Τρία ζήτω για το καινούργιο show με πρωταγωνιστές τους Targaryen.

Στο παιχνίδι του στέμματος, οι διεκδικητές είναι πολλοί, στο τέλος όμως μόνο ένας μπορεί να καθίσει στον σιδερένιο θρόνο. Κάπως, έτσι, η παράδοση του Game of Thrones που θέλει πολλούς μνηστήρες να ερίζουν για μία θέση στον ήλιο (αλλά μονάχα ένας να βγαίνει ζωντανός) επιβεβαιώνεται και όσον αφορά τα prequels της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών: Το άτιτλο project (που έγινε γνωστό ως Long Night) με την Naomi Watts στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι παρελθόν, τρία ζήτω λοιπόν για το House of Dragons που έρχεται καβάλα σε δράκους.

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποια περίεργη προφητεία από τον κόσμο του Westeros, αλλά στον τρόπο με τον οποίο το HBO αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να αλλάξει τις προτεραιότητές του. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η όγδοη σεζόν του GoT, είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες η παραγωγή του prequel που θα επέστρεφε στο μυθολογικό παρελθόν του κόσμου που δημιούργησε ο George R.R. Martin. Το αμερικανικό δίκτυο, όμως, δεν δίστασε να το "σκοτώσει" για τα μάτια μίας σειράς που θα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο ύφος του original show.


Οι πρώτες γκρίνιες που έφτασαν να γίνουν αποδοκιμασίες ξεκίνησαν στους τελευταίους κύκλους, όταν το GoT απομακρύνθηκε από τις ρίζες του.


Τι έπρεπε να περιμένεις από το prequel με την Watts; Έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από το τρομερά ρεαλιστικό μεσαιωνικό σύμπαν που παρακολουθήσαμε στις οκτώ σεζόν του GoT. Το ταξίδι στα σχεδόν προϊστορικά χρόνια του Westeros, αναγκαστικά θα θύμιζε περισσότερο μυθολογία στα χνάρια του J.R.R. Tolkien και λιγότερο τον σκοτεινό μεσαίωνα. Πολλοί Night Walkers, πολλά υπερφυσικά πλάσματα, υπεράνθρωποι ήρωες όπως o Brann the Builder που έχτισε το Winterfell και μπόλικο σκοτάδι από τις αρχές του χρόνου (8 χιλιάδες έτη πριν την εποχή του Jon Snow) θα ήταν τα βασικά συστατικά. Τίποτα, όμως, από αυτά δεν έχει σημασία, αφού δεν πρόκειται τελικά να φτάσει μέχρι τις οθόνες μας.

Αντί για αυτό, καλό είναι να ετοιμαστείς για μία πολύ γερή δόση από Targaryen. Το HBO δεν θέλησε να ρισκάρει με ένα prequel που δεν θα βασίζεται στα γραπτά του δημιουργού του. Άλλωστε, οι πρώτες γκρίνιες που έφτασαν να γίνουν αποδοκιμασίες ξεκίνησαν στους τελευταίους κύκλους, όταν το GoT απομακρύνθηκε από αυτά ξεχνώντας τις ρίζες του.


Το 2018 κυκλοφόρησε το Fire & Blood, μία συλλογή από εκτενή αφηγήματα δια χειρός Martin που καταγράφουν την ιστορία του Οίκου Targaryen.


Το 2018, όμως, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το Fire & Blood, μία συλλογή από εκτενή αφηγήματα δια χειρός Martin που καταγράφουν την άνοδο και την πτώση της γνωστής οικογένειας· του Οίκου που ξεκίνησε από την Aρχαία Valyria για να κατακτήσει τα πάντα και να κυριαρχήσει τελικά στο Westeros. Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρεις όταν μπορείς να βασιστείς σε πρωτότυπο υλικό από τον μετρ του είδους;

Το House of Dragons, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν πρόκειται φυσικά να αφηγηθεί όλη την μακριά ιστορία των Targaryen. Αντίθετα θα δώσει το βάρος του, σε μία εποχή περίπου 130 χρόνια μετά την κατάκτηση του Westeros από τους αφέντες των δράκων, όταν και ο θρυλικός Aegon II μονομάχησε με την ετεροθαλή αδελφή του Rhaenyra για τον θρόνο του βασιλείου. Το σκηνικό, με άλλα λόγια, είναι στημένο όπως πρέπει: Πολλές δολοπλοκίες, πολλές ανίερες συμμαχίες, πολλά άρρωστα πάθη, πολλές εναέριες μάχες πάνω σε δράκους.

Αρκεί, όμως, μία επιτυχημένη συνταγή για να αναστήσει τη φήμη του Game of Thrones από τις στάχτες του απογοητευτικού φινάλε της σειράς; Αν υπάρχει, εκεί έξω, ένας άνθρωπος στον οποίο οι fans θα βάσιζαν όλες τις ελπίδες τους, αυτός δεν είναι άλλος από τον Miguel Sapochnik - τον σκηνοθέτη, δηλαδή, πίσω από τα ίσως καλύτερα επεισόδια GoT που γυρίστηκαν ποτέ (Hardhome, Battle of the Bastards, The Winds of Winter). Το HBO μάλλον άκουσε τις προσευχές του κοινού δίνοντάς του νέο αναβαθμισμένο ρόλο στο House of Dragons. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν ο Sapochnik θα κάνει για άλλη μία φορά τα μαγικά του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".