Cinobo: Η ελληνική streaming πλατφόρμα ανεξάρτητου κινηματογράφου

Είναι ήδη διαθέσιμη online με δωρεάν συνδρομή για 14 ημέρες - ό,τι πρέπει για το #westayhome.

Cinobo – Cinema No Borders – σημαίνει σινεμά χωρίς όρια. Σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει. Σινεμά που σε κάνει να αισθανθείς, να γελάσεις, να προβληματιστείς. Cinema No Borders σημαίνει κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία χωρίς όρια.

Αυτό είναι λοιπόν το Cinobο, η ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο και είναι προσβάσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο. Φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στον χώρο του streaming, δίνοντας πρόσβαση στον μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου. 

Με μόλις 7,99€ τον μήνα, δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, ο συνδρομητής του Cinobo απολαμβάνει εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα. Φοίνικες, άρκτοι, λέοντες και λεοπαρδάλεις, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ και όχι μόνο. Η ταινιοθήκη εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με νέες προσθήκες, μεταξύ των οποίων και μία πρεμιέρα, δηλαδή μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελλάδα. Ταινίες βραβευμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ταινίες πολυαγαπημένες σε βραδιές θερινού σινεμά και μικρά φεστιβαλικά διαμαντάκια που παίχτηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στις αίθουσες και δεν πρόλαβες να δεις. Από τον Τσάπλιν και τον Κίτον, έως τον Τριφό και τον Κισλόφσκι, στο Cinobo θα βρεις και κλασσικές ταινίες που σημάδεψαν την 7η τέχνη. 

Όσον αφορά στην κατηγοριοποίηση των ταινιών, αυτή δεν γίνεται μόνο με βάση το είδος αλλά και θεματικά. Διαθέτει λοιπόν πέντε θεματικές συλλογές: 80s με ταινίες που διαδραματίζονται στην αγαπημένη δεκαετία της ποπ κουλτούρας, New Era με ένα σύνολο ταινιών από όλο τον κόσμο που έχουν ως θέμα τα νέα ξεκινήματα και τις δεύτερες ευκαιρίες, Los Thrillers με ισπανόφωνα θρίλερ, The Artist με φιλμ βασισμένα στις ζωές σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και IRIS Feature Awards με ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας που έχουν βραβευτεί την τελευταία δεκαετία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Τέλος, από τις 17/3 η πλατφόρμα εγκαινιάζει την κατηγορία "Πρεμιέρες Cinobo" με το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ "Στη Γη του Άγριου Μελιού" (Λιούμπομιρ Στεφάνοφ & Τάμαρα Κοτέφσκα), ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη των οσκαρικών "Παράσιτων" Μπονγκ Τζουν-χο, καθώς επίσης στην Ανιές Βαρντά και τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ταινίες παρουσιάζονται με ελληνικούς υπότιτλους και είναι διαθέσιμες και εκτός σύνδεσης για on the go θέαση. Η ποιότητα είναι υψηλής ευκρίνειας (HD) με 5.1 surround ήχο. Εκτός από το site η θέαση ταινιών στο Cinobo γίνεται και μέσω της εφαρμογής σε smartphone (Αndroid, iOS), tablet και Smart TV (Android, LG).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.