Οι χαρακτήρες του Peaky Blinders που ο Steven Knight μετανιώνει που σκότωσε

Όπως τους αποκάλυψε στο watchalong που διοργάνωσε το βρετανικό Esquire.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Ιουνίου 2020

Το βράδυ της Κυριακής, το βρετανικό Esquire και ο δημιουργός του Peaky Blinders Steven Knight ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα watchalong του φινάλε της πέμπτης σεζόν. Μάλιστα, αν θες να το παρακολουθήσεις, μπορείς να το κάνεις πατώντας πολύ απλά εδώ. Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε spoilers ή να δημιουργήσουμε κλίμα, να σου πούμε ότι στα αυτιά μας τουλάχιστον ακούστηκε επικό.

Ο διακεκριμένος δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς που έχει κατακτήσει τη Μεγάλη Βρετανία αποκτώντας εκατομμύρια οπαδούς ανά την υφήλιο, οδήγησε τους fans πίσω από τις κάμερες του tv show του BBC, σε κρυφές ιστορίες και παραλειπόμενα της εγκληματικής οικογένειας από το Μπέρμιγχαμ.

Οι χαρακτήρες που αποχαιρέτησαν

Μάλιστα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του watchalong ήταν όταν ο δημιουργός του Peaky Binders αποκάλυψε ποιοι ήταν εκείνοι οι χαρακτήρες που μετάνιωσε ή έστω λυπήθηκε πραγματικά επειδή αναγκάστηκε να τους "σκοτώσει". Ακολουθούν κατά σειρά, χωρίς να σημαίνει ότι ο Knight λυπήθηκε λιγότερο ή περισσότερο για κάποιον από αυτούς: Aberama Gold (Aidan Gillen), Barney Thompson (Cosmo Jarvis), Malacki Byrne (Tom Vaughan-Lawlor) and Major Campbell (Sam Neill).

"Θα έπρεπε να τον είχα κρατήσει ζωντανό [τον Aberama], θα έπρεπε απλά να τον είχαμε τραυματίσει" είπε χαρακτηριστικά για τον Aberama Gold, τον χαρακτήρα που υποδύθηε ο Aidan Gillen (πιο γνωστός ως Μικροδάχτυλος του GoT). Η δίψα του τελευταίου για εκδίκηση ήταν ένας από τους κινητήριους μοχλούς της πέμπτης σεζόν της σειράς.

Οι χαρακτήρες του Peaky Blinders που ο Steven Knight μετανιώνει που σκότωσε

Για τον Barney, τον συμπολεμιστή του Tommy Shelby στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε καταλήξει σε ψυχιατρείο από τα τραύματα που του είχαν αφήσει τα χαρακώματα, αρκέστηκε να δώσει τα εύσημα στον Cosmo Jarvis που κατάφερε να μπει στα παπούτσια αυτού του δύσκολου ρόλου. "Ήταν τόσο καλός που θα έπρεπε να φροντίσω να μην πεθάνει ο χαρακτήρας".

Όσο για τον Malacki Byrne, το μέλος του IRA που παραλίγο να σκοτώσει τον Tommy Shelby, δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι είναι από εκείνους τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες που πρέπει όμως να φύγουν από τη μέση για να προχωρήσει η σειρά.

Τέλος, αναφερόμενος στον Major Campbell, τον δαιμόνιο και σαδιστικό αστυνομικό επιθεωρητή που ενσάρκωσε με εξαιρετικό ο Sam Neil, ο Steven Knight δήλωσε ότι αγάπησε τόσο πολύ την ερμηνεία του τελευταίου, ώστε του ήταν απίστευτα δύσκολο να στείλει στον ηθοποιό τις σελίδες του σεναρίου που θέλουν τον Campbell νεκρό. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Βe Water, το The Last Dance του Bruce Lee

Πρώτο trailer για την ιστορία του θρύλου των πολεμικών τεχνών, που έρχεται στο νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ του ESPN.

Πρώτο trailer για το ντοκιμαντέρ "40 Years of Rocky"

Με τον Sylvester Stallone σε ρόλο αφηγητή.