Το γκράφιτι για τον George Floyd στο κέντρο της Αθήνας
"Can’t breathe - Need Justice".
"Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι, αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό": Είναι το δυνατό μήνυμα που στέλνει ο καλλιτέχνης Hambas στην ανάρτησή του στο instagram για το νέο γκράφιτι που έφτιαξε στην Αθήνα. Όμως η ίδια η εικόνα του στέλνει ένα μήνυμα ακόμη πιο ηχηρό: Δεν μπορώ να αναπνεύσω - Χρειάζομαι δικαιοσύνη ("Can’t breathe - Need Justice"). Το γκράφιτι δημιουργήθηκε από τον street artist σε δρόμο του Μεταξουργείου για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη. Μια δολοφονία που προκάλεσε έκρηξη διαδηλώσεων στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες με αίτημα των διαδηλωτών την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Η δολοφονία του Φλόιντ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη και πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους δρόμων.
Η Αθήνα έχει τη δική της υπενθύμιση αυτής της τραγικής ιστορίας.
Από: thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Καρυστιανού και αμβλώσεις: 30 από τα πιο δημοφιλή σχόλια στα social media
Ήταν αναμενόμενο να γίνει χαμός με την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή.
Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι οι αμβλώσεις αποτελούν θέμα δημόσιας διαβούλευσης
Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Bill Gates ανησυχεί για τη "σκοτεινή εποχή" που έρχεται
Ο Bill Gates προειδοποιεί ότι κρίσιμοι δείκτες προόδου υποχωρούν και ότι οι αποφάσεις των επόμενων ετών θα καθορίσουν αν ο κόσμος θα προλάβει μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΟι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πληρωμών IRIS από τις 15 Ιανουαρίου
Το σύστημα άμεσων πληρωμών εξελίσσεται και επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται τα χρήματα στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈφυγε από τη ζωή ο Bob Weir, συνιδρυτής των Grateful Dead
Ο Bob Weir, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Ο θρύλος των Grateful Dead που επανακαθόρισε την αμερικανική ροκ με την κιθάρα του, αποχαιρέτησε τον κόσμο αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά 60 ετών.
Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό φυτό εκεί έξω - Aν του βάλεις φωτιά, δεν καίγεται
Υπάρχει φυτό που 'φτύνει' τους σπόρους του σα σφαίρες, κάποια ζώα γνωρίζουμε επίσης ότι φωσφορίζουν, γενικά η φύση είναι αποτέλεσμα μικρών αλλά εντυπωσιακών θαυμάτων που εξηγούνται μέσω της επιστήμης.